Η εναλλακτική λύση του Κόκκαλη

(Photo: Action Images).

Ο Σωκράτης Κόκκαλης περιμένει να προκύψουν υποψήφιοι αγοραστές ή επενδυτές που θα θελήσουν να πάρουν κάποιο ποσοστό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τι θα γίνει, όμως, αν δεν εμφανιστεί κάποιος να αγοράσει την Εταιρεία ή να γίνει «συμπαίκτης» του προέδρου των Πειραιωτών;

Σε αυτή την περίπτωση ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου εμφανίζεται έτοιμος να δώσει λύσεις, κάνοντας κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές πρώτα σε διοικητικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φως», ο κ. Κόκκαλης ενδέχεται να δώσει κάποιο σημαντικό πόστο στον Βασίλη Γκαγκάτση στη διοίκηση των «ερυθρόλευκων». Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ να αναλάβει κάποια θέση-κλειδί στον Ολυμπιακό ή να γίνει στέλεχος που θα «τρέχει» την ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται να γίνει διαχωρισμός στην ΠΑΕ μεταξύ γενικής διεύθυνσης υπό τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και αθλητικής διεύθυνσης υπό τον κ. Γκαγκάτση.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στο νέο σχήμα αναμένεται να έχει ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος αυτή τη στιγμή τελεί χρέη διευθυντή επικοινωνίας των Πειραιωτών. Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, ο κ. Κόκκαλης ενδέχεται να καλύψει κάποιες «τρύπες», διαθέτοντας ένα ποσό της τάξεως των 3-5 εκατ. ευρώ και να γίνουν κάποιες κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν.

Μειώσεις, δανεικοί και πωλήσεις παικτών

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός να πουλήσει μερικούς από τους παίκτες του. Ομάδες, κυρίως, του εξωτερικού έχουν στο «στόχαστρο» τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Λεονάρντο. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται πρόθυμοι να τους παραχωρήσουν, προκειμένου να μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία της ομάδας.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, οι διοικούντες θα κινηθούν για την απόκτηση δανεικών ή ελεύθερων παικτών ή με πολύ χαμηλή τιμή πώλησης από τις ομάδες τους και σίγουρα δεν θα δοθούν πλουσιοπάροχα συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές. Στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν αναμένεται να «εκμεταλλευτούν» τα παιδιά της ομάδας Νέων που κατέκτησε το πρωτάθλημα, όπως οι Βάντερσον, Φετφατζίδης, Βαλεριάνος, Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης και άλλοι, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας νέας ομάδας, με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το θέμα του προπονητή

Αισιόδοξοι εμφανίζονται κάποιοι στον Ολυμπιακό όσον αφορά τις πιθανότητες ο Ερνέστο Βαλβέρδε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζονταν μετά το Δ.Σ. της ΠΑΕ να έχει «τελειώσει» τη λύση του Ισπανού, όμως εκείνος τη δεδομένη στιγμή παραμένει φαβορί να επιστρέψει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Δεν αποκλείεται αν περιοριστεί το μπάτζετ της νέας σεζόν, τότε να υπάρξει μια ελληνική λύση για τα «ηνία» των Πειραιωτών. Τις τελευταίες ημέρες εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα, όπως να προχωρήσει ο Ολυμπιακός σε μία λύση Μπάντοβιτς ή Αλεξανδρή, ενώ ακούγεται το όνομα του Τάκη Λεμονή (που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κύπρο με την Ομόνοια).

* Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει γνωστή η αποτίμηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός από την εταιρεία που έχει αναλάβει το σχετικό έργο. Φήμες αναφέρουν ότι το ποσό θα ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν συμπεριλαμβάνεται η «Καραϊσκάκης ΑΕ». Πιο πιθανή λύση μοιάζει η ανάμιξη του Βαγγέλη Μαρινάκη και λίγες είναι οι πιθανότητες να ασχοληθούν με το ποδοσφαιρικό τμήμα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.

* Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η παρούσα διοίκηση του Ολυμπιακού να έρθει σε επαφή με τον Νικοπολίδη και τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του επόμενου μήνα. Την ίδια ώρα, επανήρθε στο προσκήνιο το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Μανιάτη του Πανιωνίου και του Γιαννούλη του Ηρακλή (που αναμένεται να υπογράψει στην Κολωνία).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...