Ο «αβύθιστος» Σισέ


Αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ έχει γίνει ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζεται ως... αβύθιστος λόγω ότι έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση έπειτα από δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς...


Στο σάιτ της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρεται: «Χτυπήθηκε πολλές φορές, αλλά δεν έχει βυθιστεί. Από τότε που έκανε το ντεμπούτο με την Εθνική Γαλλίας, στις 18 Μάιου του 2002 κόντρα στο Βέλγιο (1-2), ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει υποστεί πολλαπλά χτυπήματα της μοίρας, τα οποία θα είχαν αποθαρρύνει πολλούς. Αλλά ο Γάλλος ποτέ δεν εγκατέλειψε, βρίσκοντας κάθε φορά τη θέληση και το μέταλλο, καθώς και τις φυσικές αντοχές για να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή.

Τρεις εβδομάδες πριν την ανακοίνωση της λίστας του Ραϊμόν Ντομενέκ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική, προς γενική έκπληξη όλων, ο άλλοτε προστατευόμενος του Γκι Ρου έχει κερδίσει με το σπαθί του το δικαίωμα να απαιτήσει μια θέση στην επίθεση των μπλε.

Πίσω από τον σταρ, κρύβεται ένας χαρακτήρας εκπληκτικής δύναμης. Ο Τζιμπρίλ λατρεύει να νικάει και χρησιμοποιεί όλες του τις δυνάμεις για αυτό” επιβεβαίωνε ο Ρεϊμόντ Ντομενέκ, όταν ήταν προπονητής της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων. Και είναι αλήθεια ότι ο πρώην άσος της Οσέρ είχε άσχημη τύχη όταν η καριέρα του βρισκόταν στο αποκορύφωμα της».

«Η τύχη είναι σαν τον άνεμο, γυρνάει γρήγορα»

Στη συνέχεια το αφιέρωμα αναφέρεται και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος τον έφερε και πάλι στην επικαιρότητα ενώ τελειώνει με τα εξής λόγια: «Η τύχη είναι σαν τον άνεμο, γυρνάει γρήγορα. Αλλά επίσης θα υπακούσει στη δύναμη της θέλησης. Και έχοντας ξεπεράσει τόσες ατυχίες, ο Τζιμπρίλ την έχει και με το παραπάνω...».

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...