Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου



Ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα γραφεία των «πράσινων», όπου εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον κατά 15 εκατ. ευρώ.
Η πρόταση της αύξησης υπερψηφίστηκε από τα 18 παρόντα μέλη, αφού από τη συνεδρίαση απουσίασαν ο Νίκος Βαρδινογιάννης του Θεόδωρου και ο Δημήτρης Δάββαρης.

Σε διάστημα ένα μήνα θα γίνει γνωστό το ακριβές ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με τις πρώτες πληροφορίες πάντως να κάνουν λόγο ότι κάθε μέτοχος θα καλύψει την αύξηση αναλογικά με το μερίδιο μετοχών που του αναλογεί.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», Νικόλας Πατέρας, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ, δήλωσε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Είχαμε ένα ΔΣ για τα οικονομικά θέματα της ομάδας. Αποφασίσαμε ομόφωνα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την ΠΑΕ. Θα ορίσουμε μία εταιρία συμβούλων η οποία μέσα στις επόμενες 30 μέρες θα μας δώσει το ποσό της αύξησης. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες και θα ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά στα τέλη Μαΐου. Το ποσό θα είναι μίνιμουμ 15 εκατ. ευρώ. Όσοι εκπρόσωποι βρέθηκαν στο συμβούλιο ήταν θετικοί για την αύξηση. Τόσο οι εκπρόσωποι του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Βγενόπουλου και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος ο οποίος έδωσε ο ίδιος το παρών».

Ερωτηθείς για το πού οφείλεται η διαμορφωθείσα τρύπα στα ταμεία της ΠΑΕ, τόνισε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε ο αποκλεισμός της ομάδας από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πρόσθεσε πως «... για να κλείσει αυτή τη στιγμή η ταμειακή τρύπα χρειαζόμαστε 15 εκατ. ευρώ. Αυτά θα είναι το μίνιμουμ. Αν οι μέτοχοι θέλουν μεγαλύτερη αύξηση, αυτό θα αποφασιστεί σε 30 μέρες».

Αιχμές για τη διαιτησία

Από τις δηλώσεις του Πατέρα δεν έλειψαν και οι αιχμές για τη διαιτησία. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Τα ίδια και τα ίδια. Έχουμε βαρεθεί. Πέρυσι και φέτος έχουμε ρίξει πολλά λεφτά και έχουμε φέρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές κάτι που φαίνεται στο γήπεδο. Και σε μας δίνουν οι άλλοι το δικαίωμα να μιλήσουμε για τη διαιτησία, αλλά έχουμε σταματήσει για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτοί λένε διάφορα καραγκιοζιλίκια. Εμείς ελπίζουμε στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...