Αυτός είσαι…

Αυτός είσαι… (Photo: Action Images).
Το είδαμε κι αυτό φέτος… Το είδαμε κι αυτό φέτος…
  Από τα πέντε παιχνίδια των πλέϊ οφ, λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στα τέσσερα!!! Παρότι έχει συνολικά σε αυτά τα πέντε ματς 61 τελικές προσπάθειες (σουτ+κεφαλιές), έχει σημειώσει μόλις εκείνα τα δύο γκολ με την ΑΕΚ, στο 2-1 στο Καραϊσκάκη, στο μοναδικό παιχνίδι των πλέϊ οφ, που σκόραρε!!! Αντίθετα, έχει φάει πέντε γκολ σε 36 τελικές ενέργειες των αντιπάλων του. Άρα, ο Ολυμπιακός βάζει γκολ σε κάθε 30,5 σουτ που κάνει και τρώει γκολ σε κάθε 7,2 σουτ που του κάνουν!!!


  Είναι τραγωδία. Αυτό το στοιχείο, δείχνει ότι η ομάδα παίζει, προσπαθεί να παίξει, παράγει αρκετές φάσεις, αλλά δεν μπορεί να την στείλει μέσα στα δίχτυα την μπάλα. Σίγουρα το πρόβλημα είναι και ψυχολογικό. Δεν είναι τόσο κακή ομάδα ρε παιδιά ο Ολυμπιακός, που να μην μπορεί να βάλει ένα γκολ. Όμως, η ψυχολογία είναι το άλφα και το ωμέγα. Το βλέπουν και οι άλλες ομάδες, πως τον έχει πάρει αποκάτω και ανεβαίνει η δική τους ψυχολογία. Έτσι είναι αυτά.

  Βέβαια, δεν είναι μόνο η ψυχολογία. Είναι και η ένδεια λύσεων. Βλέπεις πως ο Άρης χωρίς τον Κόκε και τον Τζόνσον, είχε μία επιθετική τετράδα να παρουσιάσει (Χαβίτο, Κάμπορα, Ντέϊλι, Κάλβο) και είχε και τρεις αναπληρωματικούς επιθετικογενείς παίκτες (Μεριέμ, Αραβίδη, Άντου). Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες στην ενδεκάδα του (Ντάρμπισαϊρ, Μήτρογλου, Λούα Λούα, Όσκαρ) και στον πάγκο είχε τον μικρό Φετφατζίδη από τους Νέους! Ο πάγκος είχε Κόβατς, Κυριάκο, Ντομί, Στολτίδη, Γιαννάκη, Βαλεριάνο.

  Ήρθε τέσσερις ημέρες νωρίτερα ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και είχε ενδεκάδα Βιεϊρίνια, Φιλόμενο, Ίβιτς και Σορλέν κι αλλαγές Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλη και Εντίνιο. Κι ο Ολυμπιακός ενδεκάδα με Λούα, Ντάρμπισαϊρ, Όσκαρ και ένα επιθετικό στον πάγκο, τον Μήτρογλου. Τώρα δε με την ΑΕΚ, δεν μπορεί να έχει όχι τρεις η, τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες στην ενδεκάδα, αλλά ούτε δύο! Τον Μήτρογλου και κλείσαμε.
SPORT-FM.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...