ΑΗΔΙΕΣ….


Πριν λίγο καιρό στην συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το νομοσχέδιο περί απόδοσης ιθαγένειας και ψήφου σε αλλοδαπούς, ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, Ηλεκτρονικής ΔΙΑκυβέρνησης, χάριν συντομίας (Α.Η.ΔΙΑ) κ. Ραγκούσης είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα παιδιά των μεταναστών πρέπει να αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια για να μπορούν να παίρνουν υποτροφίες και να κρατούν την Ελληνική σημαία. Κατέληξε δε λέγοντας ότι τα παιδιά αυτά δεν είναι σωστό να φέρουν το στίγμα του ξένου και ότι «….τα παιδιά αυτά θα γίνουν καλύτεροι Έλληνες και από εμάς …»

Ορισμένες φορές αισθάνομαι ντροπή για τα έργα και τους λόγους διαφόρων πολιτικών. Όταν όμως άκουσα την επιχειρηματολογία του υπουργού Εσωτερικών, Α.Η.ΔΙΑ, εκτός από οργή ένοιωσα και αηδία.

Ο καλύτερος Έλληνας

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Ραγκούσης πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί έστω και ένας ελληνοποιημένος πακιστανός, αλβανός, νιγηριανός κλπ να αισθανθεί Έλληνας πολίτης, όχι τόσο με την εθνικιστική έννοια του όρου «Έλληνας πολίτης», αλλά κυρίως με την πολιτισμική, πολιτιστική και κοινωνική διάστασή της. Ο λόγος είναι απλούστατος. Το Ισλάμ που εκτός από θρησκεία είναι πολιτική, είναι κοινωνική, είναι πολιτισμική φιλοσοφία, είναι τρόπος ζωής, εμποδίζει και απαγορεύει την ενσωμάτωση των πιστών σε κάποια άλλη μη μουσουλμανική κοινότητα. Παράδειγμα η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. Έχουν περάσει τόσα χρόνια από την συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και σήμερα στην δυτική Θράκη ισχύει και εφαρμόζεται η σαρία. Διερωτώμαι λοιπόν ποιο είναι το σκεπτικό του ιδεολογήματος του κ Ραγκούση, βάσει του οποίου οι μουσουλμάνοι θα γίνουν καλύτεροι Έλληνες από εμάς; Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ούτε και ως υπόθεση εργασίας. Διευκρινίζω ότι όταν αναφέρομαι στην μουσουλμανική μειονότητα, εννοώ εκείνους οι οποίοι αυθαίρετα και παράνομα αυτοαποκαλούνται ως δήθεν τουρκική μειονότητα.

Επειδή όμως το «λαθρονομοσχέδιο» έγινε νόμος του κράτους με τις ψήφους της αγεληδόν πειθαρχείας της κομματικής πλειοψηφίας του Πα.Σο.Κ., οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο μέλλον. Και εξηγούμαι. Πριν μία εβδομάδα μεταφέρθηκαν στο «κέντρο υποδοχής» της Χαλκίδας 50 λαθρομετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από λιμενικούς σε Ουκρανικό πλοίο ανοικτά της Κύμης. Η σύνθεση της «ομάδας» ήταν 20 άνδρες, 25 γυναίκες, από τις οποίες οι 20 ήταν έγκυες, και πέντε μικρά παιδιά. Δήλωσαν δε ότι προέρχονταν από τη Σομαλία, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές.

Η κατάκτηση της Δύσεως

Πριν λίγους μήνες είχα γράψει στις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας Α1, την δήλωση του HOUARI BOUMEDIENE, πρόεδρου της Αλγερίας. «Θα έλθει η ημέρα που εκατομμύρια άνθρωποι θα φύγουν από το νότιο ημισφαίριο για να πάνε στο βόρειο. Και δεν θα πάνε εκεί ως φίλοι, αλλά ως κατακτητές. Η κοιλιά των γυναικών μας θα μας δώσει τη νίκη». Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο σχόλιο. Τα πράγματα είναι φανερά αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικά για τα χρόνια που έρχονται. Αλλά επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, υπάρχει και η δικαιολογία του κ. Ραγκούση για τους λόγους ελληνοποίησης των παιδιών των αλλοδαπών. Σύμφωνα με αυτήν τα παιδιά των μεταναστών πρέπει να αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια για να μπορούν να παίρνουν υποτροφίες και να κρατούν την Ελληνική σημαία. Έτσι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα χορηγεί κάθε χρόνο από 5.000 ευρώ σε δύο μαθητές μετανάστες του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου της Πυλαίας Θεσσαλονίκης ενώ επιπρόσθετα, εφόσον επιθυμούν, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε κάποιο ΙΕΚ, το οποίο θα καλύπτει τα δίδακτρα για σπουδές τους στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων. Όσο για το ποίος θα κρατάει την Ελληνική σημαία στις παρελάσεις, αρκεί να θυμηθούμε τις άναρθρες κραυγές των υπέρμαχων της πολυπολιτισμικότητας πριν λίγα χρόνια, όταν γονείς, μαθητές και καθηγητές δεν συμφώνησαν να κρατήσει την σημαία μας ο Οδυσσέας Τσενάϊ από την Αλβανία. Σήμερα ο Τσενάϊ σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της Αμερικής και προετοιμάζεται να ηγηθεί πολιτικού κόμματος αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Κύριε Ραγκούση κάνατε λάθος, εμείς όμως πρέπει να το διορθώσουμε. Και θα το κάνουμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...