Επιλοχίας τάγματος προκάλυψης εξαφανίζει τη μισθοδοσία


Μαργαρίτα Αργυροπούλου


 ΠΗΓΗ: ZOUGLA.GR
Επιλοχίας του 211ου Τάγματος Μηχανοκίνητου Πεζικού φέρεται, σύμφωνα με καταγγελίες, να έπαιξε στο καζίνο της Ρόδου τα χρήματα που προορίζονταν για να πληρωθούν τα επιδόματα παραμεθορίου και οι υπηρεσίες αργιών των Επαγγελματιών Οπλιτών της μονάδας.


Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στη zougla.gr, οι ΕΠΟΠ δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιούλιο του 2009 τα επιδόματα της παραμεθορίου και τις υπηρεσίες αργιών, ποσό που ανέρχεται περίπου στις 130.000 ευρώ.

Ο επιλοχίας φρόντιζε να καλύπτει τα… νώτα του, καθώς, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, είχε εξοφλήσει τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Τάγματος.

Οι ίδιοι, μάλιστα, φαίνεται να ήταν ενήμεροι για το θέμα, ωστόσο τήρησαν σιγήν ιχθύος, ενόψει των επερχόμενων κρίσεων.

Στο μεταξύ, ο επιλοχίας παραμένει στο στράτευμα και κυκλοφορεί στη μονάδα ελεύθερα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μάλιστα, όπως είπαν στη zougla.gr υπηρετούντες στη μονάδα, προκαλεί τους συναδέλφους του με εκφράσεις του τύπου: «Μα καλά, δεν σε έχω πληρώσει;».

Ύστερα από διαμαρτυρίες οπλιτών, το θέμα έφτασε στο ΓΕΣ, το οποίο έχει επιληφθεί της υπόθεσης.

Ωστόσο, τα θύματα του επιλοχία υποστηρίζουν ότι δεν τους έχει κοινοποιηθεί καμία επίσημη ενέργεια.

Η απάντηση του ΓΕΣ

Το ΓΕΣ είναι ενήμερο για την υπόθεση. «Τον Ιανουάριο ανακαλύψαμε ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο υπήρχε αξιωματικός, ο οποίος διαχειριζόταν τις μισθοδοσίες και υπεξαίρεσε χρήματα. Συγκεκριμένα, κάθε μήνα δεν πλήρωνε τα επιδόματα παραμεθορίου σε κάποιους στρατιωτικούς, διαφορετικούς κάθε φορά. Είχε υπεξαιρέσει περίπου το ποσό των 90.000 ευρώ. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, έχει επιληφθεί εισαγγελέας. Ο εν λόγω αξιωματικός δεν διαχειρίζεται πλέον χρήματα, αλλά παραμένει στο στράτευμα. Τα επιδόματα έχουν καταβληθεί πλέον», δήλωσε στη zougla.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γρηγόρης Γρηγοριάδης.

Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες στη zougla.gr από ΕΠΟΠ που υπηρετούν στο 211 Τάγμα Μηχανοκίνητου Πεζικού και αναφέρουν ότι δεν έχουν πληρωθεί τα επιδόματα παραμεθορίου από τον Ιούλιο του 2009.

Τα στοιχεία του επιλοχία βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...