Οι τυχεροί πήγαν θάλασσα...

Οι τυχεροί πήγαν θάλασσα...
Όσοι προτίμησαν παραλίες δικαιώθηκαν. Όσοι πήγαν στο... άδειο Καραϊσκάκη ήταν οι «άτυχοι» της ημέρας καθώς είδαν ένα πολύ κακό παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να μην κερδίζει ξανά. Το 0-0 με τον Άρη τον βάζει σε περιπέτειες για την τελευταία θέση των play off!
Ένας... μουντός και πολύ προβληματικός Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο ενός μέτριου Άρη στον σημερινό μεταξύ τους αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μένοντας στο 0-0. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σήμερα καλύτεροι του αντιπάλου του σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα απέτυχαν να βάλουν ένα γκολ, βρίσκοντας απέναντί τους είτε το δοκάρι (σε μία περίπτωση), είτε τον πολύ καλό Σηφάκη, είτε την άμυνα του Άρη. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω των αποβολών των Ζεβλάκοφ και Νασούτι.

Φέρτε παίκτες και προπονητή!

«Φέρε έναν καλό προπονητή, φέρε δέκα παίκτες και πάμε από την αρχή», ζητούσε επιτακτικά ο κόσμος του Ολυμπιακού λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Ο κόσμος ήταν και πάλι έξαλλος με την εικόνα της αγαπημένης του ομάδας και είπε τα καθιερωμένα του συνθήματα, όπως το «εεε, οοο, κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό», αλλά μέχρι εκεί...

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πάρντο. Την αμυντική του τετράδα απάρτιζαν οι Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Πάντος και Α. Παπαδόπουλος.

Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντουντού, Λεντέσμα. Στα χαφ τοποθετήθηκαν οι Όσκαρ και Λούα Λούα και στην επίθεση οι Μήτρογλου, Ντάρμπισαϊρ.

Με το ίδιο σύστημα κατέβηκε και ο Άρης. Ο Σηφάκης ξεκίνησε βασικός γκολκίπερ. Στην άμυνα ήταν οι Αράνο, Κουλοχέρης, Γκιάρο και Νασούτι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Νάτσο Γκαρσία και Φερνάντεζ. Στα πλάγια ήταν οι Χαβίτο και Κάλβο και μπροστά οι Κάμπορα και Ντέιλι.

Ο κόσμος ψήφισε... αποχή!

Η οργή του κόσμου του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε αποχή αυτήν την Κυριακή. Το θέαμα που παρουσίαζε το Καραϊσκάκη πριν την έναρξη του ματς με τον Άρη θύμιζε άλλες εποχές. Πολλές ήταν οι κερκίδες οι οποίες δεν είχαν παρά ελάχιστο κόσμο.

Παρόλα αυτά οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο πήραν άριστα για την παρουσία τους. Δεν δημιούργησαν προβλήματα και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την αγαπημένη τους ομάδα.

Τι έγινε στο Α’ μέρος

Δυναμικά μπήκε μες στο γήπεδο ο Ολυμπιακός, έχοντας την επιδίωξη να πάρει από νωρίς τα ηνία του αγώνα από τον Άρη. Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι άσκησαν μεγάλη πίεση προς τα αντίπαλα καρέ.

Και πάλι όμως αντιμετώπισε προβλήματα και στην ανάπτυξή του αλλά και στο να βγάλει μπαλιές προς τους επιθετικούς. Στο 7ο λεπτό ο Άρης πέρασε μπροστά, ο Κάμπορα έκανε μία μπαλιά και ο Ζεβλάκοφ λίγο έλλειψε να βάλει αυτογκόλ κάνοντας ένα επικίνδυνο γύρισμα.

Ανώτερος για κάποιο διάστημα αλλά...

Στο 11ο λεπτό ο Μήτρογλου μετά από ένα δυνατό σουτ -και ενώ είχε προηγηθεί κερδισμένη κόντρα του Ντάρμπισαϊρ- έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, κάνοντας την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο κινητικοί και πιο επικίνδυνοι -έχοντας σε καλή μέρα τον Ντουντού στον χώρο του κέντρου αλλά και τον Πάντο στα πλάγια- από τον Άρη για αρκετά λεπτά του Α‘ μέρους, όμως για άλλη μία φορά τους διέκρινε η επιθετική δυστοκία.

Στο 15ο λεπτό ένα νέο σούτ του Μήτρογλου μετά από πάσα του Ντάρμπισαϊρ πέρασε άουτ. Ωστόσο ο Ολυμπιακός απειλήθηκε και πάλι στο 22’ μετά από διπλό λάθος του Πάρντο σε τε-α-τετ με τον Κάμπορα. Στην αρχή πήγε να πιάσει την μπάλα αλλά τελικώς την απέκρουσε ασταθώς για την πάρει ο Κάμπορα και μετά έπεσε με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα ο άσος του Άρη να τον περάσει. Ωστόσο ο Πάντος ήταν εκεί για να τον κόψει.

Ισορρόπησε για λίγο ο Άρης

Ο Άρης από την μεριά του λίγο μετά τα μέσα του Α’ μέρους κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, κυρίως με την βοήθεια του Φερνάντεζ στο κέντρο και του Κάλβο από τα πλάγια. Όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ...

Στο 30ό λεπτό ο Πάντος θα βγάλει μία σέντρα με τον Όσκαρ να πετάγεται στην καρδιά της άμυνας του Άρη και να κάνει την κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι επιζητούσαν ένα γκολ και ήταν σαφές πως είχαν πιο πολλές ευκαιρίες από τον Άρη για να το σημειώσουν.

Αψιμαχίες και αποβολή του Ζεβλάκοφ

Ένα φάουλ του Κάμπορα πάνω στον Όσκαρ λίγο πριν το τέλος του Α’ μέρους ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και να αποβληθεί στο 39’ ο Ζεβλάκοφ με απευθείας κόκκινη κάρτα, γιατί όπως φάνηκε μετά από... κοκορομαχία με τον Γκαρσία, αρχικά τον απώθησε και μετά τον χτύπησε στον λαιμό με αποτέλεσμα ο παίκτης του Άρη να πέσει κάτω. Από τον Ολυμπιακό πάντως υπήρξαν φωνές για την απόφαση αυτή ενώ ελέω των αψιμαχιών «κιτρινίστηκαν» οι Όσκαρ, Κάμπορα, Ντέιλι, Γκαρσία.

Στο 42’ ο Μήτρογλου πήρε μία κεφαλιά που μπλόκαρε ο Σηφάκης. Ως γενική εικόνα πάντως το Α’ μέρος μόνο καλό δεν ήταν και αυτό αφορά και στις δύο ομάδες...

Πως κύλησε η επανάληψη

Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει με πάθος και στην επανάληψη. Έτσι και έγινε, πλην όμως η άμυνα του Άρη άντεξε και σε αυτήν την νέα... αντεπίθεση.

Όσο η ώρα περνούσε το πρέσινγκ του Ολυμπιακού συνεχιζόταν, πλην όμως δεν είχε ουσία. Και αυτό γιατί οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν είχαν καταφέρει να κάνουν μία καλή φάση μπροστά από τα καρέ του Σηφάκη.

Μάλιστα ο Μαυροβούνιος τεχνικός επέλεξε να βγάλει έξω τον Ντάρμπισαϊρ για να βάλει έναν αμυντικογενή παίκτη, τον Κ. Παπαδόπουλο, καθότι ήθελε να είναι τουλάχιστον σίγουρος πως δεν θα δεχθεί γκολ. Ούτως ή άλλως ήταν δύσκολο για τον Ολυμπιακό να παίζει με 10 παίκτες.

Στο 67’ ο Ντουντού έκανε ένα μακρινό σούτ. Ο Σηφάκης δεν μπλόκαρε σταθερά και ο Μήτρογλου προσπάθησε να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Άρης αν και μέτριος στο Β’ μέρος δεν στάθηκε εφικτό να δεχθεί γκολ από έναν Ολυμπιακό που ήταν εκ νέου ανεπαρκής σε όλους τους τομείς και από κάποια στιγμή και έπειτα άρχισε να εκνευρίζει και πάλι τον κόσμο του με τα λάθη που έκανε τόσο στον χώρο του κέντρου όσο και στις επιθετικές του προσπάθειες.

Στο 76’ ο Λούα εξαπέλυσε ένα δυνατό σούτ στο οποίο ο Σηφάκης είπε... όχι ενώ ένα λεπτό μετά το σούτ του Πάντου μετά από κόντρες κατέληξε στα χέρια του Έλληνα γκολκίπερ.

Αποβολή και για τον Νασούτι

Στο 79’ ο Νασούτι πήρε την άγουσα για την αποδυτήρια μετά από φάουλ πάνω στον Λούα Λούα. Είδε την δεύτερη κίτρινή του κάρτα. Στο 80’ ένα φάουλ του Όσκαρ αποκρούστηκε από τον Σηφάκη. Στο μεταξύ τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς αποβλήθηκε και ο συνεργάτης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Στο 90+ ο Κάμπορα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Βρέθηκε απέναντι στον Νικοπολίδη, όμως το σούτ του πέρασε άουτ ενώ οι δύο παίκτες συγκρούστηκαν μεταξύ τους και βρέθηκαν για λίγο στο έδαφος...

Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του σε σημαντικό μέρος της επανάληψης. Όμως δεν πάλι δεν βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα...

Man of the match: Ο Μιχάλης Σηφάκης έσωσε σήμερα τον Άρη από σίγουρη παραβίαση της εστίας του σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Έλληνας πορτιέρε είχε ιδιαίτερα καλή απόδοση.

Θετικότατος ήταν σήμερα και ο Τάσος Πάντος. Ο έμπειρος μπακ χαφ βοήθησε πολύ σήμερα και αμυντικά αλλά στον επιθετικό τομέα, δίνοντας και την ψυχή του.

Αδύναμος κρίκος: Πέραν του Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο σημερινό ματς υστέρησε και ο Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ο Άγγλλος φορ δεν βοήθησε όσο αναμενόταν τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά στον Άρη επιθετική του γραμμή δεν λειτούργησε καλά στον σημερινό αγώνα. Αδύναμος κρίκος και ο Νασούτι για τον Άρη που αποβλήθηκε.

Στο ύψος του: Καλή παρουσία από πλευράς Ολυμπιακού είχαν σήμερα οι Ντουντού και Α. Παπαδόπουλος με τον πρώτο να βοηθάει και δημιουργικά αλλά και ανασταλτικά και τον δεύτερο να είναι ιδιαίτερα καλός αμυντικά.

Στο σημερινό ματς πάλεψε πολύ και ο Μήτρογλου, που ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Άρη με τις ενέργειές του και τα σούτ ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τον Λούα Λούα, κυρίως στο Β‘ μέρος. Από τον Άρη προσπάθησαν περισσότερο οι Φερνάντεζ, Κάλβο και Κάμπορα.

Η γκάφα: Ανήκει στον Μίχαλ Ζεβλάκοφ που άφησε από νωρίς τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες. Έτσι ο Πολωνός αμυντικός δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα του.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Ντάκος του Σ. Ξάνθης δεν απέφυγε τα λάθη στον σημερινό αγώνα. Δεν επηρέασε πάντως το τελικό αποτέλεσμα.

Το ταμείο του Gazzetta: Αν και ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του Άρη ακόμη όσο έπαιζε με 10 παίκτες εκείνος και με 11 ο Άρης δεν μπόρεσε και πάλι να σκοράρει, παρουσιάζοντας πρόβλημα στην ολοκλήρωση των τελικών του επιθετικών προσπαθειών. Μοιραία λοιπόν έμεινε στο μηδέν παρότι ακόμη και με αυτήν την προβληματική εμφάνιση άξιζε κάτι παραπάνω.

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός: Πάρντο, Όσκαρ, Ντάρμπισαϊρ (55’ Κ. Παπαδόπουλος), Ζεβλάκοφ, Ρ. Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεντέσμα, Πάντος, Λούα Λούα.
Άρης: Σηφάκης, Αράνο, Κουλοχέρης, Γκιάρο, Κάλβο (83‘ Γραικός), Γκαρσία, Φερνάντεζ, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Ντέιλι (61‘ Αραβίδης).

Live game

3’ Σούτ του Όσκαρ η μπάλα βγαίνει άουτ.
7’ Μετά από σέντρα του Κάμπορα ο Ζεβλάκοφ κάνει ένα επικίνδυνο γύρισμα που παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Πάρντο.
11’ Ο Μήτρογλου κάνει ένα δυνατό σούτ με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι.
15’ Σούτ του Μήτρογλου η μπάλα άουτ.
22’ Μετά από διπλό λάθος του Πάρντο ο Κάμπορα προσπαθεί να σκοράρει αλλά τελικά τον προλαβαίνει ο Πάντος.
26’ Φάουλ του Κάλβο μπλοκάρει ο Πάρντο.
29’ Σέντρα του Λούα Λούα με τον Ντουντού να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
30’ Κεφαλιά του Όσκαρ η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
33’ Ο Λούα Λούα θα κάνει ένα σούτ από τα πλάγια που θα βγει έξω.
42’ Κεφαλιά του Μήτρογλου, μπλοκάρει ο Σηφάκης.
67’ Σούτ του Ντουντού, ο Σηφάκης μπλοκάρει ασταθώς και ο επερχόμενος Μήτρογλου δεν μπορεί να σκοράρει.
76’ Ο Λούα Λούα θα κάνει ένα σούτ που θα αποκρούσει ο Σηφάκης.
77’ Το σούτ του Πάντου θα βρει σε σώματα και μετά θα καταλήξει στα χέρια του πορτιέρε του Άρη.
80’ Το φάουλ του Όσκαρ αποκρούεται από τον Σηφάκη.
90+ Μεγάλη ευκαιρία για τον Κάμπορα που θα βγει τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη, όμως το σούτ θα περάσει άουτ.

Μικρά μικρά από το Καραϊσκάκη
19.46 Πολλές οι φωνές από πλευράς του Ολυμπιακού για την αποβολή του Ζεβλάκοφ.

18.45 Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ουκ ολίγες κερκίδες του αγώνα είναι άδειες. Όπως δείχνουν τα πράγματα πολύς είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού που προτίμησε να περάσει αλλιώς το απόγευμα της Κυριακής του.

18.40 Τα ποτιστήρια του γηπέδου ποτίζουν τον αγωνιστικό χώρο.

18.35 Ο ρέφερι Ντάκος από τον Σύνδεσμο Ξάνθης θα διευθύνει τον αγώνα.

18.24 Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων είναι οι εξής:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Όσκαρ, Ντάρμπισαϊρ, Ζεβλάκοφ, Ρ. Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεντέσμα, Πάντος, Λούα Λούα.
Άρης: Σηφάκης, Αράνο, Κουλοχέρης, Γκιάρο, Κάλβο, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Ντέιλι.

18.22 Οι παίκτες του Άρη εισέρχονται στο γήπεδο για την προθέρμανσή τους. Πάντως ο κόσμος στις κερκίδες παραμένει λιγοστός.

18.16 Ήρθε η ώρα για την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει ζέσταμα.

18.11 Τα εξ αμάξης ακούν οι πορτιέρε του Άρη κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

18.10 Οι διαιτητές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση και γιουχάρονται.

18.00 Βγαίνουν για ζέσταμα οι γκολκίπερ των γηπεδούχων.

17.40 Σιγά σιγά προσέρχονται κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Θύρα 7.

17.25 Βγαίνουν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για την βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο.

17.22 Άνδρες των ΜΑΤ κάνουν την είσοδό τους στις κερκίδες.

17.19 Οι παίκτες του Άρη κάνουν την καθιερωμένη τους βόλτα στο γήπεδο και αποδοκιμάζονται.

17.04 Υπάρχουν στο γήπεδο ορισμένα πανό που έχουν αναρτηθεί από οπαδούς του Ολυμπιακού.

16.58 Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι έξω από το Καραϊσκάκη.

16.39 Το γήπεδο είναι αυτήν την στιγμή σχεδόν άδειο.

16.30 Λιγοστός είναι ο κόσμος που κυκλοφορεί στα μαγαζιά που είναι έξω από το φαληρικό γήπεδο.

16.25 Πολύ καλός είναι ο σημερινός καιρός. Οι θερμοκρασίες πάντως είναι υψηλές.

- Στο εγχειρίδιο του αγώνα υπάρχει αφιέρωμα στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και αυτόγραφο καθώς και αφίσα του Β. Τοροσίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...