«Agreco»: Τα αγροτικά μας προϊόντα καταρρέουν και το υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα


"Μήνυμα στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή -και, μάλιστα, με τη μορφή του κατεπείγοντος- στέλνει το νέο τεύχος της «Agreco». Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και «το υπουργείο κοιμάται», τονίζει το πρωτοσέλιδο θέμα της μηνιαίας εφημερίδας για τον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον. Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας καταγράφει την...

κατάρρευση μιας σειράς αγροτικών προϊόντων και την κραυγή αγωνίας όσων πραγματικά και επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, για το τι τους ξημερώνει. SOS εκπέμπουν οι παραγωγοί τομάτας, ροδάκινων, σπαραγγιών, ρυζιού, αλλά και οι κτηνοτρόφοι βλέπουν καθημερινά τις τιμές των προϊόντων τους να καταρρέουν.

Σε αυτό το -ούτως ή άλλως ζοφερό- περιβάλλον, οι άνθρωποι της Agreco δείχνουν το δρόμο. Παρουσιάζουν τις «φωτεινές εξαιρέσεις» του αγροτικού τομέα, όπως τον γιατρό Στέργιο Τζιμίκα από την Κοζάνη, ο οποίος επιχειρεί να αναδείξει τον πλούτο της πανίδας της πατρίδας μας, καλλιεργώντας αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τους αδελφούς Ζέλιο και Δημήτρη Μπόρα από τις Σέρρες οι οποίοι καθιέρωσαν ως… delicatessen το βουβαλίσιο κρέας, αλλά και τις προοπτικές που φαίνεται να έχουν η καλλιέργεια άλγης (φύκια από τα οποία παράγεται βιομάζα) και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε χέρσα χωράφια.

Στην ιστοσελίδα www.agreco.net μπορείτε να διαβάσετε το νέο τεύχος και να συμπληρώσετε το κουπόνι ώστε να γίνετε και εσείς ένας από τους 20.000 αναγνώστες που λαμβάνουν την «Agreco» κάθε μήνα δωρεάν στο σπίτι ή στο γραφείο τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...