Ο Συμεών Σεϊσίδης στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής


Ο επικυρηγμένος Συμεών Σεϊσίδης, φερόμενος ως αρχηγός των «ληστών με τα μαύρα» βρίσκεται από χθες το βράδυ στα χέρια της Αστυνομίας. Ο 34χρονος -«σύντροφος» του Γιάννη Δημητράκη- εμπλέκεται σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική και στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».



Ο καταζητούμενος Συμεών 
Σεϊσίδης
Ο καταζητούμενος Συμεών Σεϊσίδης
Ο δράστης νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του στο πόδι από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, μετά τη ληστεία στο Praktiker, στον Ταύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σφαίρες διαπέρασαν αρτηρία στο πόδι του και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά, ο ίδιος δήλωσε ότι ονομάζεται Γιώργος Νικολόπουλος -πρόκειται για έναν από τους καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ωστόσο, μετά από δακτυλοσκόπηση στην οποία υπεβλήθη, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον Συμεών Σεϊσίδη. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Συμεών Σεϊσίδης, ο 29χρονος αδελφός του Μάριος και ο 32χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης, είναι οι τρεις «σύντροφοι» του Γιάννη Δημητράκη, γνωστοί και ως «ληστές με τα μαύρα».

Οι τρεις τους, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, συμμετείχαν μαζί με τον Γιάννη Δημητράκη στην αιματηρή απόπειρα ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους, στις 16 Ιανουαρίου 2006.

Στις 26 Οκτωβρίου 2009 και οι τρεις επικηρύχτηκαν από την ΕΛΑΣ με το ποσό των 600.000 ευρώ για σειρά ληστειών που διέπραξαν με συνολική λεία που ξεπερνάει τα 700.000 ευρώ.

Ο έτερος των συλληφθέντων, ο Άρης Σειρηνίδης, επίσης γνωστός αντεξουσιαστής, γιος πρώην στρατιωτικού και στελέχους της Αριστεράς, είχε προσαχθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα».

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που έχει αναλάβει την υπόθεση, οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται με τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι στη χθεσινοβραδινή αιματηρή ληστεία στο Praktiker συμμετείχαν και άλλα άτομα, καθώς δεν βρέθηκε η λεία των 50.000 ευρώ στην κατοχή των Σεϊσίδη και Σειρηνίδη.

Το χρονικό της ληστείας

Στις 20:45 το βράδυ της Τρίτης, οι δύο ληστές εισέβαλαν στο Praktiker, κραδαίνοντας τα όπλα τους και απαιτώντας από υπάλληλο χρηματαποστολής να τους παραδώσει τα χρήματα. Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο στήθος ένα φύλακα του Praktiker, ενώ τον δεύτερο τον τραυμάτισαν κτυπώντας τον με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι.

Ερυθρός Σταυρός
Ερυθρός Σταυρός
Ο τραυματίας υπάλληλος, Νίκος Μπέρμπερης, μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου και υποβλήθηκε σε λαπαροσκόπηση. Σύμφωνα με τους ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ χαρακτηριστικά ανέφεραν στους συγγενείς του ότι ο 28χρονος στάθηκε "τυχερός στην ατυχία του".

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τη ληστεία, οι δράστες διέφυγαν πυροβολώντας με ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio, το οποίο οδηγούσε μία άγνωστη γυναίκα. Όμως, κατά την καταδίωξη, στην οδό Ήσσονος στον Βοτανικό, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το όχημα, η γυναίκα είχε εξαφανιστεί, ενώ οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να παραδοθούν και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε στο πόδι ο Συμεών Σεϊσίδης, ο οποίος νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο. Αργότερα συνελήφθη και ο Άρης Σειρηνίδης, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου και ανακρίνεται.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια και χειροβομβίδες.

Για ευνόητους λόγους την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...