«Ξέρω και θέλω Παναθηναϊκό»!

«Ξέρω και θέλω Παναθηναϊκό»!

Ο 29χρονος διεθνής Ιβοριανός Αρούνα Ντιντάν επιβεβαιώνει αποκλειστικά στο gazzetta.gr ότι τον ενδιαφέρει η προοπτική να παίξει στον Παναθηναϊκό. Με πόσα χρήματα μπορεί να γίνει η μεταγραφή. Ο Αρούνα Ντιντάν είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που είχαν προταθεί εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό. Οι σκέψεις για το μεταγραφικό πλάνο της ερχόμενης σεζόν που κάνουν λόγο για απόκτηση περιφερειακού επιθετικού φέρνουν τον 29χρονο διεθνή επιθετικό της Ακτής Ελεφαντοστού και πάλι στο προσκήνιο!


Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Ντιντάν, ο οποίος μιλώντας για πρώτη φορά σε ελληνικό Μέσο ενημέρωσης αποκαλύπτει ότι ξέρει για το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» και δεν διστάζει να δηλώσει ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα!

Τι ξέρεις για τις επαφές με τον Παναθηναϊκό;

«Έχω ενημερωθεί από τον μάνατζέρ μου ότι υπάρχει επαφή με τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω σε τι σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις και δεν μπορώ να σας πω κάτι συγκεκριμένο πάνω σε αυτό. Ο εκπρόσωπός μου ξέρει περισσότερα. Εγώ του έδωσα το ΟΚ να συζητήσει με τον Παναθηναϊκό γιατί με ενδιαφέρει πολύ η προοπτική να παίξω σε αυτή την ομάδα. Φαντάζομαι ότι αν είχε προχωρήσει πολύ το θέμα και υπήρξε κάποια επίσημη πρόταση θα με είχε ενημερώσει. Δεν βιάζομαι να πάρω αποφάσεις για το μέλλον μου. Υπάρχει ακόμα καιρός. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θέλω να έχω βρει τη νέα μου ομάδα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ».

Τι ξέρεις για την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Ξέρω πολύ καλά τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλο κλαμπ, γνωστό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τον έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν τόσο με την Άντερλεχτ όσο και με τη Λανς. Την πρώτη φορά, με την Άντερλεχτ, είχαμε αποκλειστεί μετά από δραματικά παιχνίδια. Τη δεύτερη, πριν από τρία περίπου χρόνια με τη Λανς, είχαμε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό και μάλιστα θυμάμαι ότι είχα πολύ καλή απόδοση και είχα σημειώσει και γκολ στο παιχνίδι της Γαλλίας.

Έχω φίλους στην Ελλάδα και ξέρω αρκετά πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι πήρε φέτος το νταμπλ έχοντας τον Τζιμπρίλ Σισέ σε εξαιρετική κατάσταση. Ξέρω ότι παίζουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης εκεί, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ξέρω για τους φανατικούς οπαδούς που πάντα δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Μου έχουν μιλήσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι συμπατριώτες μου Μάρκο Νε και Γιάγια Τουρέ.

Έχω καλή πληροφόρηση για τον Παναθηναϊκό και από τον Μπασινά που είμαστε μαζί τώρα στην Πόρτσμουθ. Οι ελληνικές ομάδες τα πηγαίνουν πολύ καλά στα ευρωπαϊκά κύπελλα και σίγουρα η παρουσία τους αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εθνική ομάδα της χώρας σας κατέκτησε το πανευρωπαϊκό του 2004, είναι στοιχεία που επηρεάζουν θετικά κάθε ποδοσφαιριστή για να συνεχίσει στην Ελλάδα».

Υπάρχει η πληροφορία ότι ενδιαφέρεται για σένα και η Μπλάκμπερν. Αν υπήρχε δίλημμα ανάμεσα σε μία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και τον Παναθηναϊκό, ποια θα ήταν η επιλογή σου;


«Είναι ξεκάθαρο από την πλευρά μου ότι προτιμώ να παίξω στον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι τη νέα σεζόν θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρόκληση για κάθε παίκτη. Παράλληλα θα έχω τη δυνατότητα να πανηγυρίσω τίτλους, κάτι το οποίο είναι δύσκολο να καταφέρεις στην Αγγλία ή σε κάποιο άλλο μεγάλο πρωτάθλημα αν δεν αγωνίζεσαι σε μια από τις τέσσερις πέντε τοπ ομάδες. Εμείς με την Πόρτσμουθ έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε σε λίγες μέρες στην κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως ο τίτλος του φαβορί είναι σαφώς στην πλευρά της Τσέλσι.

Έχω κάποιες προτάσεις στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, όμως δεν βιάζομαι να αποφασίσω. Θα το κάνω πάντως εντός του μήνα. Αν ο Παναθηναϊκός τα βρει με τη Λανς στην οποία ανήκω, σίγουρα θα είναι προτεραιότητα για μένα. Θα ήταν φανταστικό να παίξω στην επίθεση μαζί με τον Σισέ. Εγώ είμαι ανοιχτός. Αν με θέλει πραγματικά ο Παναθηναϊκός, πιστεύω ότι μπορεί να με υπογράψει».

Δανεικός από Λανς

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής - που παίζει δίπλα στον Ντρογκμπά στην Εθνική της χώρας του - ανήκει στη Λανς και παίζει δανεικός στην Πόρτσμουθ. Η αγγλική ομάδα είχε βάλει οψιόν αγοράς 4.5 εκατομμυρίων ευρώ από πέρσι το καλοκαίρι, αλλά η προθεσμία ενεργοποίησής της πέρασε και οι Άγγλοι δεν κατέβαλαν το ποσό, με αποτέλεσμα ο Ντιντάν να είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στη Λανς στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Επειδή όμως είναι σε κόντρα με την γαλλική ομάδα, η Λανς ψάχνει να βρει τον τρόπο για να τον παραχωρήσει με μεταγραφή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να τον αποκτήσει εάν καταβάλλει στη Λανς ποσό της τάξεως των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι απαιτήσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή, που όπως φαίνεται από τη συνέντευξη του. ψάχνεται να έρθει στον Παναθηναϊκό, ζητάει περίπου 1.5 εκ. ευρώ ετησίως.

Και σίγουρα αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή θα πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία του «τριφυλλιού» που θα αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή γκολτζή, με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη και στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία. Ο Ντιντάν είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και σε υψηλό επίπεδο καθώς διαθέτει ταχύτητα, διεισδυτικότητα, καλή τεχνική και έχει συχνή επαφή με τα δίχτυα όπως δείχνουν και οι αριθμοί του.

«Δεν... κουνιέται τίποτα»

Από τον Παναθηναϊκό όμως, αυτή την στιγμή δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό. Εξάλλου μέχρι να ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο ο Κώστας Αντωνίου είναι με... δεμένα τα χέρια και περιμένει τις εξελίξεις. Φυσικά πάντα με τον κίνδυνο να χαθεί πολύτιμος χρόνος και παίκτες που ενδιαφέρουν τους «πράσινους».

Ο Ντιντάν έχοντας τη δυνατότητα να παίξει και στο δεξί άκρο της επίθεσης και ως δεύτερος επιθετικός μπορεί να διευκολύνει τα σχέδια του Παναθηναϊκού αν τελικά γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2, καθώς είναι. εργαλείο πολλαπλών επιλογών. Το κόστος για μια ομάδα που θέλει να χτίσει δυναστεία δεν είναι μεγάλο, διότι πρόκειται για πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, το ζήτημα δεν είναι αγωνιστικό αλλά διοικητικό. Οι πράσινοι καθυστερούν χαρακτηριστικά όχι μόνο για τον Ιβοριανό μεσοεπιθετικό αλλά και για πολλές άλλες εξαιρετικές περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...