ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Περιοριστικοί όροι στον Δ. Κοντομηνά

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Περιοριστικοί όροι στον Δ. Κοντομηνά

ΞΕΘΑΨΑΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 2001 ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ
Απολογήθηκε σήμερα στον πρώτο τακτικό ανακριτή ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Οι κατηγορίες αφορούν στις καταγγελίες επενδυτών της νοτίου Αφρικής, ότι εξαπατήθηκαν μέσω επενδυτικών συμβολαίων της Ιντεραμέρικαν, στην οποία ήταν πρόεδρος ο κ. Κοντομηνάς.

Ο κ. Κοντομηνάς αμέσως μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι οι καταγγέλλοντες είχαν υπογράψει το 2001 αποδείξεις πως είχαν εξοφληθεί πλήρως και δεν είχαν άλλες απαιτήσεις. Στη συνέχεια όμως προχώρησαν σε καταγγελίες σε βάρος του κ. Κοντομηνά.

Την παραγγελία για τη δίωξη έκανε η εισαγγελέας Εφετών, Ξένη Δημητρίου, η οποία είχε διαφωνήσει με τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου είχε διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση και είχε κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο.

Πριν λίγη ώρα, ο κ. Κοντομηνάς έστειλε απάντηση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή επιβολή περιοριστικών όρων στο πρόσωπό μου είναι το τελευταίο και πλέον ηχηρό από τα «άσφαιρα πυρά» της εξελισσόμενης από μακρόν επίθεσης σε βάρος μου, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008 και συναρτάται άμεσα με την αποκάλυψη από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA (του οποίου ήμουν πρόεδρος και ιδιοκτήτης), του σκανδάλου της μονής Βατοπαιδίου.

Την εποχή εκείνη, διόλου τυχαία, ασκήθηκαν σε βάρος μου ποινικές διώξεις που αφορούσαν υποθέσεις οι οποίες ανασύρθηκαν περίεργα από το αρχείο, όπου παρέμεναν επί πολλά έτη, λόγω ελλείψεως βασιμότητας, με στόχο να με θέσουν υπό καθεστώς ομηρείας.

Σήμερα μετά λύπης διαπίστωσα, ότι η τήρηση των αυτονόητων υποχρεώσεων που επέβαλε η ηθική μου, μέσω της υλοποίησης κάθε πραγματικής ή έστω φερόμενης υποχρέωσης των εταιριών μου προς πελάτες τους ήδη από έτους 2001, δεν ήταν αρκετή να αποτρέψει την άδικη επιβολή περιοριστικών όρων σε βάρος μου, σε συνδυασμό μάλιστα με τον 45ετή αψεγάδιαστο επιχειρηματικό και κοινωνικό μου βίο.

Δεν πειράζει. Η πίστη μου για την επί της ουσίας δίκαιη κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης παραμένει ακλόνητη και είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει απάντηση προς τους κάθε λογής διώκτες μου και τους ευκαιριακούς συμμάχους τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: