ΚΙΤΡΙΝΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ

Σφηνάκια με τον Κώστα Κετσετζόγλου

@ Πάντα η τελευταία γεύση αν είναι γλυκιά είναι... γλυκιά. Δεν αλλάζει αυτό. Είναι μια γλυκιά τελευταία γεύση. Δεν μας έδωσε η ΑΕΚ ότι μας χρωστούσε για ότι τραβήξαμε όλη την χρονιά. Ή μάλλον τα δύο τελευταία χρόνια. Αλλά ήταν ωραία. Η τρίτη θέση που πήρε τελικά η ΑΕΚ μέσω των πλέι οφ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι η... τελευταία. Την κάνει όμως λίγο καλύτερη το ότι ο ΟΣΦΠ είναι πέμπτος. Και δεν είναι τυχαία πέμπτος. Η ΑΕΚ τον αποτελείωσε. Η ΑΕΚ τον έκανε πέμπτο. Αυτό μόνο αρκεί από το χθεσινό παιχνίδι. Ενα παιχνίδι περίεργο με τις ελλείψεις των δύο ομάδων να συμπληρώνουν μια πλήρη ομάδα. Ενα κανονικό ρόστερ.


@ Η ΑΕΚ νίκησε δίκαια. Θα έπρεπε να νικήσει και ευκολότερα. Αλλά ήταν φανερό ότι παρότι ήταν πολύ καλύτερη σαν ομάδα, απέναντι σε έναν ΟΣΦΠ που αν δεν τον ξέραμε τόσα χρόνια ποιος ήταν μέχρι που θα τον λυπόμουν, την λύγιζε το άγχος. Ευτυχώς δεν την κατέστρεψε στο τέλος, αφού στα τελευταία πέντε λεπτά όλοι περίμεναν το σφύριγμα της λήξης πίσω από την σέντρα και έτσια έβαλαν τον ΟΣΦΠ μέσα στην περιοχή του Σάχα. Εκεί που ο ΟΣΦΠ θα μπορούσε να απειλείσει με τους πολλούς ψηλούς. Και απείλησε. Ευτυχώς ο Σάχα ήταν ψυχάρα εκεί στο τέλος. Δεν αντέχει μεγάλη κριτική στο παιχνίδι. Μου άρεσε η ψυχή όλων των παικτών. Από τον Κωστάκη που έβαλε το γκολ με... τύφλωση και μετά βγήκε χτυπημένος από την αγκωνιά έγκλημα του Μήτρογλου μέχρι τον Σκόκο που έπεφτε παντού και έκανε τάκλιν. Ολα πήγαν καλά. Δεν έγινε και τίποτα από τα φοβερά και τρομερά που περίμεναν πολλοί, ο ΟΣΦΠ σαλπάρει για Ισλανδία και καλό καλοκαίρι. Σίγουρα η χρονιά ήταν αποτυχημένη αλλά την γλυκιά γεύση του τέλους δεν την χαρίζω. Aς δώσουμε κι εμείς μια ευχή. Ας χαμογελάσουμε λίγο. Για όσο προλάβουμε γιατί οι προγραμματικές δηλώσεις του ηχείου του Παππά και κυρίως οι... αρχηγικές δηλώσεις του ίδιου του Παππά αλλά και το... μεγαλόπνοο πλάνο με Ελληνες που θα ιδρώνουν, και κατά σύμπτωση δεν θα... κοστίζουν, αντί για τους... αδιάφορους ξένους δεν ακούν τον προπονητή, και κατά σύμπτωση πιάνουν... κάλη τιμή.

@ Δεν τον άκουσα με τα αυτιά μου τον Σκόκο αλλά έμαθα όπως όλοι μας τι δήλωσε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι κόλπο των μάνατζερ ακόμη και σε συνενόηση με την ιδιοκτησία της ΑΕΚ, η διοίκηση απλά εκτελεί, αλλά ότι και να δηλώσει ο Νάτσο, ότι και να δηλώσουν τις επόμενες μέρες οι μάνατζερ του εγώ σε αυτό το παιχνίδι δεν θα παίξω. Ο Σκόκο αξίζει πολλά εκατομμύρια και ομάδα στην Ελλάδα που να μπορεί να τον πληρώσει δεν υπάρχει. Υπάρχουν βέβαια κάποια αξιοπρεπή έμψυχα ανταλάγματα. Ο Κατσουράνης, ο Νίνης, ο Ντουντού, ο Τοροσίδης... Αν βέβαια ο μεγαλοεφοπλιστής Παππάς που έγινε αφεντικό στην ΑΕΚ με τις μετοχές του Χατζηιωάννου, που ήταν περισσότερες από τις δικές του, και το ηχείο του ο Αδαμίδης θεωρούν καλά ανταλλάγματα τον Κλέιτον που άνοιξε και ταβέρνα και τον Μάντζιο που δεν τον κρατάνε ούτε στην Κύπρο τα πράγματα είναι απλά. Είμαστε απέναντι. Με την καλή... έννοια, μην μας περάσετε και για τραμπούκους.

@ Επίσης άκουσα στο ηχογραφημένο και διάβασα στο aek365.gr ότι ο Τζιμπούρ το μόνο που θέλει για να μείνει με χαρά στην ΑΕΚ είναι η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να χτυπήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Υπάρχει κανείς που να έχει αντίρρηση σε αυτό; Ο Μαϊστόροβιτς δεν είναι παίκτης διαφορά. Τον είδαμε δυο χρόνια, μπορεί να βρεθεί καλύτερος και με λιγότερα. Ο Μπλάνκο μετά από τρεις σαιζόν σερί πρώτος σκόρερ σε Αργεντινή και Ελλάδα φέτος δεν βγήκε πρώτος σκόρερ. Αν ο πήχης έχει ανέβει τόσο ψηλά ώστε ο σέντερ φορ της ΑΕΚ να πουλιέται ή να μην του ανανεώνεται το συμβόλαιο επειδή από τα μέχρι τώρα χρόνια του συμβολαίου του βγήκε μόνο στα δύο και όχι στα τρία πρώτος σκόρερ ειλικρινά... χαίρομαι. Γιατί βλέπω κανέναν  Τρεζεγκέ, κανέναν Νιστελρόι, γιατί όχι και τον Ιμπραϊμοβιτς που τον... σουτάρει η Μπάρτσα. Πλάκα κάνω Πέτρο. Μην πάθεις και τίποτα μόνο με την ιδέα.

@ Με λίγα λόγια το πλάνο πουλάμε Σκόκο και Τζιμπούρ όπου να ναι και παίρνουμε κι άλλα παιδιά σαν κι αυτά του Πανθρακικού με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Και όταν η ΑΕΚ έχει βγει δύο χρονιές σερί τέταρτη στην κανονική περίοδο, και μετά δεύτερη στο πρωταθληματάκι των πλέι οφ, μάλλον σημαίνει ότι πρέπει να κάνει κάτι πολύ καλύτερο για να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, δηλαδή στον πρωταθλητισμό. Θα κριθούν όλοι αυτό το καλοκαίρι αφού μάλλον για άλλη μια φορά ο Μελισσανίδης που σίγουρα θα τους έκανε όλους... καλά παιδιά και πρώτους στη μάχη για την ομάδα δείχνει πως θα μείνει πάλι στην αναμονή. Ασπρίσαν τα μαλλιά μας να περιμένουμε. Κρίνονται όλοι λοιπόν. Ολοι βέβαια έχουν κριθεί αλλά άλλη μια κρίση δεν μας χαλάει. Θα κριθεί και ο προπονητής Μπάγεβιτς αν θα υπογράψει το πλάνο σμίκρινσης. Γιατί αυτό είναι πλάνο σμίκρινσης και δεν αμφιβάλει κανείς. Ηδη ο προπονητής της ΑΕΚ χρησιμοποιείται από τους μετόχους ότι δήθεν θα γίνουν οι απαραίτηες κινήσει για να φτιαχτεί μια ομάδα στα μέτρα του. Μα μην τρελαθούμε. Ακόμη και στο θαύμα του 89 ο Μπάγιεβιτς είχε Μανωλά, Σαββίδη, Οκόνσκι. Και δίπλα όχι φοβερούς αλλά έμπειρους παίκτες. Οικονομόπουλο, Βασιλόπουλο, Χατζή,  Πεππέ, Παύλο, Τάκη, Γεωργιάδη... Δεν λέω για τον Τόνι που ήρθε Δεκέμβρη σαν λαχείο. Μακάρι να βρούμε κι άλλους Τόνι. Αλλά οι άλλοι τρεις ήταν κολώνες. Για την τριετία 91-94 μόνο οι μεταγραφές Σάμπα, Βασίλη και του Αλεκάκη αρκούν. Και υπήρχαν και Μανωλάς, Τόνι, Μπατίστα, μετά ήρθε κι ο Μητρόπουλος, κι ο Σαραβάκος, κι ο Κωστής, ο Κετσπάγια και κοντά σε αυτούς τους παικταράδες αναδείχτηκαν και ο Ατματσίδης, ο Μπορμπόκης, ο Κασάπης, ο Τσιάρτας, ακόμη κι ο Κοπιτσής με τον Βάιο. Ποτέ ο Μπάγεβιτς δεν έκανε ομάδες που να νικάνε και να πέρνουν πρωταθλήματα με νέα παιδιά μόνο. Ούτε αυτός, ούτε κανείς στην Ελλάδα. Σιγά μην το κάνει τώρα στα 62 του και με την καριέρα του να έχει πάρει την, φυσιολογική, κάθοδο. Αφού τον εμπιστεύτηκαν πρέπει να τους επιβάλει μια ομάδα που να είναι επιπέδου ΑΕΚ. Αν είναι να μείνει για να γίνει η ΑΕΚ... φυτώριο υπάρχει και ο... Κόλα που την κάνει χρόνια την δουλειά. Το ότι ο Παππάς τον κράτησε στην ΑΕΚ παρότι το ηχείο του, πριν καταλάβουν όλοι ότι είναι απλά ηχείο, τον είχε τελειωμένο από τον... Γενάρη του δίνει δύναμη στις κρίσιμες αποφάσεις για την ΑΕΚ της επόμενης μέρας. Ελπίζω να κάνει αυτό που πρέπει. Ολοι να κάνουν αυτό που πρέπει. Δεν αντέχεται άλλη κατηφόρα. Αυτά. Καλή δουλειά και καλά μυαλά τους εύχομαι. Εμείς έχουμε δικαίωμα να διασκεδάσουμε λίγο ακόμη. Ηταν καλή η τελευταία γεύση. Ενα είναι το σίγουρο για το καλοκαίρι. Θα... χορτάσουμε ΟΣΦΠ. Από τον Ιούλιο στην τέφρα και στα Φερόε. Ακολουθεί άσμα. Αφιερωμένο. Δύο ήταν τα μανίκια.
Υγ: Κωστάρα περαστικά. Είσαι κι εσύ κολώνα.
Υγ1:Μαδρίτη ερχόμαστε. Για το δεύτερο του Ζοζέ.
www.aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...