Δύο ημέρες πριν είχε μάθει ότι θα γεννούσε αγοράκι


Μόλις πριν από δύο ημέρες είχε μάθει το φύλο του μωρού που μεγάλωνε στα σπλάχνα της και έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. Ο υπέρηχος είχε δείξει αγόρι και τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της περίμεναν γεμάτοι αγωνία τη στιγμή που θα έσφιγγαν στην αγκαλιά τους τον πρώτο καρπό του έρωτά τους. Ομως χθες το μαύρο πέπλο του θανάτου απλώθηκε πάνω από το νιόπαντρο ζευγάρι και από τη μια στιγμή ...
στην άλλη έσβησε μια για πάντα, όνειρα και ελπίδες. Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να πιαστεί στην παγίδα του θανάτου η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου και η ψυχούλα που είχε μέσα της.

Η είδηση του φρικτού θανάτου της μέσα στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, πάγωσε σαν ψυχρός άνεμος τις καρδιές όλων όσων γνώριζαν το γλυκό κορίτσι από το Αίγιο.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και γείτονες, με δάκρυα στα μάτια δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η δικιά τους Αγγελική έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από κοντά τους. Πως η απόλυτη ευτυχία μετατράπηκε σε ανείπωτη τραγωδία.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 είχε ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον εκλεκτό της καρδιάς της, έναν όμορφο Κρητικό, ο οποίος εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία. Πριν από τέσσερις μήνες έμαθαν ότι θα γίνουν γονείς και ήδη σχεδίαζαν πώς θα έφτιαχναν το παιδικό δωμάτιο. Μάλιστα, τη Δευτέρα, οπότε και έμαθαν ότι θα αποκτήσουν αγόρι και ότι η εγκυμοσύνη προχωρούσε κανονικά, η Αγγελική αποφάσισε να μοιραστεί τη χαρά της με τους συναδέλφους της στην τράπεζα. Ετσι, τους ανακοίνωσε το ευχάριστο γεγονός και όλοι της ευχήθηκαν τα καλύτερα.

Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου εργαζόταν στη Marfin τον τελευταίο χρόνο. «Είχε σπουδάσει μαθηματικός και είχε πάρει και μεταπτυχιακό. Δυσκολεύτηκε πολύ να βρει δουλειά. Ετσι, όταν την πήραν πριν από έναν χρόνο στην τράπεζα η χαρά της ήταν απερίγραπτη» ανέφερε στην «Espresso» η κ. Χαρίκλεια Παπαθανασοπούλου, συγγενής της άτυχης 32χρονης και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Περιμέναμε να γεννήσει και τώρα συνέβη αυτή η τραγωδία...»

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε σοκ και στην κοινωνία του Αιγίου, τόπο καταγωγής της. Ο πατέρας της, Χάρης Παπαθανασόπουλος, είναι γνωστός δικηγόρος της περιοχής και σεβαστό μέλος της κοινωνίας, η μητέρα της είναι διευθύντρια στο υποθηκοφυλακείο Αιγίου και η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, εργάζεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στην Πάτρα.
«Οι άνθρωποι είναι καταρρακωμένοι. Αδυνατούν να πιστέψουν αυτό το χτύπημα της μοίρας. Είναι πολύ γνωστή οικογένεια» είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και πρόσθεσε: «Στις 12.30 το μεσημέρι μιλούσα με τον πατέρα και μετά έμαθα για την τραγωδία. Εχω πάθει σοκ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς της άτυχης γυναίκας άκουσαν από έναν συμπολίτη τους ότι γίνονταν επεισόδια στην Αθήνα και στην οδό Σταδίου και ανησύχησαν. Μάλιστα, επικοινώνησαν με την κόρη τους, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά. Λίγα λεπτά όμως πριν από τις 2.000 το μεσημέρι ένιωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ναύλωσαν ταξί για να έρθουν στην Αθήνα. Μέσα στο ταξί έμαθαν και την τραγική αλήθεια.


espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...