Εποχή Θρύλου!

Εποχή Θρύλου!
Την κυριαρχία του στο ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία δύο χρόνια επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός. Στον τέταρτο τελικό της Α1 βόλεϊ νίκησε 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό και με 3-1 στη σειρά, κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 24ο στην ιστορία του. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τον Μίλκοβιτς, ο οποίος σκαρφάλωσε στην κατάμεστη κερκίδα του κλειστού "Μελίνα Μερκούρη" αμέσως μετά τη λήξη.


Με τον κόσμο να έχει κατακλύσει τις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε καλύτερος από ποτέ και έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν από την αρχή του αγώνα καλύτεροι και δεν άφησαν ΄περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, εκτός από το τρίτο σετ το οποίο και κατέληξε στους φιλοξενούμενους. Έχοντας περισότερες λύσεις στον πάγκο (έναντι των απουσιών των Χριστοφιδέλη και Πανταλέοντα του Παναθηναϊκού), αλλά και έναν Μίλκοβιτς να "πετάει φωτιές", οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και στέφθηκαν πρωταθλητές και τη φετινή περίοδο. Ηγέτης ο Μίλκοβιτς που αποθεώθηκε και άξιοι συμπαραστάτες του οι Τίσερ και Τζούριτς.

To ματς:

1ο σετ:

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, με τον κόσμο να του δίνει έξτρα κίνητρο. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από την αρχή το προβάδισμα (7-2), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα. Στη συνέχεια ήρθε η αντίδραση από τους «πράσινους» (μείωσαν σε 12-9), αλλά το «ερυθρόλευκο» μπλοκ έμοιαζε να είναι σε καλή βραδιά και έτσι οι γηπεδούχοι πήγαν προηγούμενοι με 16-12 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι «αυτοκτονικές» τάσεις που έδειξε ο Ολυμπιακός στη Γλυφάδα, δεν εμφανίστηκαν στο πρώτο σετ του τέταρτου τελικού και έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν στο 20-16 και στη συνέχεια στο 25-20, αφού το σερβίς του Σμαραγδή κατέληξε στο φιλέ.

2ο σετ:

Καλύτερα στο δεύτερο σετ μπήκε ο Παναθηναϊκός, όπου και προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα με δύο πόντους διαφορά (5-3), αλλά αμέσως «απάντησαν» οι γηπεδούχοι με τον Σιμόν Τίσερ σε επίθεση και μπλοκ (6-5). Από εκείνο το σημείο και μετά, η διακύμανση του σκορ πήγαινε πόντο – πόντο, αλλά με συνεχόμενες επιθέσεις του Μίλκοβιτς, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων (16-13). Μάλιστα, ο Τζούριτς δυσκόλεψε πολύ την «πράσινη» υποδοχή και έτσι ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 18-13 σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ. Σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ο Αγκάμεζ άρχιζε να εκνευρίζεται (φώναζε προς τους συμπαίκτες του), ενώ από την άλλη πλευρά Τίσερ και Μίλκοβιτς συνέχιζαν στο ίδιο καλό τέμπο κάνοντας το 22-15.

Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι λόγω αντικειμένων που έπεσαν στο τάραφλεξ. Πήρε μαζί του τους βοηθούς και κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια, την ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρέμειναν στο γήπεδο.
Μετά από περίπου πέντε λεπτά, ο κ. Καραμπέτσος και οι βοηθοί του επέστρεψαν στο γήπεδο και το παιχνίδι άρχισε ξανά. Βοήθησε και το γεγονός ότι παίκτες και τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού δεν θέλησαν να δώσουν μεγάλη έκταση και παρέμειναν στο γήπεδο. Όμως ο Λάππας προκάλεσε (λεκτικά) τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων», με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την κόκκινη κάρτα. Η διακοπή του ματς φαίνεται ότι ευνόησε τον Ολυμπιακό που εύκολα τελικά έφτασε στο 25-18 και έκανε το 2-0 στα σετ.

3ο σετ:

Όπως τελείωσε το δεύτερο, το ίδιο εντυπωσιακά ξεκίνησε το τρίτο σετ ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε γρήγορα με 3-1, σταματώντας με μπλοκ τους Σαμικά και Αγκάμεζ. Όμως, ο Κολομβιανός βρέθηκε στη θέση σερβίς και από εκεί έβαλε σε θέση ισχύος τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στο 8-6. «Στημένο» στον Μίλκοβιτς το μπλοκ των φιλοξενούμενων σε εκείνο το σημείο. Αποφασισμένοι να μη «παραδώσουν τα όπλα» στο σετ «ζωής και θανάτου» οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν –για πρώτη φορά στον αγώνα- με 16-11 στη συνέχεια του τρίτου σετ, χάρη στον Σαμικά που άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Με ένα σερί όμως του Ολυμπιακού και χάρη στη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Ζαγκούμνι για διαμαρτυρίες, το ματς ήρθε ξανά στον πόντο (16-15). Από εκεί και μετά, το ματς πήγαινε πόντο – πόντο, αλλά με το μπλοκ του Σμαραγδή ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σετ μπολ (24-21) για να πάρει τελικά στο σετ με 25-22.

4ο σετ:

Παρόμοιο με του τρίτου σετ ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε με 4-1, αναγκάζοντας τον Στέλιο Καζάζη να καλέσει από νωρίς τάιμ άουτ. Φαίνεται ότι οι οδηγίες του προπονητή του Παναθηναϊκού έπιασαν τόπο, μια και οι «πράσινοι» ισοφάρισαν άμεσα σε 5-5. Έκτοτε οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν στα σερβίς τους, φοβούμενοι το λάθος και το παιχνίδι βρισκόταν σε απόλυτη ισορροπία (13-13). Στη συνέχεια όμως, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν περισσότερο από αυτή τη θέση με τον Τζούριτς και δικαιώθηκαν καθώς απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα πέντε πόντων (20-15). Ο κεντρικός του Ολυμπιακού βρισκόταν σε φρενήρη ρυθμό και συνέχιζε με άσους κάνοντας το 22-15. Όλα φαίνονταν ότι θα τελείωνα σε αυτό το σε βάσει της εικόνας του αγώνα και έτσι έγινε. Ο Μίλκοβιτς έβαλε (για πολλοστή φορά) την υπογραφή του και πρώτα με καρφί και μετά με μπλοκ έγραψε το τελικό 25-17 και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !

Τα σετ 3-1: 25-20, 25-18, 22-25, 25-17

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καλμαζίδης): Κούναρι 7 (6/16 επ., 63% υπ. - 42% άριστες), Τίσερ 6 (4 μπλοκ), Ανδρεάδης 9 (5/6 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 13 (5/12 επ., 5 μπλοκ, 3 άσοι), Μίλκοβιτς 22 (19/36 επ., 2 μπλοκ), Καλντέιρα 7 (6/12 επ., 50% υπ. - 38% άριστες) / Στεφάνου-λ 52% υπ. - 37% άριστες, Σουλτανόπουλος, Κουζούνης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Λάππας 5 (4/9 επ., 36% υπ. - 28% άριστες), Ζαγκούμνι, Αγκάμεζ 20 (19/40 επ.), Σαμικά 10 (8/20 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο, 52% υπ. - 44% άριστες), Σμαραγδής 10 (6/9 επ., 3 μπλοκ), Χατζηαντωνίου 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 100% υπ. - 93% άριστες, Ψάρρας, Ντονάς 1, Μηνούδης 1


Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...