ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι αναμφισβήτητα η δύναμη του. Κι αυτό που θαυμάζω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτό τον κόσμο είναι πως πάντα θέλει το καλύτερο για την ομάδα του. Οι Ολυμπιακοί δεν συμβιβάζονται, δεν δέχονται οτιδήποτε άλλο πέρα από την κορυφή και δεν...
τρώνε «κουτόχορτο». Υπάρχουν όμως όρια και στην αγάπη προς την ομάδα αλλά και στην έκφραση της αγανάκτησης για την φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων». Η ομάδα έπιασε «πάτο» χθες χάνοντας ακόμα και την 2η θέση του πρωταθλήματος που οδηγούσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.



Ο πραγματικός «πάτος» όμως ήταν τα όσα ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο επειδή κάποιοι θεωρούν πως η ομάδα τους είναι πάνω απ’ όλα και όλους. Οσοι πηγαίνουν στο γήπεδο, πρέπει να γυρίζουν ασφαλείς και σώοι πίσω στο σπίτι και στις οικογένειες τους. Είναι αυτονόητο και είναι λυπηρό που πρέπει να αναφέρουμε το αυτονόητο. Ο Ολυμπιακός γύρισε χθες 20 χρόνια πίσω. Και αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά. Επιασε «πάτο» και το μόνο θετικό είναι πως δεν έχει πιο κάτω.

Ας ελπίσουμε δηλαδή, πως ο διασυρμός θα τελειώσει εδώ. Εχει δίκιο σε ένα πράγμα η διοίκηση του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί της, ειδικά οι νεαροί σε ηλικία είναι πλέον «καλομαθημένοι» και δεν μπορούν να κατανοήσουν πως δεν γίνεται η ομάδα τους να βρίσκεται αιωνίως στην κορυφή. Συμφωνώ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κανείς δεν έχει ευθύνη για τον κατήφορο. Δεν ήρθε απλά και μόνο «επειδή σε όλα τα πράγματα υπάρχει ακμή και παρακμή». Ηρθε γιατί κάποιοι δημιούργησαν τις συνθήκες για να ξεκινήσει η παρακμή. Κι αυτοί βρίσκονται μέσα στην ομάδα.

Οι ευθύνες δεν ανήκουν σε κάποια αόρατη δύναμη. Εχουν ονοματεπώνυμο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης μπορεί να αισθάνεται πικραμένος από τις αντιδράσεις του κόσμου μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και δικαίως αισθάνεται έτσι, πρέπει όμως να βγει και να μιλήσει. Το οφείλει στην δική του ιστορία να ξεκαθαρίσει εάν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, εάν θέλει να την βοηθήσει και πως σκοπεύει να το κάνει. Γιατί όλοι κρίνονται και όλοι κάνουν λάθη. Εκτος κι αν θεωρεί τον εαυτό του … Πάπα.
Ε.Κουντούρη www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...