«Ξεγυμνώνουμε» Αρη -ΠΑΟΚ

Από Θανάσης Λιοντζόπουλος
Το ποδόσφαιρο δεν είναι στατιστική, καθώς έχει να κάνει με τον ανθρώπινο και άλλους αστάθμητους παράγοντες. Για αυτό είναι όμορφο. Το gazzetta.gr σας προσφέρει πολλά στοιχεία, αλλά αναλύει και άλλους παράγοντες για το σούπερ ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ που πλησιάζει.


Ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και έχει ξεχάσει τι σημαίνει…ήττα (28 Νοεμβρίου 2009 με 1-0 από την ΑΕΚ) θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει και το πάνω χέρι στη συνάντηση, αφού η στατιστική (δέχεται 0,4 γκολ ανά ματς!) τον ευνοεί σχεδόν σε όλα. Το γεγονός όμως ότι δεν πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι ή μια δύσκολη αποστολή, αλλά για το σούπερ ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, δίνει άλλη αίγλη, αλλά και διάσταση στο ματς. Ο Αρης δεν έχει ξεχάσει ακόμη την ήττα του πρώτου γύρου, που ήταν η πιο βαριά του στο πρωτάθλημα και η μεγαλύτερη σε εύρος φετινή νίκη του ΠΑΟΚ! Ούτε, ότι στον ΠΑΟΚ αγωνίζεται φέτος ο πρώην κιτρινόμαυρος και δικό τους παιδί, ο Βίκτορ Βιτόλο.

Πώς να ξεχάσει το «μαύρο» ντεμπούτο του ο Κούπερ;

Δεν το έχει ξεχάσει και το φυσάει μάλιστα και δεν κρυώνει, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, που στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Αρη, είδε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να τους…κατασπαράζουν (μέχρι το 60’ 4-0) να ψάχνουν με λύσσα και άλλα γκολ και με το καλημέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα να γκρεμοτσακίζεται.

Πού έχει εστιάσει την προσοχή του ο Κούπερ

Ξέρει πολύ καλά πως το έργο του είναι δύσκολο. Η άμυνα του ΠΑΟΚ δέχεται πολύ δύσκολα γκολ και είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος. Πως λοιπόν θα τα καταφέρει; Η ομάδα του και οι ποδοσφαιριστές του Αρη έχουν ταλέντο και είναι καλύτεροι σε προσωπικές μονομαχίες. Εξαιρετικοί στο ένας εναντίον ενός. Που χωλαίνουν όμως; Στις αλληλοκαλύψεις και στο γεγονός ότι δεν ακολουθούν κατά γράμμα τα σχέδια και τα συστήματα του Αργεντινού προπονητή τους! Εκεί λοιπόν και στον τομέα της ψυχολογίας, δουλεύει σκληρά ο Κούπερ και προσπαθεί να τους βάλει καλά στο μυαλό ότι όπως και να κυλήσει ο αγώνας, θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουν πει και δουλέψει στις προπονήσεις. Τι άλλο θέλει για να αποσυντονιστεί ο ΠΑΟΚ; Ένα γρήγορο γκολ και αυτό πιστεύει ότι θα απορρυθμίσει τους φιλοξενούμενους και θα τους κάνει να ανοιχτούν και να αφήσουν ακάλυπτη την άμυνα. Υπερέχει στους πλάγιους μπακ (Νέτο δεξιά και Αράνο αριστερά), όμως τους ζήτησε να μην ξεχνιούνται στα ανεβάσματά τους. Το γκολ που πέτυχε ο Κάλβο τον έχει ανεβάσει ψυχολογικά και ποντάρει πολλά στο φορμάρισμά του.

Το δικό τους 1-4

Στον Αρη πάντως θυμούνται και αυτοί το δικό τους 4-1 με το οποίο είχαν επικρατήσει στην Τούμπα! Την περίοδο 1998-’99 όταν είχαν συντρίψει τον δικέφαλο του βορρά με δύο γκολ του Χαριστέα και των Πανόπουλου, Κουλακιώτη- αυτογκόλ, ενώ είχε μειώσει ο Παντελής Καφές.

Δεν αλλάζω- δεν αλλάζω από τον Σάντος και ήρεμη δύναμη

Ο Φερνάντο Σάντος έχει το πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου προπονητή ότι έχει στα χέρια του μια καλοδουλεμένη μηχανή. Ξέρει σε τι ρυθμούς κινείται, πως συμπεριφέρεται και γνωρίζει σε τι ταχύτητες μπορεί να φτάσει. Δεν θέλει λοιπόν να φέρει τα πάνω-κάτω, ούτε να κάνει κάτι διαφορετικό, βαδίζοντας πάνω σε γνώριμα μονοπάτια. Εν αρχή ην η άμυνα για τον Πορτογάλο προπονητή των χαμηλών τόνων. Αυτό που ζήτησε από τους παίκτες είναι να παίξουν με πάθος και δύναμη, αλλά να μην ξεφύγουν! Τους θυμίζει καθημερινά ότι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει πολλά αντιδρώντας σπασμωδικά (θα είναι κατάμεστο το Κλεάνθης Βικελίδης από οπαδούς μόνο του Αρη) σε προκλήσεις είτε αγωνιστικές, είτε της εξέδρας. Και δεν είναι καιρός για…κόκκινες κάρτες!

Κλειδιά ο Βιεϊρίνια και ο Ιβιτς

Θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως την ταχύτητα του Βιεϊρίνια, ο οποίος είναι ξεκούραστος (δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας με τον Πανθρακικό) και για τέτοια ματς εκτός έδρας είναι «φωτιά». Περιμένει όμως πολλά και από τον Βλάνταν Ιβιτς, στα γνώριμα παλιά του λημέρια, ενώ έχει τις εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια και το μυαλό για να κάνει την διαφορά. Είναι εξαιρετικός στις ασίστ, ενώ έχει πετύχει κι αυτός 7 γκολ, όπως ο δαιμόνιος Βιεϊρίνια. Ζήτημα να έχει μία (Σνάουτσνερ) αλλαγή ο Σάντος στην 11άδα, αφού δεν θέλει να χαλάσει την ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα και στα δύο τελευταία ματς μετράει 6-0 γκολ!



ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Εκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ανέλαβε τον Αρη στις 3 Νοεμβρίου 2009.

Αξέχαστη δήλωση: ««Από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής ο Ολυμπιακός δεν θα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας» (πριν από το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους στο Βικελίδης).

Ως ποδοσφαιριστής ήταν: Αμυντικός.



Φερνάντο Σάντος.

Στον ΠΑΟΚ από τις 3 Σεπτεμβρίου 2007.

Αξέχαστη δήλωση: «Δεν πρέπει να νομίζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ ότι οι σαρδέλες μοιάζουν με αστακούς» (αναφερόμενος στο έμψυχο υλικό της ομάδας του το 2008).

Ως ποδοσφαιριστής ήταν: Δεξιός μπακ.



ΑΡΗΣ VS ΠΑΟΚ



Θέση

Αρης: 5η (39β)

ΠΑΟΚ: 2η ( 56β)



Αποτελέσματα Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης: 7 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες.

Αποτελέσματα ΠΑΟΚ εκτός έδρας: 6 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες.

Σκορ πρώτου αγώνα στην Τούμπα: ΠΑΟΚ- Αρης 4-1 (22 Νοεμβρίου 2009).



Αμυνα

Αρης: 23 τέρματα (8 εντός- 15 εκτός)

ΠΑΟΚ: 10 τέρματα (4 εντός- 6 εκτός)



Επίθεση



Αρης: 29 γκολ (14 εντός- 15 εκτός)

ΠΑΟΚ: 35 γκολ (21 εντός - 14 εκτός)



Πρώτοι σκόρερ



Αρης: Κάμπορα 9 γκολ, Κάλβο, Ναφτί από 4.

ΠΑΟΚ: Βιεϊρίνια και Ιβιτς από 7 γκολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...