Τόγκο: Τέλος ο αποκλεισμός του απο το Κόπα Άφρικα


Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ήρε την τετραετή ποινή αποκλεισμού που είχε επιβάλει στο Τόγκο από το Κόπα Άφρικα, μετά την απόσυρση της ομάδας από την τελευταία διοργάνωση.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας στη συνεδρίασή της στο Κάιρο την Παρασκευή (14/5), μετά το αίτημα του Προέδρου Ισσά Χαγιάτου, αποφάσισε να άρει τον αποκλεισμό του Τόγκο από το επερχόμενο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών» ανέφερε η ανακοίνωση της CAF.

Ο αποκλεισμός είχε επιβληθεί, όταν το Τόγκο απέσυρε τη συμμετοχή του στο τελευταίο τουρνουά στην Ανγκόλα, μετά τον θάνατο δύο μελών της αποστολής τους και του οδηγού του λεωφορείου της ομάδας, ύστερα από ενέδρα στην επαρχία της Καμπίντα.

Τη στιγμή που σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός (και όχι μόνο) πλανήτης εξέφραζε τον τρόμο και τη συμπόνια του, το κυβερνητικό σώμα του αφρικανικού ποδοσφαίρου «φιλοδώρησε» την εθνική ομάδα του Τόγκο με τετραετή αποκλεισμό, υποστηρίζοντας ότι δεν απέσυρε ορθώς τη συμμετοχή της από το τουρνουά και ότι οι παίκτες πιέστηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ήρθε σε συμφωνία με την CAF, για να άρει την ποινή που επέβαλε, ύστερα και από την έφεση που έκανε το Τόγκο στον CAS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...