Μαντσίνι: Το 50% της επιτυχίας έχει ο Χιούζ


Η Μάντσεστερ Σίτι, με νίκη στο σημερινό εξ’ αναβολής παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στην Τότεναμ, εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.


Μιλώντας για τη σημερινή αναμέτρηση, που έχει χαρακτήρα τελικού, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επεσήμανε πως σε περίπτωση που οι «πολίτες» μπουν στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το 50% της επιτυχίας ανήκει στον προκάτοχό του στην τεχνική ηγεσία της Σίτι, Μαρκ Χιούζ, ο οποίος εργάστηκε για πέντε μήνες στην ομάδα.

«Ο Μαρκ Χιούζ δούλεψε εδώ τους πρώτους πέντε μήνες και τα πήγε καλά» δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και συνέχισε: «Αν πάρουμε την τέταρτη θέση, το 50% της επιτυχίας ανήκει σ’ αυτόν, γιατί νομίζω ότι δούλεψε καλά. Έχω δουλέψει και πέντε μήνες, όπως αυτός. Άρα η χρονιά είναι μοιρασμένη».

Η Σίτι, που κέρδισε 3-1 την Άστον Βίλα, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, βρίσκεται πολύ κοντά στο να βγει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ και γι' αυτό ο Μαντσίνι είπε:

«Ξέρω ότι είναι σημαντική στιγμή για το σύλλογο. Έχουμε δουλέψει για αυτό. Όλοι οι παίκτες έχουν δουλέψει για αυτό τον στόχο. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την ιστορία του συλλόγου. Δεν υπάρχει πίεση. Είναι ένα ποδοσφαιρικό ματς και όχι πόλεμος.

Η συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε. Το ματς θα κρίνει το πού θα τερματίσουμε τη φετινή σεζόν. Αν κερδίσουμε, κατά 70-80% θα τερματίσουμε τέταρτοι» κατέληξε ο Μαντσίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...