Έρχεται... το οικολογικό ταξί


Επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις ετοιμάζεται να προκαλέσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, καθώς σχεδιάζει ένα ταξί με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Το όχημα χαρακτηρίζεται από μία μονή συρόμενη πόρτα και μία ηλεκτρική μηχανή 80 kw, η οποία του εξασφαλίζει αυτονομία σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων. Οι μηχανικοί του «βερολινέζικου ταξί» κινήθηκαν στα πρότυπα του λεωφορείου της εταιρείας Samba, το οποίο κυκλοφορούσε στη δεκαετία του 1950.

Η οροφή του οχήματος είναι από γυαλί και εξασφαλίζει μία ευρεία εικόνα της γύρω περιοχής. Ο χώρος για τις αποσκευές αντικαθιστά το κάθισμα του μπροστινού επιβάτη, ενώ μία οθόνη αφής 8 ιντσών βρίσκεται στο πίσω μέρος του καθίσματος του οδηγού και παρουσιάζει στον επιβάτη τις χρεώσεις του. Αυτή η οθόνη είναι εξοπλισμένη με την δυνατότητα ανάγνωσης πιστωτικών καρτών, ενώ σε αυτήν οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για σημεία της διαδρομής που έχουν ενδιαφέρον ή να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις του κλιματισμού, ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του οχήματος και μπορεί να φορτίσει (σε ποσοστό 80% της δυναμικότητάς της) σε λίγο περισσότερο από μία ώρα, σε συνάρτηση με τις υποδομές επαναφόρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...