Μπροστά «έβραζε», πίσω… έμπαζε!

Μπροστά «έβραζε», πίσω… έμπαζε!
Βαθμό λίγο πάνω από τη βάση πήρε η Εθνική ομάδα στο πρώτο… πρόχειρο διαγώνισμα ενόψει του Μουντιάλ. Το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ ήρθε ισόπαλο 2-2 με τη Β. Κορέα στο Άλταχ και έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά για να είναι έτοιμο απέναντι στον -όμοιο με το σημερινό- πρώτο της αντίπαλο στη Ν. Αφρική.


Θετικά μηνύματα από την επίθεση, που σκόραρε δύο φορές (2’ Κατσουράνης, 49’ Χαριστέας) και έφτιαξε ευκαιρίες -ανησυχία για την άμυνα, που έγινε έρμαιο στις διαθέσεις του εκπληκτικού Γιονκ (28’, 51’).


Πως έπαιξε:

Με το κλασικό 4-3-3 παρέταξε την Εθνική μας ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Σηφάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, οι Σπυρόπουλος και Βύντρα στα άκρα και οι Μόρας, Κυργιάκος ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους βρέθηκαν οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (στα άκρα) και Γκέκας (κορυφή).

Εικοσάλεπτο και μετά… Γιο(ν)κ!

Βγαλμένο από τα πιο αισιόδοξα όνειρα της ομάδας του Ρεχάγκελ και «βαλτό» λες για να βγάλει… τρελούς όσους -όχι αδικαιολόγητα- «μουρμουρίζουν» για το θέαμα που ενίοτε παρουσιάζει ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο. Οι διεθνείς μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι, απείλησαν πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό (τετ α τετ Σαλπιγγίδη) και έκαναν… πράξη την απειλή λίγα δευτερόλεπτα αργότερα -με τον Κατσουράνη να εκμεταλλεύεται το αποτέλεσμα της ελληνικής κυριαρχίας στον αέρα.

Ενώ, όμως η Εθνική έδειχνε κυρίαρχη -και αυτό επιβεβαιώθηκε με ένα ακόμα χαμένο τετ α τετ από τον Γκέκα- οι Βορειοκορεάτες σταδιακά και αθόρυβα άρχισαν να «χτίζουν» τη δική τους υπεροχή. Με όπλο την καλή κυκλοφορία της μπάλας και εκμεταλλευόμενοι την «καθίζηση» της ελληνικής τριπλέτας στο κέντρο, οι ταχύτατοι Ασιάτες (που εν τω μεταξύ είχαν προειδοποιήσει με δοκάρι σε φάουλ του Γιονκ) μεταμορφώθηκαν. Έτσι, όχι απλά ισοφάρισαν -με καταπληκτικό σουτ του ίδιου παίκτη έξω από την περιοχή- αλλά αν δε βρισκόταν ο Σηφάκης, ο εξαιρετικός Ασιάτης θα διπλασίαζε πριν το ημίχρονο τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του.

Σαν να μην πέρασε… ένα τέταρτο

Το «φρεσκάρισμα» που επιχείρησε ο Ρεχάγκελ στο ημίχρονο (πραγματοποιώντας πέντε αλλαγές) δεν θα μπορούσε να έχει πιο άμεσα αποτελέσματα. Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανάπαυλα, ο Χαριστέας αξιοποιούσε από κοντά μια ακόμα υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη και έκανε κάτι παραπάνω από… δυναμική είσοδο στο παιχνίδι. Αν, όμως, η Εθνική είχε τα χτυπήματα φάουλ του Καραγκούνη, η Β. Κορέα είχε… Γιονκ! Ο 26χρονος «δαίμονας», με ένα εξαιρετικό σόλο αμέσως μετά (51’), ξεπερνούσε τον Σπυρόπουλο και νικώντας με φοβερό σουτ τον Τζόρβα, πετύχαινε αυτό που του είχε στερήσει ο… προκάτοχός του, Σηφάκης, στο πρώτο μέρος.

Από ‘κει πέρα -σαν κάποιος να έριξε τους διακόπτες του παιχνιδιού- εκείνο σταμάτησε να παράγει φάσεις και… ενδιαφέρον. Η κούραση για αμφότερες τις ομάδες έκανε σταδιακά την εμφάνισή της, οι 22 παίκτες αρκέστηκαν σε όσα… δείγματα είχαν παραδώσει μέχρι το τελευταίο τέταρτο και μοιραία εκείνο ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξουν σκορ και εντυπώσεις.



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης (46’ Τζόρβας), Σπυρόπουλος, Βύντρα (46’ Σεϊταρίδης), Μόρας, Κυργιάκος (46’ Α. Παπαδόπουλος), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (62’ Πατσατζόγλου), Σαμαράς (46’ Χαριστέας), Σαλπιγγίδης, Γκέκας (46’ Καπετάνος)

Β. ΚΟΡΕΑ: Ρι Μιόνγκ Γκουκ, Τσα Γιόνγκ Χιόκ, Πακ Ναμ Τσολ, Ρι Κβανγκ Τσον, Γι Γιούν Ναμ, Χονγκ Γιόνγκ Γιο, Μουν Ιν Γκουκ, Πακ Τσολ Γιν, Ναμ Σονγκ Τσολ, Αν Γιόγκ Χακ, Γιόνκ Τάε Σε

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...