Σοκ και δάκρυα για την Κατερίνα

Μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης για την Κατερίνα Μάθα έρχονται από τους φίλους της στο Facebook. H ελληνικής καταγωγής μητέρα, που σόκαρε την ιταλική κοινή γνώμη, κατηγορείται ότι μαζί με τον φίλο της Τζαν Αντόνιο Ραζέρο είχαν βασανίσει και σκοτώσει τον ηλικίας οκτώ μηνών γιο της Αλεσάντρο ενώ βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Η Κατερίνα από την πρώτη στιγμή δήλωνε ότι ήταν αθώα, γιατί είχε βγει τα μεσάνυχτα για να αγοράσει κοκαΐνη. Στη διάρκεια της απουσίας της, επειδή το μωρό έκλαιγε, ο Ραζέρο χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο. Η 26χρονη μάνα έμεινε πολλές ημέρες στη φυλακή όπου κλαίγοντας έλεγε ότι ο φίλος της σκότωσε το παιδί της. Ο δικαστής την αποφυλάκισε, αλλά βέβαια εκκρεμεί δίκη όπου όλα μπορεί να ανατραπούν, καθώς και ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος.

Οι φίλοι της Κατερίνας στο Facebook αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα και όλοι πιστεύουν ότι είναι αθώα. Είναι άνδρες, γυναίκες και μάνες που της γράφουν λόγια γεμάτα αγάπη και στοργή. «Δυστυχώς, εμπιστεύτηκες έναν άνδρα που δεν άξιζε την εμπιστοσύνη σου», της γράφει μια φίλη της. «Φτωχέ μου άγγελε, ελπίζω ότι ο φίλος σου που στέρησε τη ζωή σ’ ένα μωράκι να σαπίσει στη φυλακή» της γράφει ένας άλλος θαυμαστής της. «Η αλήθεια θα λάμψει, είναι ζήτημα χρόνου» της λέει μια γυναίκα, μάνα κι εκείνη. Κάποιος από αυτούς που δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για την ομορφιά της γράφει: «Κατερίνα, είσαι πανέμορφη. Ελπίζω σύντομα να τελειώσει το μαρτύριο σου. Σ’ αγαπώ».

Στις απαντήσεις της η Κατερίνα είναι φειδωλή και τις στέλνει στον καθένα χωριστά. Την ενοχλούν όμως εκείνοι οι δημοσιογράφοι που εκ των προτέρων βγάζουν συμπεράσματα. «Τον πόνο μου δεν μπορεί να τον νιώσει κάποιος γιατί ποτέ δεν βίωσε ένα τόσο τραγικό γεγονός. Για όλους υπάρχει πάντα η πρώτη φορά. Και όποιος νομίζει ότι είναι καλύτερος από τους άλλους, ας ρίξει μέσα του μια πιο προσεκτική ματιά», γράφει.
espresso

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...