ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


 ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, δηλαδή με την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Όπως γνωρίζετε, κάθε δύο χρόνια προκηρύσσονται συγκεκριμένες θέσεις εκπαιδευτικών και στη συνέχεια διενεργείται ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Από αυτόν προκύπτουν, εκτός από τους επιτυχόντες (που είναι όσοι πέρασαν τη βάση) και οι ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ εκπαιδευτικοί -εκείνοι δηλαδή οι οποίοι βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις του πίνακα των επιτυχόντων. Με βάση αυτό δημοσιεύεται ΦΕΚ, όπου "κλειδώνουν" όλα τα ονόματα των διοριστέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι σύμφωνα με τη νομοθεσία διορίζονται τα επόμενα δυο σχολικά έτη και καταλαμβάνουν τις προκηρυχθείσες θέσεις (ο αριθμός των οποίων έχει προκαθοριστεί από την προκύρηξη και ποτέ δεν αλλάζει) σε ποσοστό 60%.



Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, εκκρεμεί η πρόσληψη της "δεύτερης φουρνιάς" διοριστέων του ασεπ 2008, η οποία μάλιστα είναι ελαφρώς μικρότερη από την πρώτη -αριθμεί περίπου 1470 εκπαιδευτικούς- και σε κάποιους κλάδους μάλιστα ενδέχεται να μη γίνει κανένας διορισμός από ΑΣΕΠ ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας, με τους οποίους βρισκόμαστε στο ίδιο ΦΕΚ και αξιολογηθήκαμε στον ίδιο διαγωνισμό, διορίστηκαν πέρυσι κανονικά.



Ωστόσο, σύμφωνα με το επικείμενο νομοσχέδιο, ελλοχεύει ο κίνδυνος η υποχρέωση αυτή της Πολιτείας να μην εκπληρωθεί. Παρά τις εξαγγελίες της κας Υπουργού περί αξιοκρατίας στις προσλήψεις και την αποδοχή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ως απολύτως διαφανούς κριτηρίου επιλογής (άλλωστε αυτός είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της σχεδιαζόμενης εκπαιδευτικής πολιτικής για το μέλλον), ΦΕΤΟΣ οι προσλήψεις των 1470 διοριστέων του ΑΣΕΠ θα σπάσουν σε δυο δόσεις, δηλαδή προβλέπεται να διοριστούν οι μισοί μόνο - περίπου 750 - ενώ οι συνολικές προσλήψεις στην Παιδεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερότητας, θα είναι 3000. Η πρόθεση του Υπουργείου είναι να καλύψει το υπόλοιπο ποσό με προσλήψεις με βάση την προϋπηρεσία, χωρίς απαραίτητη συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατι δεν χωρούν 1470 διοριστέοι στις 3000 προσλήψεις; Τη στιγμή μάλιστα που πρώτον έχουμε κριθεί και αξιολογηθεί αξιοκρατικά ώστε να καταλάβουμε συγκεκριμένο αριθμό προκυρηχθεισών θέσεων και δεύτερον το ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΦΕΚ που έχουμε (με καταληκτική ημερομηνία πρόσληψης το σχολικό έτος 2010-2011) μας δίνει τη δυνατότητα ακόμα και να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.

Προκειμένου να γίνει γνωστή η υπόθεσή μας, έχει συσταθεί Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008, ενώ μια διαδικτυακή ψηφοφορία μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www.petitiononline.com/2345p08/petition.html

Παράλληλα, έχουμε απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας με επιστολή που συνοδεύτηκε από γνωμοδότηση του πληρεξούσιου δικηγόρου μας, όμως δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση στα αιτήματά μας.

Θα ήθελα λοιπόν να σας γνωστοποιήσω το θέμα μας, ώστε να έχετε εποπτεία της διαφαινόμενης ασυνέπειας μεταξύ λόγων και έργων στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε διευκρίνιση/πληροφορία, είμαστε στη διάθεσή σας. Προς τούτο, σας αποστέλλουμε συνημμένο το Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Διοριστέων Εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 προς δημοσίευση, το οποίο περιλαμβάνει τα αιτήματά μας.
Με εκτίμηση,
Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...