Εξιτήριο για τη... φυλακή

Στη φυλακή θα οδηγηθεί μόλις λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος, ο 34χρονος Σίμος Σεϊσίδης, που μετά τη χθεσινή απολογία του ενώπιον του 3ου ειδικού ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Αρνούμαι κάθε κατηγορία που μου αποδίδεται και θέτω υπόψη σας ότι βρίσκομαι νοσηλευόμενος επί μία εβδομάδα, αρχικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο ΚΑΤ κάτω από συνθήκες βαρύτατου τραυματισμού, από τον οποίο δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι έχω διαφύγει τον κίνδυνο ζωής, ενώ είναι πάρα πολύ πιθανός και ο κίνδυνος ακρωτηριασμού του δεξιού μου ποδιού, στο οποίο έχω δεχτεί τον πυροβολισμό από αστυνομικό». Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο 34χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα, το οποίο κατέθεσε στον ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς το βράδυ της 3ης Μαΐου στον Κεραμεικό. Οπως υποστηρίζει ο Σεϊσίδης, ο πυροβολισμός αυτός έχει πλήξει ζωτικά όργανα του σώματός του προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία, με αποτέλεσμα να υποστεί και καρδιακό επεισόδιο, από το οποίο διασώθηκε, πλην όμως σύμφωνα με τους γιατρούς του δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του ο Σεϊσίδης δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, αρνήθηκε ωστόσο τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή αναφορικά με τη ληστεία στο πολυκατάστημα στην οδό Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Κωνσταντίνο Παπαδάκη, από τη δικογραφία δεν προκύπτει ότι ο Σεϊσίδης πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών. Αντίθετα, όπως ισχυρίζεται, ο αστυνομικός πυροβόλησε τον Σεϊσίδη από πίσω, γι' αυτό άλλωστε η σφαίρα που καρφώθηκε στο γόνατό του έχει φορά από πίσω προς τα εμπρός. Για τον λόγο αυτό υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διωχθεί ο αστυνομικός.

Ο Σεϊσίδης ισχυρίζεται ότι δεν εμπλέκεται στη ληστεία στο πολυκατάστημα. Οσον αφορά τον έτερο κατηγορούμενο Αρη Σειρηνίδη υποστηρίζει ότι έχει να τον δει πέντε χρόνια και η ταυτόχρονη σύλληψή τους σε διαφορετικά σημεία ήταν τυχαία. «Εχουμε αντιστροφή της πραγματικότητας. Ο Σεϊσίδης είναι το θύμα με δράστη αστυνομικό, εις βάρος του οποίου δεν έχει αποδοθεί ποινική ευθύνη» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Κώστας Παπαδάκης, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν θα πρέπει ανακριτής και εισαγγελέας να καλύπτουν αστυνομικά εγκλήματα.

Πάντως, για την εμπλοκή Σεϊσίδη στην υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα» ο συνήγορος υπεράσπισης κάνει λόγο για σκευωρία που θα καταρρεύσει γι' άλλη μια φορά, ενώ χαρακτήρισε την προφυλάκιση του πελάτη του «άδικη». Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι παράνομα ελήφθη δείγμα βιολογικού υλικού από τον Σεϊσίδη χωρίς ο ίδιος να έχει πρώτα δώσει τη συγκατάθεσή του.

espresso
ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...