Υποτιμητικός απέναντι στις γυναίκες ο Ουκρανός πρωθυπουργός


Τελικά το τρισάγιο που έκανε ο Μίκολα Αζάροφ, για να εξορκίσει το πνεύμα της Γιούλιας Τιμοσένκο από το πρωθυπουργικό γραφείο, φαίνεται πως έχει βαθύτερα αίτια από αυτά που είπε ίδιος στα ΜΜΕ.

Και αυτό γιατί, με σημερινές του δηλώσεις, ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας είπε ότι οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να τεθούν σε ισχύ για να αντιμετωπίσει η χώρα την οικονομική κρίση «δεν είναι δουλειά για γυναίκες».

Με αυτόν τον τρόπο αιτιολόγησε ο Αζάροφ την πλήρη απουσία του γυναικείου φύλου από το υπουργικό του συμβούλιο, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι παρόλα αυτά σέβεται απολύτως το «ασθενές φύλο».

Ο Αζάροφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη, και στελεχώσαμε την κυβέρνηση με ανθρώπους ικανούς να εργάζονται επί 16-18 ώρες ημερησίως, για να μπορέσουν να τεθούν σε εφαρμογή οι μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι δουλειά των γυναικών να κάνουν κάτι τέτοιο».

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός μάλιστα δεν είναι ο πρώτος αξιωματούχος που υποβαθμίζει την θέση των γυναικών, αφού και ο νέος πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στην προεκλογική του εκστρατεία έκανε επικριτικές δηλώσεις για τις γυναίκες, τις οποίες θα προτιμούσε, όπως είπε, «να τις βλέπει στην κουζίνα».

Τα απανωτά κρούσματα «μισογυνισμού» στην πολιτική ηγεσία της χώρας έβγαλαν την Τετάρτη στους δρόμους της Ουκρανίας τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Femen», που οργάνωσε διαδήλωση μπροστά στο Κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη αποχή γυναικών από τη νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...