ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ

Όπως γράφαμε την περασμένη  εβδομάδα η σύλληψη των φερομένων  ως μελών τρομοκρατικής οργάνωσης  αλλά και τα όποια ευρήματα της  αντιτρομοκρατικής, δεν θεωρούνται νομικώς αξιοποιήσιμα, αφού η εκρηκτική  ύλη ήταν… λίπασμα και ο οπλισμός δείχνει τον επαναστατικό αγώνα. Βεβαίως οι διωκτικές αρχές αναμφισβήτητα κατέγραψαν μία επιτυχία ακόμη στο ενεργητικό τους, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Με τίποτα όμως δεν δικαιολογείται η ευωχία της κυβερνητικής παράταξης, που συνέπεσε με την εγκατάσταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην χώρα μας. Η καθημερινή διαρροή ή και ανακοίνωση  «στοιχείων» σχετικά με την τρομοκρατία, από την αστυνομία και η προβολή τους εν είδει σήριαλ από τα Μ.Μ.Ε., κάνει φανερή την πρόθεση των επικοινωνιολόγων της Ιπποκράτους, να αποπροσανατολίσουν και γιατί όχι να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις των πολιτών, από την αναποτελεσματικότητα των χειρισμών της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική.
Μία βροχή μας σώζει

Ο κόσμος συνηθίζει να λέει, όταν κάτι είναι αναπόφευκτο, «μια βροχή μας σώζει». Όμως τις τελευταίες ημέρες το σύνθημα άλλαξε και προσαρμόστηκε στις επιπτώσεις από την έκρηξη του ηφαιστείου με το δυσκολοπρόφερτο όνομα Eyjafjallajokull στην Ισλανδία: «μία ακόμη έκρηξη μας σώζει». Κάπως έτσι αντιμετώπιζαν τα τηλεοπτικά κανάλια την αδυναμία των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φθάσουν στην χώρα μας, με την απαγόρευση των πτήσεων εξ αιτίας της ηφαιστειακής στάχτης που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.
Η Ισλανδία που εκτός από την  χρεωκοπία, όχι μόνο δεν θα επιστρέψει τα χρεωστούμενα στους πιστωτές της, γιατί έτσι αποφάσισαν οι πολίτες με συντριπτική πλειοψηφία σε σχετικό δημοψήφισμα, αλλά που με τις στάχτες του ηφαιστείου της, έχει φέρει στα πρόθυρα της χρεωκοπίας πολλές αεροπορικές και μεταφορικές εταιρείες ανά τον κόσμο. Όμως για την Ελλάδα η ώρα της κρίσεως έφθασε. Μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός και η στάχτη θα προβάλλει μέσα από το θολό και γκριζόμαυρο τοπείο η εικόνα της νέας πραγματικότητας για την χώρα μας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο υπαγορεύουν  τους κανόνες τους, αλλά και παρακολουθούν στενά την τήρησή τους.
Η ώρα του λογαριασμού
Οι Έλληνες πολίτες και κυρίως εκείνοι με τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα πληρώσουν ΟΛΟΥΣ τους ανεξόφλητους λογαριασμούς από τα πάρτυ  και τις διασκεδάσεις των τελευταίων τριάντα ετών. Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς στην διασκέδαση αυτή οι περισσότεροι Έλληνες έλαβαν μέρος. Όμως υπάρχει μια διαφορά. Στο μεγάλο φαγοπότι το χαβιάρι, τους αστακούς, τα φιλέτα και τα ακριβά κρασιά τα γευόντουσαν λίγοι. Οι υπόλοιποι απλώς έγλειφαν τα πιάτα και στην καλύτερη περίπτωση κάποιο κόκκαλο. Τώρα όμως ο λογαριασμός είναι μεγάλος και όλοι θα πληρώσουν το ίδιο ποσό. Είτε έφαγαν αστακό, είτε έγλυψαν το πιάτο, είτε έμειναν νηστικοί. Αυτή ακριβώς είναι μεγάλη αδικία και η προσβολή σε βάρος των Ελλήνων πολιτών που σίγουρα δεν τους αρμόζει να γεύονται αποφάγια, σίγουρα δεν τους αξίζει να τους εξαπατούν, σίγουρα δεν τους  αξίζει να τους κλέβουν. Η πραγματική αντίθεση των Ελλήνων στα σχέδια που απεργάζονται οι όψιμοι σωτήρες της χώρας δεν έχει γίνει ακόμη αισθητή. Εύχομαι και ελπίζω να εκδηλωθεί με σωφροσύνη και ηπιότητα. Σε αντίθετη περίπτωση η έκρηξη του ηφαιστείου-γλωσσοδέτη στην Ισλανδία θα ωχριά μπροστά στης έκρηξη της αυθεντικής λαϊκής οργής και όχι της προκατασκευασμένης και κατά παραγγελία διαμαρτυρίας των κατ΄ επάγγελμα συνδικαλιστών δήθεν εκπροσώπων του. Άλλωστε μια πρόγευση πήρα όταν άκουσα την οργισμένη αντίδραση ενός  συνταξιούχου στην τηλεόραση. Μόνο με τρείς λέξεις: στάχτη και μπούρμπερη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...