ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΥΓΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ...





Ρεπορτάζ : Λία Νεσφυγέ  (από ΤΑ ΝΕΑ)

Μια 62χρονη επιχειρηματίας με έδρα τη Βουλγαρία και τα δύο παιδιά της «παρήγγειλαν» τη ληστεία εις βάρος 66χρονου συνεργάτη τους στην Αθήνα που κατέληξε στη δολοφονία του, λίγες ημέρες πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες τού κατά παραγγελίαν... εγκλήματος είναι ένα ζευγάρι Βουλγάρων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, όπως και τα δύο παιδιά της φερόμενης ως εγκεφάλου της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συμβόλαιο που κατέληξε στην άγρια δολοφονία του 66χρονου επιχειρηματία Βασίλη Μωραΐτη «σφραγίστηκε» στη Βουλγαρία. Την εντολή στο ζευγάρι των Βουλγάρων, έναντι αγνώστου τιμήματος, έδωσαν η 62χρονη Ελληνίδα υπήκοος - απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα μετά τον γάμο της-, ο 28χρονος γιος της και η 30χρονη κόρη της. Η επιχειρηματίας γνώριζε την οικονομική επιφάνεια του θύματος αφού είχαν εμπορικές συναλλαγές και διοργάνωσε την εισβολή στο διαμέρισμά του και την αποθήκη με μηχανήματα και εμπορεύματα που διατηρούσε στην Αθήνα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του επιχειρηματία είχε αρχίσει. Το ζευγάρι των Βουλγάρων που του επιτέθηκε, τον έδεσε και τον φίμωσε με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο από ασφυξία. Η δολοφονία έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2009 και εξιχνιάσθηκε όταν η επιχειρηματίας συνελήφθη στην περιοχή του Ελληνικού, ενώ επιχειρούσε να εξαργυρώσει σε υποκατάστημα τράπεζας μια από τις επιταγές που είχαν κλέψει οι συνεργοί της από το σπίτι του Βασίλη Μωραΐτη. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της, όπου βρέθηκαν και άλλα πειστήρια όπως πιστωτικές κάρτες του θύματος. Εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων και παραχάραξη.

Μετά τη σύλληψη οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Υπό το βάρος των στοιχείων ομολόγησε εμπλοκή ως ηθικός αυτουργός και περιέγραψε τον ρόλο των παιδιών της και των δύο αλλοδαπών συνεργών τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιχειρηματίας δεν ανέφερε αν και πόσο πλήρωσε το ζευγάρι των Βουλγάρων στους οποίους παρήγγειλε να υλοποιήσουν το σχέδιο της ληστείας.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε η κατηγορουμένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ως ηθική αυτουργός, ενώ γίνονται έρευνες για τη σύλληψη των παιδιών της καθώς και των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας. Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, έχουν διαφύγει στο εξωτερικό Ο Βασίλης Μωραΐτης είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και τα παιδιά του ζουν εκεί. Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και διέμενε σε διαμέρισμα του 6ου ορόφου στην οδό Ιππώνακτος στον Νέο Κόσμο. Με την 62χρονη είχε εμπορικές συναλλαγές στη Βουλγαρία καθώς εκείνος εμπορευόταν μηχανήματα ζαχαροπλαστικής.

Γνωρίζοντας την οικονομική του άνεση, η επιχειρηματίας έπεισε τον γιο της και την κόρη της να οργανώσουν τη ληστεία στο διαμέρισμα και την αποθήκη του με μηχανήματα. Για συνεργούς επέλεξαν ένα ζευγάρι Βουλγάρων, μια 19χρονη και έναν 30χρονο.

Η δολοφονία

Την ημέρα της δολοφονίας οι δράστες νοίκιασαν αυτοκίνητο στη Βουλγαρία με το οποίο ήρθαν στην Αθήνα. Η επιχειρηματίας υπέδειξε στο ζευγάρι το διαμέρισμα όπου έμενε ο επιχειρηματίας και στη συνέχεια αποχώρησε επειδή υπήρχε κίνδυνος να την αναγνωρίσει.

Η 19χρονη κατάφερε να πείσει τον επιχειρηματία να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματός του. Ο συνεργός της που την περίμενε κρυμμένος στις σκάλες της πολυκατοικίας, βρήκε την ευκαιρία και του επιτέθηκε. Τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο, ενώ εκείνη τον έδεσε και τον φίμωσε με αυτοκόλλητη ταινία, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατό του.

Ο άτυχος επιχειρηματίας επρόκειτο να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να περάσει τις εορτές των Χριστουγέννων με τα παιδιά του, τα οποία ανησύχησαν επειδή δεν είχε δώσει σημεία ζωής και ειδοποίησαν έναν γείτονα, που τον βρήκε νεκρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...