Κόλαση και τρεις νεκροί!

Κόλαση και τρεις νεκροί!
Τραγικός είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν το πρωϊ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τρεις εργαζόμενοι (η μία έγκυος) σε τράπεζα βρήκαν τον θάνατο λόγω εμπρησμού του καταστήματος από κουκουλοφόρους! Oι τραυματίες των επεισοδίων έφτασαν τους 43, ανάμεσά τους 29 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερες από εκατό χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή και απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Δυστυχώς, όμως, τρία άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο κτίριο της Marfin επί της οδού Σταδίου 23, μετά την εκτεταμένη ρίψη μολότοφ και πυρκαγιά που προκλήθηκε. Οι τρεις νεαροί εργαζόμενοι επιχείρησαν να ανέβουν στον τρίτο όροφο του κτιρίου για να σωθούν από τη φωτιά, αλλά εκεί πνίγηκαν από τους καπνούς. Δύο γυναίκες κι ένας άνδρας και η μία γυναίκα ήταν έγκυος! Τα ονόματα των άτυχων πολιτών ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, πρόκειται για τους: Επαμεινώνδα Τσούκαλη, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια. Ακόμη τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν από το ίδιο κτίριο από δυνάμεις της πυροσβεστικής και αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διαμομίσθηκαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί στο κτίριο της νομαρχίας επί της λεωφόρου Συγγρού, ενώ καίγονται και τα πρώην γραφεία του ΣΔΟΕ στη λεωφόρο Αμαλίας. Επίσης, δεκάδες μαγαζιά στο κέντρο και στη λεωφόρο Συγγρού έχουν υποστεί ζημιές από τους διαδηλωτές.
Περίπου είκοσι κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον του οχήματος τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου που βρισκόταν στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ το πλήρωμα και οι δημοσιογράφοι είναι καλά στην υγεία τους.
Ανοικτή είναι προς το παρόν στην κυκλοφορία  η Βασιλέως Κωνσταντίνου. Αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και στα Εξάρχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακοί, ενώ θα υπάρχει βοήθεια και από δυνάμεις άλλων πόλεων.
Δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις
Όσο περνά η ώρα τόσο αυξάνονται οι τραυματίες, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 43 τραυματίες, εκ των οποίων οι δυο είναι πιο σοβαρά με τραύματα στο θώρακα. Πάντως, όπως αναφέρουν οι γιατροί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 29 αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με ενημέρωση της Αστυνομίας. Παράλληλα, έχουν γίνει 12 συλλήψεις, αλλά και 28 προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...