Η Χρυσούλα του... Βατοπεδίου




Εξιχνιάστηκε το μυστήριο της διαβόητης «κυρίας Χρυσούλας», της άγνωστης που είχε γίνει σκιά του μοναχού Αρσένιου στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, όταν οι παράνομες συναλλαγές της Μονής Βατοπεδίου βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.Για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, η αποκάλυψη της ταυτότητάς της αποτελεί πρόκληση, αφού, όπως λέγεται, η εν λόγω κυρία είχε πάρει μαζί της πολύτιμα έγγραφα για τις δραστηριότητες της Μονής και γνωρίζει εις βάθος τις δραστηριότητες του Αρσένιου. Άλλωστε, η «Χρυσούλα» κατέθεσε χθες στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής

Πρόκειται για την Ξανθή Λιανοπούλου, πολιτικό μηχανικό, η οποία εργαζόταν επί πολλά χρόνια στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Από τότε που συνταξιοδοτήθηκε, η κ. Λιανοπούλου εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας. Ωστόσο, είναι αξιοπερίεργο ότι παριστάμενοι βουλευτές, και δη του κυβερνώντος κόμματος, προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την κατάθεση της κ. Λιανοπούλου, υποστηρίζοντας πως «δεν ήταν τίποτα το σημαντικό». Σ' αυτήν την κατεύθυνση δραστηριοποιήθηκε κυρίως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ρόβλιας.

Μεταξύ των υποθέσεων που είχε ασχοληθεί, όπως λέγεται, ήταν και η σύνταξη του πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή του Γραμματικού. Εκεί, στο Κάτω Σούλι, όπου η Μονή Βατοπεδίου έλαβε 2.517 στρέμματα δίπλα στη θάλασσα, στην τιμή των 440 ευρώ ανά στρέμμα, όταν η εμπορική αξία της περιοχής είναι πολλαπλάσια.

Πανταχού παρούσα και τα πάντα… βοηθούσα!

Είναι γνωστό ότι ο τοπογράφος μηχανικός που συνέταξε τα περισσότερα τοπογραφικά σχέδια για τις εκτάσεις που δόθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου, κατά την ανταλλαγή με την… επιφάνεια της λίμνης Βισθωνίδας, είναι ο κ. Νικόλαος Κιάκας, ο οποίος εργάστηκε για λογαριασμό της Μονής.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι μπορεί τις υπογραφές να τις έβαζε ο κ. Κιάκας, ωστόσο το πρόσωπο που φέρεται να έλυνε όλα τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά προβλήματα, γνωρίζοντας αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες για την περιοχή και τη διαθεσιμότητα των ακινήτων, δεν είναι παρά η μυστηριώδης «κυρία Χρυσούλα» ή κατά κόσμον κ. Ξανθή Λιανοπούλου.

Βαδίζοντας στα γαλαζοπράσινα μονοπάτια της Βισθωνίδας

Θα περίμενε κανείς ότι η «κυρία Χρυσούλα» θα ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ή τουλάχιστον έμπιστος συνεργάτης των εμπλεκομένων πολιτικών της γαλάζιας παράταξης.

Όμως όχι! Αυτό που επίσης δεν είναι γνωστό είναι ότι η «κυρία Χρυσούλα» δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά είναι η σύζυγος του κ. Ι. Βλάσση, στενού συνεργάτη του υπεράνω κάθε υποψίας πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Αλέκου Παπαδόπουλου, όταν αυτός ήταν εν ενεργεία υπουργός.

Είναι και αλλού μπλεγμένη

Για την ασταμάτητη δραστηριότητα της κυρίας Λιανοπούλου, απλώς παρατίθεται και η παρακάτω αναφορά που εντοπίστηκε στο Διαδίκτυο. Αντιγράφουμε την ανάρτηση από την ιστοσελίδα «Σπύρος Σαλβάνοςinfo@salvanos.gr«Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινιώτη».

«Σερφάροντας στο Διαδίκτυο πέσαμε πάνω σ’ ένα γνωστό μας όνομα, τη κυρία Ξανθή Λιανοπούλου, να φέρεται αναμεμειγμένη και στο Βατοπέδι. Λέω «και» στο Βατοπέδι επειδή η κυρία Ξανθή Λιανοπούλου ΕΙΝΑΙ αναμεμειγμένη και στην επιχειρούμενη προσπάθεια τσιμεντοποίησης των 245, εκ των συνολικά 920 στρεμμάτων της νησίδας – φιλέτο «Νήσος» που αποτελεί το βόρειο τμήμα της περιοχής Natura 2000, GR2230001 - Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη στη Βόρεια Κέρκυρα.

Μάλιστα, κατά διαβολική σύμπτωση στο περιοδικό της Καθημερινής PASSPORT, τεύχους Νοεμβρίου 2008, υπήρχε άρθρο με τίτλο «Η ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ» που συνέδεε με το Βατοπέδι τη δημιουργία της «…τεράστιας τουριστικής μονάδας (ξενοδοχείο 1.200 κλινών, ολόκληρο μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000!). … Η πρόταση που κατέθεσαν οι κατασκευαστές στον Δήμο Θιναλίων περιλαμβάνει μέχρι και αξιοποίηση της ερειπωμένης Μονής της Αγίας Αικατερίνης από -ναι, σωστά καταλάβατε…- την αγιορείτικη Μονή Βατοπεδίου!». Η Μονή της Αγίας Αικατερίνης είναι μέσα στην επίμαχη έκταση…

Στη στημένη τις 15. 03. 08 από το κ. Σπ. Βάρελη, Δήμαρχο Θιναλίων - στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η περιοχή – «Λαϊκή Συνέλευση» σε καφενείο του χωριού Περίθεια, η κυρία Λιανοπούλου παριστάμενη ως η υπεύθυνη τεχνικός του γραφείου μελετών της επίδοξης επενδύτριας εταιρείας, Ευρωσύνδεσμοι Α. Ε., προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκμαιεύσει τη συγκατάθεση των κατοίκων για το κλείσιμο του «δρόμου» (δουλεία είναι και όχι δρόμος) που χωρίζει τα δύο αγροτεμάχια των συνολικά 245 στρεμμάτων. Στόχος της, η δημιουργία ενιαίου οικοπέδου για την επένδυση των ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ, όπως η ίδια είπε (υπάρχει video) αλλά και κυρίως να νομιμοποιήσει ταυτόχρονα το εικονικό και μη νόμιμο Τοπογραφικό της Διάγραμμα, κλίμακας 1:1000 του Νοέμβρη 2007, που αυτή τη φορά υπογράφει και σφραγίζει η ίδια, εμφανίζοντας ψευδώς την εν λόγω έκταση ως ενιαίο «οικόπεδο… επιφανείας 245.326,990 τ. μ., άρτιο και οικοδομήσιμο …».

Καταστρατηγώντας εν προκειμένω, η κυρία Λιανοπούλου, την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία:

• Αναφορικά και με τα όσα ισχύουν για τις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000.
• Αναφορικά και με τη μη ύπαρξη ασφαλτοστρωμένου ή πλακόστρωτου δημόσιου δρόμου πρόσβασης τουλάχιστον 5,5 μ πλάτους όπως προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση 12403/ΦΕΚ1441/09/08/ 2007 (υπάρχει μόνον μια χωμάτινη δουλεία μέγιστου πλάτους τριών μέτρων που διασχίζει όλη τη νησίδα από τα ανατολικά στα δυτικά).
• Αναφορικά και με το «οικόπεδο», που συνορεύοντας με το έλος δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Π. Δ. 43/2002, που προβλέπει ελάχιστη απόσταση από έλη των οικοπέδων για την ανέγερση ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών ,τα 500 μέτρα…
Αυτό το διάτρητο Τοπογραφικό Διάγραμμα της κυρίας Ξανθής Λιανοπούλου αποτελεί τη βάση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει κατατεθεί από την εταιρεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τη χορήγηση της αναμενόμενης Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης (ΠΠΕΑ).
Αυτό το κουρελόχαρτο αποτελεί τη βάση για την ενδεχόμενη καταστροφή μιας ακόμη σπάνιου φυσικού κάλους προστατευόμενης περιοχής!».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

διάβασα πληροφορίες ψευδείς για την κ.Λιανοπουλου όπως για την έργασία της στην κτηματική υπηρεσία απο όσο γνωρίζω η κυρία αυτή δεν έχει κάνει υπόγειες διαδρομές στη ζωή της και καλά θα κάνουν αυτοι που δημοσιεύουν τετοια θέματα να διασταυρώνουν τις πηγές τους

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...