Βλάχος: «Πάμε για τη νίκη με τον Παναθηναϊκό»

Βλάχος: «Πάμε για τη νίκη με τον Παναθηναϊκό» 
Αποφασισμένος να παρατάξει την ομάδα του με σκοπό να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό δηλώνει ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Βαγγέλης Βλάχος, μιλώντας στο www.arcadia-sports.gr. Ο Έλληνας τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη πριν από τον πολύ σημαντικό αγώνα για την ομάδα του και αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής και για το κίνητρο που πρέπει να έχουν οι παίκτες του πριν από μια τέτοια αναμέτρηση.

Αναλυτικά η συνέντευξη:


Τι τακτική θα ακολουθήσει ο Αστέρας στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό;

«Πρέπει να κατασταλάξουμε γενικότερα στο τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε στην άμυνα. Δηλαδή θέλουμε να παίζουμε επιθετικά ή αμυντικά. Νομίζω ότι το βρίσκουμε σιγά-σιγά. Γιατί ο Αστέρας να μην παίζει επιθετικά με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό. Είναι ματς που μπορεί να χάσεις και 4-0. Και τι έγινε; Παίξε επιθετικά και καλά, και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι τέτοιο που δεν το φαντάζεται κανείς. Γιατί ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν περιμένουν ότι θα παίξεις έτσι. Με αυτό το στιλ ποδοσφαίρου δίνεις αυτοπεποίθηση και στους αμυντικούς και σε όλη την ομάδα ότι παίζεις πάντα για τη νίκη. Νομίζω μπορούμε να συνδυάσουμε ποιότητα στην άμυνα και στην επίθεση. Μπορεί αυτό να στοιχίσει λίγο περισσότερο αλλά όταν αποκτήσει χημεία η ομάδα θα παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Δε θα γίνουμε ποτέ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ. Θα είμαστε όμως μια ομάδα η οποία όπου παίζει θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Η άμυνα δίνει τις νίκες, αλλά μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, την τρίτη δε γλιτώνεις αν δεν παίζεις καλό ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας όταν την πρώτη χρονιά έφτασε ψηλά είχε καταπληκτικούς παίκτες αλλά ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Με το να διώχνεις και να κάνεις ένα γκολ στη μισή ευκαιρία δεν πας μπροστά».

Στόχος του Αστέρα την Κυριακή είναι μόνο η νίκη ή καλή είναι και η ισοπαλία;

«Πρέπει να κερδίσουμε. Μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο; Αυτοί είμαστε. Ας πούμε ότι πάμε να παίξουμε αμυντικά; Πώς θα γίνει αυτό; Αν κάτσεις πίσω είναι σα να λες στον αντίπαλο έλα σκότωσε με. Θα σε βάλουν οι αντίπαλοι μέσα στην περιοχή και θα σε διαλύσουν. Θα παίξουμε ακριβώς όπως παίζουμε και με τους άλλους αντιπάλους. Με τα χαφ, τους αμυντικούς και τους επιθετικούς που έχουμε, με στόχο τη νίκη. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να βάλω μόνο αμυντικούς; Θα είναι σα να τους λέω ελάτε! Πόσο να αντέξει μια ομάδα να περιμένει; Θα πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Διαφέρει η ήττα με 1-0 από την ήττα με 3-0; Για μένα δεν έχει νόημα το να σκέφτεσαι να μη φας πολλά γκολ. Αν όμως κερδίσουμε ή αν βγούμε και παίξουμε ποδόσφαιρο τότε και ο Παναθηναϊκός θα προστατεύσει την άμυνα του και θα έχουμε ένα λόγο να πούμε ότι κάναμε κάτι σαν ομάδα και σαν παίκτες».

Έχουν μεγαλύτερο κίνητρο οι παίκτες για αυτό το ματς;

«Είναι κίνητρο αυτό το ματς για όλους τους παίκτες μας. Εάν βάλω ένα μικρό παιδί από την ακαδημία θα έχει έξτρα κίνητρο. Θα τρέξει περισσότερο, θα αγωνιστεί περισσότερο, θα προσπαθήσει περισσότερο. Σε αυτά τα ματς αποκτάς ταυτότητα σαν ποδοσφαιριστής. Κανείς δε θα θυμάται αν κέρδισες τα Γιάννινα ή το Λεβαδειακό. Όλοι όμως θυμούνται ότι έφερες ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Μπορείς; Κάν’το!»

Σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις κάποιον πιτσιρικά στο ματς με τον Παναθηναϊκό;

«Όσους παίκτες έχω στο ρόστερ τους χρησιμοποιώ. Οι μικροί είναι και αυτοί στα πλάνα. Εγώ έπαιξα 16 χρονών μπάλα, όπως και ο Νίνης. Γιατί να μην παίζουν και εδώ οι μικροί. Απλά δεν έχουμε την ωριμότητα και την ποδοσφαιρική παιδεία οι προπονητές, οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Πήγε ο Ζίκο να το κάνει αυτό αλλά μόλις ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα τότε όλοι έλεγαν ότι φταίνε αυτά τα παιδιά. Μπορεί κάποιες φορές να γίνονται λάθη. Αλλά υπήρχε ένα όραμα για τον μικρό τον παίκτη».

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...