Το χαρτί που "έκαψε" το γιο του εφοπλιστή

Το ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνώρισης χρέους που είχε υπογράψει ο 41χρονος, γιος γνωστού εφοπλιστή, και ο 34χρονος φίλος του φέρνει σήμερα στο φως η «Espresso». Σύμφωνα με το επίσημο αυτό έγγραφο ο γιος του εφοπλιστή φαίνεται να παραδέχεται ότι ο φίλος του και η μητέρα του του είχαν παραχωρήσει 160.000 ευρώ.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνώρισης χρέους, το οποίο συντάχτηκε στις 25 Νοεμβρίου του 2004 στον Πύργο και υπέγραψαν οι δύο φίλοι, αποδεικνύει ότι ο 41χρονος παραδέχεται το χρέος, το οποίο προερχόταν από τραπεζικά δάνεια, χρήματα πιστωτικών καρτών, καθώς και χρηματικό ποσό που είχε χρεωθεί στο όνομα του φίλου του, για δικό του λογαριασμό. Οπως αναφέρεται στο συμφωνητικό, ο γιος του εφοπλιστή καλούνταν να καλύψει τα παραπάνω χρήματα σε περίπτωση που οι δύο άντρες έπαυαν να έχουν την οποιαδήποτε φιλική και επαγγελματική σχέση.

Κι αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο 34χρονος φίλος του στην «Espresso», εκείνος τον είχε βοηθήσει ώστε να φαίνεται ως ιδιοκτήτης δύο πολύ επικερδών καταστημάτων video club σε Αθήνα και Πύργο. Για το χρέος του αυτό μάλιστα, ο γιος του εφοπλιστή, για να μη φανεί αφερέγγυος απέναντι στον φίλο του, είχε υπογράψει και μια επιταγή, η οποία θα έπρεπε να καλυφθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα σε περίπτωση λύσης της συνεργασίας τους.

Το συμφωνητικό επίσης προέβλεπε ότι ο 41χρονος, σε περίπτωση που αδυνατούσε να καλύψει το ποσό αυτό, ήταν διατεθειμένος και για λόγους ευγνωμοσύνης απέναντι στον φίλο του να του δώσει τα χρήματα από τυχόν μελλοντικά κληρονομικά δικαιώματα τα οποία θα του παραχωρούνταν. Ουσιαστικά δηλαδή του παραχωρούσε το 10% των χρημάτων που θα έπαιρνε, ενώ του πρόσφερε και ένα ακίνητο δικής του επιλογής. Μετά την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού που φέρει τις υπογραφές των δύο άντρων, η σχέση των δύο φίλων άρχισε να κλονίζεται, με αποτέλεσμα ο γιος του εφοπλιστή να κλείσει τα δύο καταστήματα που ήταν στο όνομά του, να αφαιρέσει από τον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με τον κολλητό του όλα τα χρήματα και να εξαφανιστεί στο Λονδίνο.

Ο 34χρονος βρέθηκε σε απόγνωση καθώς καλούνταν πλέον να εξοφλήσει ο ίδιος όλα τα χρέη και κατέθεσε αγωγή εναντίον του πρώην φίλου του, απαιτώντας το συνολικό ποσό των 280.000. Η αγωγή εκδικάστηκε ερήμην του κατηγορουμένου, ο οποίος ύστερα από μια περιπετειώδη επιχείρηση της αστυνομίας, παρουσία του δικαστικού επιμελητή Ιωάννη Παναγόπουλου, συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς δεν κατέβαλε τα 280.000 ευρώ που χρωστούσε στον πρώην φίλο του. Οπως τόνισε στην «Espresso» ο 34χρονος, επικοινώνησε με τον γνωστό εφοπλιστή και τον ενημέρωσε για τη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τον γιο του να του καταβάλλει τα 280.000 ευρώ. Ο πατέρας όμως του 41χρονου αρνήθηκε να καλύψει οικονομικά τον γιο του.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...