«Μέρες χούντας ΔΝΤ και νεοφιλελευθερισμού - Αστυνομική εισβολή στα γραφεία του Δικτύου»


Με ανακοίνωση του το Στέκι Μεταναστών και του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα στα Εξάρχεια καταδικάζει την εισβολή στο κτίριο της Τσαμαδού 13 χθες το απόγευμα, τον ξυλοδαρμό όσων βρίσκονταν σε αυτό καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό της Μ.Λ., μέλος του Δικτύου που κόπηκε, επειδή πάνω της οι αστυνομικοί πέταξαν μια τζαμαρία (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε).

«Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της χούντας των αγορών επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εγκληματική ενέργεια στην τράπεζα για να επιβάλει καθεστώς τρόμου στη χώρα. Στο αίμα των αθώων προσπαθούν να βρουν άλλοθι για να θέσουν εκτός νόμου τις λαϊκές διαμαρτυρίες ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης. Το όργιο της αστυνομοκρατίας με το χημικό πόλεμο και τους μαζικούς ξυλοδαρμούς κορυφώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα στα Εξάρχεια. Αστυνομικοί-τραμπούκοι της Δύναμης Δ εισέβαλαν στον α όροφο του Στεκιού Μεταναστών-Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 13.

Αφού βανδάλισαν το χώρο, ξυλοκόπησαν άγρια τους παρευρισκόμενους και τραυμάτισαν σοβαρά το μέλος του Δικτύου Μ. Λ. πάνω στην οποία έσπασαν μια τζαμαρία. Την ίδια ώρα ετοιμαζόταν αστυνομική εισβολή στο αντιεξουσιαστικό στέκι της Ζαΐμη.

Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μεγαλειώδης εργατική κινητοποίηση έδειξε ότι η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της χούντας των αγορών έχει απολέσει την κοινωνική νομιμοποίηση της. Πρόκειται για ένα καθεστώς που στηρίζεται πλέον μόνο στον τρόμο και τη φαιά προπαγάνδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...