Ενεργοποιήθηκε η Ένωση 1924


Καυστική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται επί παντός επιστητού για την ΑΕΚ, εξέδωσε η Ένωση 1924. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν θέση για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τον υποβιβασμό του τμήματος βόλεϊ στην Α2, για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, το προπονητικό κέντρο, την Empire Α.Ε. και όσους ασχολούνται με τους «κιτρινόμαυρους».

Η ανακοίνωση της Ένωσης 1924 αναφέρει:


«Μετά και το χθεσινό αγώνα στην έδρα του πάντα… φιλόξενου Ολυμπιακού (με τον οποίο θα ασχοληθούμε σύντομα για το εμετικό ηχητικό «ντύσιμο» των αγώνων στην έδρα του και την ανοχή των δήθεν υπευθύνων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου που ανέχονται τα αντεθνικά συνθήματα), η ενεργοποίηση όλων μας είναι επιτακτική.

Ανακοινώσεις σαν τη χθεσινοβραδινή της ΠΑΕ ΑΕΚ όμως, δεν αρμόζουν στο ήθος και το ύφος που οφείλει να κρατάει αυτή απέναντι στην αιώνια μάχη των κυκλωμάτων να την «εξαφανίσουν» (λες και είναι στο χέρι τους). Δεν γίνεται να φαινόμαστε σαν «ένας από αυτούς».

Θλιβερή δε και καθόλου ήσσονος σημασίας η αποτυχία του ανδρικού τμήματος βόλεϊ να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία, γράφοντας άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του τμήματος που μας έχει χαρίσει ακόμα και ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Χωρίς ίχνος εμφυλιακών προθέσεων, θα προτείναμε στα μέλη του δ.σ. της Ερασιτεχνικής να ασχοληθούν πρώτα με τα του οίκου τους και μετά με το γηπεδικό της ΠΑΕ. Όσο συνεχίζεται αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και λειτουργίας του Σωματείου ως ο πτωχός συγγενής της ΠΑΕ, χωρίς όραμα και μηδενική προοπτική ανάπτυξης, τα ερασιτεχνικά τμήματα θα υποβαθμίζονται… η περιουσία μας παραμένει αναξιοποίητη (για ένα πείσμα καθόλου ρομαντικό), την ίδια στιγμή που τα παιδικοεφηβικά δεν έχουν ούτε έδρα, ούτε χώρο προπόνησης, και οι ομάδες μας που κάνουν πρωταθλητισμό, γυρνάνε σαν τους νομάδες από το ένα γυμναστήριο στο άλλο… ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, επιτέλους καταλάβετέ το!

Στην πρόσφατη Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ καταψηφίσαμε τη σύμβαση του προπονητικού διότι θεωρούμε ότι το τίμημα των 720.000 ευρώ είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σε πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας με τους υπόλοιπους μετόχους και τους εκπροσώπους της Ερασιτεχνικής και συναισθανόμενοι των ευθυνών μας απέναντι στα μέλη μας και σε όλους τους φιλάθλους-οπαδούς της ομάδας μας, αναμένουμε ενημέρωση από το δ.σ. της ΠΑΕ που εξουσιοδοτήθηκε από τη Γ.Σ. να επαναδιαπραγματευτεί με τη Μεσογαία Α.Ε. το εν λόγω ζήτημα.

Επίσης αναμένουμε διευκρινήσεις σχετικά με το πραγματικό συνολικό κόστος λειτουργίας και φιλοξενίας των ποδοσφαιρικών τμημάτων υποδομής. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το προπονητικό που κατασκευάζεται δεν επαρκεί (προς τιμήν του ο πρόεδρος της ΠΑΕ κος Αδαμίδης το παραδέχτηκε, αλλά δεν ήταν έτοιμος να μας απαντήσει σχετικά) για όλες τις αγωνιστικές και προπονητικές ανάγκες, κάτι που σημαίνει επιπλέον έξοδα και ως εκ τούτου, μεγαλύτερο συνολικό τίμημα στέγασης.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσει δημοσίως το θέμα της Empire Α.Ε., ώστε να ενημερωθεί ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ –και όχι μόνο- για τους λόγους που η συγκεκριμένη εταιρία δεν ανήκει στην ΠΑΕ ΑΕΚ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επιτρέπεται σε διάφορους «καλοθελητές» να φορτώνουν τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρίας στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Κανείς έμμισθος ή άμισθος που έχει την τιμή να εκπροσωπεί την ΑΕΚ εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων (παράγοντες, αθλητές, προπονητές κλπ) δεν είναι υπεράνω της ΑΕΚ. Συνεπώς, απαιτούμε απ’ όλους να είναι πιο προσεκτικοί και να συμπεριφέρονται με τον αρμόζοντα σεβασμό στο μέγεθος της. Είστε η «βιτρίνα» της ΑΕΚ και κάθε στιγμή οφείλεται να λειτουργείτε με σύνεση και συνέπεια προς τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει το ιστορικότερο αθλητικό σωματείο το οποίο έχετε την τύχη να υπηρετείτε. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να αναγορεύεται προσωπικά ως ιστορία του σωματείου.

Επειδή διάφοροι γραφικοί διαλαλούν αριστερά και δεξιά αναλήθειες σχετικά με τις μετοχές της ΠΑΕ που αγοράστηκαν (ως όφειλαν) με τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ένωση 1924, σας ενημερώνουμε ότι οι τίτλοι είναι στα χέρια μας και στη διάθεση οποιουδήποτε άπιστου Θωμά. Δεν θα ανεχθούμε άλλες προσβολές προς τα μέλη του δ.σ. του Σωματείου με υπόνοιες ή ευθείες νύξεις περί «φαγώματος» των χρημάτων που έδωσε ο απλός οπαδός για αυτό το σκοπό.

Το αξιακό μέγεθος της ΑΕΚ έχει τρωθεί, δυστυχώς, από άστοχους χειρισμούς παραγόντων, στελεχών και έμμισθων υπαλλήλων σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και διαχείρισης. Η ΑΕΚ δεν μικραίνει επειδή ορισμένοι που αναλαμβάνουν κατά καιρούς θέσεις ευθύνης αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Συνεπώς οποιοσδήποτε έχει την τιμή να ασχολείται ενεργά με την ΑΕΚ, οφείλει να εργάζεται νυχθημερόν για τη δόξα και την αξιοπρέπεια της. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταποκριθεί, ας αποχωρήσει.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από εργάτες-στρατιώτες και όχι δημοσιοσχεσίτες τυχοδιώκτες. Η θέση του δικέφαλου αετού είναι στην πιο ψηλή κορυφή και οποιοσδήποτε προσπαθεί (από μόνος του ή με προβολή μέσω των ΜΜΕ) να εμφανιστεί ως λυτρωτής-μεσσίας, στον αγωνιστικό χώρο, στον πάγκο ή στην κερκίδα, απλά εκτίθεται ανεπανόρθωτα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...