Βγενόπουλος: «Καμία έκπτωση για το γήπεδο»


"ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ"

Να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις πάνω στο νέο πλάνο της Πολιτείας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ζητάει με επιστολή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος. «Η υπόθεση έχει τοποθετηθεί από την αρχή σε λάθος βάση. Με τη νέα γραμμή που...




...θα ακολουθήσουμε αυξάνουμε τις πιθανότητες να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό», τονίζει ο μέτοχος των "πρασίνων", ενώ δεν αποκλείει τις λύσεις της Λεωφόρου και του ΟΑΚΑ.

Στη δήλωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλάει για προπαγάνδα από «Παναθηναϊκούς» που έχουν τρομοκρατηθεί με την προοπτική να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα, ενώ ζητάει η σκληρή γραμμή για το γήπεδο να υιοθετηθεί από κοινού από τις ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΠΑΟ, οι πρόεδροι των οποίων πρέπει να σχηματίσουν μια επιτροπή υπό τον συντονισμό της ΓΗΠΕΛ, ώστε ο Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται.

Αναλυτικά η επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου προς το ΔΣ της ΓΗΠΕΛ και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη:


''8 Μαρτίου 2010

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΗΠΕΛ

Υπόψη κ. Γ. Βαρδινογιάννη

Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή, όπως γνωρίζετε, ζούμε σε μια περίοδο έντονης προπαγάνδας που εκπορεύεται κυρίως από «Παναθηναϊκούς» που έχουν τρομοκρατηθεί με την προοπτική να πάρουμε το πρωτάθλημα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιτύχουν τη διχόνοια και την οπισθοδρόμηση, επιθυμώ να σας γνωρίσω και να δημοσιοποιήσω τις απόψεις και θέσεις μου για το γήπεδο γραπτώς:

1. Εδώ και πολύ καιρό έχω εκφράσει δημόσια την άποψή μου ότι η υπόθεση του γηπέδου του Βοτανικού έχει τοποθετηθεί από την αρχή σε λάθος βάση. Η σύνδεση του γηπέδου μας, που είναι όνειρο αλλά και απαίτηση από την Πολιτεία των μισών Ελλήνων, με τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου ιδιωτικών συμφερόντων έκανε το σχέδιό μας ευάλωτο με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

2. Επίσης, από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά, σας έχω συστήσει να στείλετε τελεσίγραφο στην Πολιτεία ώστε ή να μας εγγυηθεί την κυριότητα της γης όπου θα φτιάξουμε το γήπεδο και να προβεί στις δευτερεύουσες διαδικαστικές πράξεις που χρειαζόμαστε ή να καταγγείλουμε τις σχετικές συμβάσεις και να αποχωρήσουμε διεκδικώντας αποζημιώσεις από όλους τους υπευθύνους.

3. Αντ΄ αυτού συνεχίσθηκαν οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις με ήπιους τόνους με κατάληξη να μας προτείνουν να συνεχίσουμε το σχέδιο της δημιουργίας του γηπέδου γυρίζοντας ουσιαστικά στην αρχή, με εκ νέου σύνδεση με το εμπορικό κέντρο και την βεβαιότητα νέων προσφυγών στο ΣτΕ, με επαχθέστερους όρους για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αφήνοντας έξω το γήπεδο basket! Μάλιστα μας ζητούν να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου προτού ολοκληρωθεί η παράδοση των νέων εγκαταστάσεων!

4. Είμαι κάθετα αντίθετος στο να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις επί της νέας αυτής πρότασης της Πολιτείας. Υπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που πρέπει να γίνει σεβαστή και έστω και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο τελεσίγραφο που είχα προτείνει από καιρό. Καμία έκπτωση για το γήπεδο ποδοσφαίρου, το γήπεδο basket, και τις εγκαταστάσεις του ΠΑΟ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, εάν δε η Πολιτεία αποδέχεται ευθύνες ως προς το εμπορικό κέντρο ας διευθετήσουν το θέμα όπως θέλουν, αλλά διμερώς χωρίς καμία σύνδεση ή ανάμειξη δική μας.

5. Αυτή η σκληρή γραμμή πρέπει να υιοθετηθεί από κοινού από τις ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΠΑΟ, οι Πρόεδροι των οποίων πρέπει να σχηματίσουν μια Επιτροπή υπό τον συντονισμό σας, ώστε ο Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι διάφοροι Υπουργοί είναι προσωρινοί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αιώνιος και διαχρονικός.

6. Πολλή συζήτηση γίνεται, και μάλιστα με μεγάλη δόση κακοήθειας, για την εναλλακτική λύση σε περίπτωση που το γήπεδο δεν γίνει τελικά στο Βοτανικό. Κατ΄αρχήν εγώ πιστεύω ότι με τη νέα γραμμή που θα ακολουθήσουμε αυξάνουμε τις πιθανότητες να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό, αν όμως δεν γίνει είναι μεν κρίμα που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η λύση της Λεωφόρου είναι μέσα στην καρδιά μου και, υπό προϋποθέσεις, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αλλά και ο χώρος του ΟΑΚΑ που μπορεί να μετατραπεί σε Παναθηναϊκή Πολιτεία θα μπορούσε να είναι η έσχατη λύση.

Ανεξάρτητα με τα λάθη που έχουν γίνει, μακριά από προπαγάνδες, επικοινωνιακά παιχνίδια και πολλαπλά εγκαίνια, ο Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος, στην πράξη και όχι στα λόγια, οφείλει, το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργήσει τη βάση που θα τον διατηρήσει σαν έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς συλλόγους και στην επόμενη εκατονταετία.

Με τιμή,

Ανδρέας Βγενόπουλος
Φίλαθλος του ΠΑΟ

Υ.Γ. Υπενθυμίζω σε όλους αυτούς που επιθυμούσαν στο όνομα του νέου γηπέδου να περιλαμβάνεται το «Παναθηναϊκός», ότι το έχω από καιρού αποδεχθεί, αλλά παρόλο που ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε εγγράφως την επίσημη συναίνεση του ΠΑΟ της ΠΑΕ και της ΚΑΕ προς τούτο, ουδεμία απάντηση έχει δοθεί μέχρι στιγμής!''

http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...