«Φακελάκια» και «λαδώματα» αλά ρωσικά


Ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση προβλημάτων είναι… ο «ρωσικός», που, σύμφωνα με έρευνα, σημαίνει «δωροδοκία αξιωματούχων».

Το 55% των 1.600 Ρώσων ερωτηθέντων από την εταιρεία Levada Centre απάντησε ότι θεωρεί πως «το λάδωμα το κάνει ο καθένας που έρχεται σε επαφή με κάποιον αξιωματούχο στη Ρωσία».

Ο πρόεδρος Dmirty Medvedev, ο οποίος βρίσκεται στα μισά της θητείας του, έχει δεσμευτεί να πατάξει τη διαφθορά και να χτίσει ένα νομοταγές κράτος, αλλά ή έρευνα διαπίστωσε ότι οι Ρώσοι εξακολουθούν να δωροδοκούν, για να έχουν καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, προτιμούν να «αγοράζουν» τα διπλώματα οδήγησης, να δωροδοκούν αστυνομικούς, όταν κάνουν κάποια οδική παράβαση ή να «λαδώνουν», ώστε το παιδί τους να γίνει δεκτό στο σχολείο της προτίμησής τους.

Μάλιστα, ένα 10% απάντησε ότι έχει πληρώσει ακόμα και για την τέλεση της κηδείας συγγενών ή αγαπημένων προσώπων του.

Μόνο το 10% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μόνο «οι κλέφτες και οι εγκληματίες» δωροδοκούν αξιωματούχους και το 30% απάντησε ότι όσοι δίνουν «φακελάκια» είναι στην ουσία απλοί άνθρωποι που δεν έχουν άλλο τρόπο να λύσουν τα προβλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...