«Προκάλυμμα οι ειρηνικές συνομιλίες Παλαιστίνης - Ισραήλ»


Από τη φυλακή όπου βρίσκεται ο Παλαιστίνιος ηγέτης Ahmed Saadat εξέφρασε την άποψη, ότι η επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ δεν θα βοηθήσει την Παλαιστίνη, αλλά θα βαθύνει τον διχασμό.

Ο Saadat, ηγέτης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP), λέει ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορεί μόνο να επιλυθεί με τη δημιουργία ενός κράτους που θα είναι μοιρασμένο στους δύο λαούς, πρόταση που έρχεται σε αντίθεση με τη «λύση των δύο κρατών» των μεγάλων δυνάμεων.

Επίσης, ο Saadat καταδικάζει τη συμμετοχή της Παλαιστίνης στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα υπό τις ΗΠΑ.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι παρά ένα προκάλυμμα της συνέχισης της πολιτικής του Ισραήλ να συνεχίσει τους εποικισμούς» είπε ο Saadat, ο οποίος εκτίει ποινή 30 ετών σε ισραηλινή φυλακή για τον ρόλο του στην παλαιστινιακή ιντιφάντα το 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...