ΤΟ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Με μια ιστορικού χαρακτήρα –μόνον έτσι θα μπορούσε να αποδοθεί – απόφαση το Δ.Σ. του ΣΑΕ Αμερικής που φαίνεται να δρομολογεί και περαιτέρω εξελίξεις, και με απόφαση της πλειοψηφίας(πέντε στους οκτώ) και εν απουσία του Συντονιστή του ΣΑΕ Αμερικής κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου, αναστέλλει την λειτουργία του! Η απόφαση ελήφθη υπό το βάρος των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της βαθιάς οικονομικής κρίσης και γενικότερης ύφεσης της οικονομίας που περνά η Ελλάδα. Το ψήφισμα –απόφαση ελήφθη ως συμβολική πράξη ενέργειας των μελών του για την συμβολή στην μείωση των κρατικών δαπανών. Υπενθυμίζεται ότι το ΣΑΕ σε όλες τις περιφέρειες ανά τον κόσμο χρηματοδοτείται-προκλητικά- με αρκετά σοβαρά ποσά και κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες, από τον κρατικό προϋπολογισμό επιβαρύνοντας χωρίς λόγο τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη με επί πλέον οικονομικά βάρη. Η απόφαση αυτή επί πλέον κλείνει(ή ανοίγει) έναν νέο μεγάλο κύκλο ανωμαλίας και διχασμού μεταξύ του Δ.Σ. και του συντονιστή και Θ. Σπυρόπουλου ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατ επάγγελμα και εκ συστήματος αγνοούσε προκλητικά την πλειοψηφία του Δ.Σ. ενώ μονίμως αυθαιρετούσε. Το GreekAmericanNewsAgency από τον Δεκέμβριο του 2006(από την ημέρα της παράνομης και εκβιαστικής εκλογής του) είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της ομάδας Σπυρόπουλου(Κοκόλη-Λαλιώτη-Κοτρώτσιου) και είχαμε προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες που θα είχε αυτή η εκλογή για τον Ελληνισμό της Αμερικής . Χρειάστηκαν, όπως θα διαβάσετε στα αναλυτικά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας που ακολουθούν μόνο λίγοι μήνες για να επιβεβαιωθούμε. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ Απόφαση της 7ης Μαϊου 2010

Της συνεδριάσεως του Περιφερειακού Συντονιστικού Συμβουλίου ΗΠΑ του ΣΑΕ



Υπό το φως των τρεχόντων παγκοσμίων γεγονότων και της καταστάσεως που η Ελλάδα έχει βρεθεί επί του παρόντος, καθώς και στην προσπάθεια να βοηθηθεί η Ελλάδα και οι πολίτες της μέσω δημοσιονομικά υπεύθυνων και συνετών δράσεων, η ακόλουθη απόφαση θα διατηρηθεί σε ισχύ, μέχρις ότου δοθεί επιπρόσθετη οδηγία από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ή μέχρις ότου και όταν η Γενική Συνέλευση της περιφέρειας ΗΠΑ εξουσιοδοτηθεί και ενημερωθεί από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ή μέχρις ότου το περιφερειακό συμβούλιο ΗΠΑ του ΣΑΕ αποφασίσει ως σώμα να ακυρώσει την απόφαση.



- Με το παρόν αποφασίζεται να διακόψει πάραυτα όλες τις δραστηριότητες και δαπάνες του ΣΑΕ ΗΠΑ

- Αποφασίζει περαιτέρω ότι καμία από τις οικονομικές αναφορές, προϋπολογισμούς και δαπάνες γενόμενες από τον συντονιστή κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, επικυρώθηκαν ποτέ από το παρόν συντονιστικό συμβούλιο από την εκλογή του και έναρξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2007.

- Αποφασίζει περαιτέρω όπως το Συντονιστικό Συμβούλιο και ο Συντονιστής με το παρόν δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένα να χρησιμοποιούν το όνομα, τα σύμβολα ή κατ’ άλλο τρόπο να αντιπροσωπεύουν εαυτούς ως εκπρόσωποι του ΣΑΕ-ΗΠΑ.

- Αποφασίζει περαιτέρω ότι όλα τα φόρα, συμπόσια και παρόμοιες δραστηριότητες του ΣΑΕ-ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και δραστηριοτήτων του Δικτύου Νεολαίας, με το παρόν διακόπτονται και δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένα.

- Αποφασίζεται περαιτέρω ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο και ο Συντονιστής δεν συνάπτουν ή προχωρούν σε επιπλέον χρεώσεις, προσημειώσεις ή δάνεια, και

- Αποφασίζει περαιτέρω ότι αυτό το ψήφισμα θα διαβιβαστεί στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελλήνων του Εξωτερικού.



Προτάθηκε από τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη και δευτερώθηκε από τον Μιχάλη Γαλανάκη.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με πέντε ψήφους υπέρ, τρεις κατά και μία αποχή.

Ψήφισαν υπέρ:

Κωνσταντίνος Οικονομίδης

Μιχάλης Γαλανάκης

Σπυρίδων Γαρυφάλλης

Γκας Καραλέκας

π. Ν. Κυρίτσης



Ψήφισαν κατά:

Δρ. Πίτερ Καραβίτης

Στέλλα Κοκόλη

Θεόδωρος Λαλιώτης



Απείχε:

Αλίκη Αντριους

Το GreekAmericanNewsAgency είχε καταγγείλει με στοιχεία από το 2007 αυτές τις εκ συστήματος παραβιάσεις και υπερβάσεις καθηκόντων του κ. Σπυρόπουλου όπου ως συνέπεια είχαν όχι μόνο το μεγάλο διχασμό στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ το καλοκαίρι του 2007, αλλά και συνολικά της ομογένειας. Αποκορύφωμα της έντασης ήταν τα τραγελαφικά γεγονότα το 2009 κατά την περιφερειακή συνέλευση που έγινε όπου χαρακτηρίστηκε από την ένταση, τις ύβρεις και τις καταγγελίες.









Το θέμα της γενικότερης οικονομικής διαχείρισης του ΣΑΕ είχαμε θέσει στις 19 Απριλίου(010) στον αρμόδιο ΥΦ/Υπουργό Σπύρο Κουβέλη κατά διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που είχε δοθεί στο ελληνικό Γραφείο Τύπου της ΝΥ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η επιστολή με το ψήφισμα –απόφαση της πλειοψηφίας έχει σταλεί ήδη στο γραφείο του αρμόδιου ΥΦ/Υπουργού κ. Σπύρου Κουβέλη και ήδη παίρνει το δρόμο για το γραφείο του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ενώ εικάζεται ότι το πράσινο φως για την σοβαρότητα αυτή ενέργεια εδόθη από τον ίδιο τον ΥΦ/Υπουργό Σπύρο Κουβέλη σε επαλειμμένες συναντήσεις που είχε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην ΝΥ. Μάλιστα το απόγευμα της 19ης Απριλίου σε κλειστή κομματική συνάντηση που έγινε στην Αστόρια της ΝΥ στο δημοκρατικό Club(πάνω από την γνωστή ταβέρνα Telys) και κεντρικό ομιλητή τον ΥΦ/Υπουργό Σπύρο Κουβέλη έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες για τον κ. Σπυρόπουλο και την ομάδα του ενώ ακούστηκαν βαριές καταγγελίες και εναντίον του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας (υπό αίρεση, με βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος του, ελεγχόμενου και υπό αμφισβήτηση "κομματάρχη" της ΝΔ στην ΝΥ ) κ. Πέτρου Γαλάτουλα ο οποίος έχει μεταβάλει την Ομοσπονδία σε κομματικό γραφείο της Νέας Δημοκρατίας όπως επανηλειμένα έχει καταγγελθεί. Στην ίδια αυτή συνάντηση για την οποία σήμερα το GreekAmericanNewsAgency δημοσιοποιεί αποκλειστικές πληροφορίες είχαν παρευρεθεί περί τα 60 άτομα και σχεδόν όλοι κατήγγειλαν τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν στο ΣΑΕ Αμερικής.

Η είδηση θεωρείται αρκετά σοβαρή αφού δεν αποκλείεται να αποτελεί και προμήνυμα το ΣΑΕ να είναι ένας από τους οργανισμούς που θα καταργηθούν αφού κοστίζει τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη αρκετά εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Χρήματα που ουδείς γνωρίζει ποιοι και πως τα διαχειρίζονται στις περιφέρειες του ΣΑΕ ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι το ΣΑΕ Αμερικής όπου συστηματικά ο συντονιστής του κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος αυθαιρετεί και καταστρατηγεί στον σχετικό νόμο περί λειτουργία του ΣΑΕ ενώ δηλώνει και ψευδή στοιχεία στις εκθέσεις του (το 2008 για το 2007 και το 2009 για το 2008). Το θέμα των ψευδών εκθέσεων έχει επανηλειμένα αποκαλύψει και καταγγείλει το πρακτορείο μας με εκτενή ρεπορτάζ και αναλύσεις αλλά ο αρμόδιος πρώην ΥΦ/Υπουργός Θ. Κασσίμης ουδέποτε έκανε τον κόπο να ασχοληθεί όχι μόνο με τις καταγγελίες μας αλλά και τις συνεχείς καταγγελίες της πλειοψηφίας του ΣΑΕ Αμερικής.

Χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα του 2007 όπου με πράξεις και ενέργειες του για τις οποίες ουδέποτε ενημέρωσε κανένα έφερε στο χείλος του διχασμού την ομογένεια. Αποκορύφωμα του διχασμού της Ομογένειας από πράξεις και ενέργειες του κ. Σπυρόπουλου και της ομάδας του(Βεληβασάκη-Κοτρώτσιο κτλ) ήταν τα γεγονότα στην τελευταία περιφερειακή συνέλευση του ΣΑΕ το 2009 όπου ενώπιον των βουλευτών εκτυλίχτηκαν θλιβερές εικόνες με ύβρεις, καταγγελίες και τον «υπασπιστή» κ. Θεόδωρο Λαλιώτη να αρπάζει το μικρόφωνο από ομιλητές για να μη μιλήσουν! Τις καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του κ. Σπυρόπουλου και της ομάδας του (Κοκόλη-Λαλιώτη-Κοτρώτισο) ήδη βάζει στο μικροσκόπιο ο αρμόδιος ΥΦ/Υπουργός κ. Κουβέλης οι συνεργάτες του οποίου έχουν παραλάβει ένα ογκωδέστατο φάκελο με στοιχεία και καταγγελίες για διοικητικές υπερβάσεις και αυθαιρεσίες του κ. Σπυρόπουλου. Σε αυτό το φάκελο περιλαμβάνονται και όλες οι αποκαλύψεις του GreekAmericannewsAgency για τα γεγονότα του 2007 με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και τις διχαστικές αυθαίρετες ενέργειες που είχαν γίνει εκείνη την περίοδο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ:

http://www.greekamericannewsagency.com/main/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...