Βαρύ πένθος για τον "γιο της Βασιλικής"

Για ένα παιδί ορφανό που σπούδασε με μεγάλες δυσκολίες και πρόσφερε τα πάντα στην οικογένειά του κάνουν λόγο φίλοι και γνωστοί του Νώντα Τσακάλη από τη Βασιλική Λευκάδας, τόπο καταγωγής της μητέρας του, στον οποίο περνούσε από μικρός τα καλοκαίρια του.

Από προχθές που μαθεύτηκε η τραγωδία, το γραφικό χωριουδάκι της Λευκάδας έχει βυθιστεί στο πένθος και ετοιμάζεται να δεχτεί, την Κυριακή στις 4.00 το απόγευμα, για τελευταία φορά τον 36χρονο Νώντα Τσακάλη, για να απευθύνει το ύστατο χαίρε στο γελαστό παλικάρι που χάθηκε τόσο άδικα. Η οικογένεια του Νώντα διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα μικρό μαγαζάκι με τουριστικά είδη στο κέντρο του χωριού. Εκεί εργαζόταν αρκετά καλοκαίρια και ο ίδιος βοηθώντας τη μητέρα και τον θείο του. Η ψυχρή δολοφονία του Νώντα έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο ψηλόλιγνος νεαρός με τα εκφραστικά μάτια και το πλατύ χαμόγελο δεν θα βρεθεί ξανά κοντά τους.

«Είμαι συντετριμμένος. Δεν πίστευα στα αφτιά μου όταν το έμαθα» δηλώνει στην «Espresso» ο Παναγιώτης Σολδάτος, στενός φίλος και γείτονας της οικογένειας του Νώντα στο χωριό Βασιλική. «Γνωρίζω τον Νώντα από παιδάκι ακόμη. Η μητέρα του κατάγεται από εδώ και έτσι τα καλοκαίρια τα περνούσαν στο χωριό. Οταν πέθανε ο πατέρας του ήταν περίπου δέκα ετών. Τότε τον ανέλαβε ο θείος του, ο οποίος και του στάθηκε σαν πατέρας. Εφτιαξαν ένα μικρό μαγαζί και το δούλευαν τα καλοκαίρια. Ο Νώντας εργαζόταν εδώ. Ηταν χρυσό παιδί» λέει ο κ. Σολδάτος και περιγράφει συγκινημένος: «Ηταν φίλος με τα παιδιά μου. Από την ημέρα που θα ερχόταν στο χωριό, άφηνε το αυτοκίνητό του και το έπαιρνε ξανά όταν θα έφευγε. Τα μεσημέρια πήγαινε στη θάλασσα έχοντας ένα βιβλίο παραμάσχαλα και τα βραδάκια καθόμασταν παρέα στο μπαράκι του χωριού. Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι κοντά μας. Ολο το χωριό θρηνεί για τον χαμό του».

Τα ίδια συναισθήματα μετέφερε στην εφημερίδα μας και ο δήμαρχος Απολλωνίων Γιώργος Λογοθέτης: «Δεν έχω λόγια. Επρόκειτο για ένα μάλαμα. Ενα παιδί σεβαστικό που αγαπούσε τον τόπο του. Δυστυχώς η μητέρα του και ο θείος του έχασαν το μοναδικό τους στήριγμα. Ο Νώντας ήταν όλο τους το “είναι”. Μίλησα με τον θείο του και του μετέφερα πως όλο το χωριό είναι στο πλευρό τους». Για τον αδικοχαμένο Νώντα μας μίλησε ένας ακόμη φίλος του. Ο Φίλιππος Αργυρός, πάρεδρος της Βασιλικής: «Τον θυμάμαι από παιδάκι ακόμη να τρέχει γύρω από τη μάνα του. Ησυχος, κοινωνικός και πάντα χαμογελαστός, μιλούσε με όλο τον κόσμο. Ο θείος του και νονός του ήταν σαν πατέρας του. Κατάφερε να σπουδάσει Οικονομικά, να κάνει μεταπτυχιακό και να πιάσει μια δουλειά που του άρεσε. Δυστυχώς, το νήμα της ζωής του κόπηκε άδικα» τόνισε με λυγμούς.


ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...