Κοντρέρας: «Αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό…»

Κοντρέρας: «Αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό…» (Photo: ActionImages) 
Φαβορί για να τερματίσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ θα γίνει ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, σύμφωνα με τον Πάμπλο Κοντρέρας. Αυτό δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Χιλιανός αμυντικός του «δικεφάλου του Βορρά» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «SportDay».

Απόσπασμα των δηλώσεων του Κοντρέρας στην «SportDay»:


Η νίκη επί του Άρη ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι περιμένατε;
«Όχι, δεν ήταν εύκολη νίκη. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θεωρώ ότι δίκαια κερδίσαμε. Κάναμε τέλειο παιχνίδι σε επίπεδο τακτικής, όμως, και κόντρα στην ΑΕΚ είχαμε καλή λειτουργία ως ομάδα. Απλά εκεί, μας έλειψε το γκολ. Κόντρα στον Άρη, ανοίξαμε τα φτερά μας και δείξαμε ότι είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα».

Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ;
«Όχι, δεν νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα. Πιστεύω ότι και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία έχουν τις δικές τους πιθανότητες. Δεν θέλουμε να βάλουμε ταμπέλες τύπου ‘φαβορί’ και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τον κάθε αγώνα με την ίδια ακριβώς ταπεινότητα».

Τι πιστεύεις για την αλλαγή της θέσης σου;
«Όλοι ξέρουν ότι η θέση μου είναι κεντρικός αμυντικός. Ο προπονητής θεώρησε ότι η ομάδα θα λειτουργήσει καλύτερα με αυτό το σχήμα στην άμυνα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτή την επιλογή. Είναι πιο κουραστική η θέση, αλλά ευτυχώς, έχω μπροστά μου τον Βιεϊρίνια, που είναι σπουδαίος παίκτης, και έχω λιγότερες επιθετικές ευθύνες».

Εκτιμάς ότι η έδρα του ΠΑΟΚ και η φόρμα σας δίνουν ένα προβάδισμα;
«Αν κερδίσουμε τον αγώνα της Τετάρτης, θα έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση των πλέι οφ. Όλοι γνωρίζετε πόσο μας βοηθάει ο κόσμος μας. Είμαστε πράγματι, σε καλή φόρμα. Όμως, σε τέτοιου είδους ντέρμπι υπάρχουν πάντα και οι αστάθμητοι παράγοντες. Παίζει ρόλο και η μέρα που θα βρεθεί ο κάθε παίκτης».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...