15 εκατ. ευρώ και... καραγκιοζιλίκια!

Από Νίκος Αθανασίου |
15 εκατ. ευρώ και... καραγκιοζιλίκια!

Την ομόφωνη απόφαση των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ο Νικόλας Πατέρας που έκανε λόγο για μίνιμουμ 15 εκατ. ευρώ. «Καραγκιοζιλίκια» χαρακτήρισε τα περί διαιτησίας!





Θα ορίσουμε μια εταιρία συμβούλων και μέσα σε 30 μέρες θα καθορίσει το ποσό και την τιμή της αυξησης και μετά θα προχωρήσουμε», τόνισε ο κ. Πατέρας και πρόσθεσε: «Μέχρι τέλους Μαϊού θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το μίνιμουμ θα είναι 15 εκατομμύρια ευρώ και είναι πιθανό να φτάσει και παραπάνω».


Σε ερώτηση για το αν είναι όλοι οι μέτοχοι της ομάδας είναι σύμφωνοι με την αύξηση, αλλά και το αν υπάρχει έλλειμα ο κ. Πατέρας επισήμανε:
«Δεν το ξέρω αυτό. Όμως σήμερα τόσο ο κύριος Βγενόπουλος, όσο και ο κύριος Βαρδινογιάννης είχαν στο συμβούλιο ανθρώπους που τους εκπροσωπούσαν ήταν θετικοί. Όπως είδατε ο κύριος Γιαννακόπουλος ήρθε ο ίδιος εδώ και ήταν θετικός. Στον Παναθηναϊκό το μόνο ταμειακό έλλειμμα είναι λόγω της μη συμμετοχής μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χασαμε 15 με 18 εκατομμύρια ευρώ, επειδή δεν περάσαμε στους ομίλους. Δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα αν είχαμε περάσει».
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ ρωτήθηκε αν η αύξηση στο ΜΚ γίνεται για να κλείσει η μαύρη τρύπα ή είναι μια μορφή επένδυσης και τόνισε: «Για να κλείσει η τρύπα χρειάζονται 15 εκατ. ευρώ. Αν αποφασισουν οι μέτοχοι για μεγαλύτερη αύξηση είναι άλλο θέμα αυτό και θα αποφασιστεί σε 30 μέρες που θα έχουμε στα χέρια μας την έκθεση των συμβούλων».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο γηπεδικό, ο κ. Πατέρας τόνισε πως προς το τέλος εβδομάδας της εβδομάδας, ο Βαγγέλης Σαμαράς θα κάνει κάποιες ανακοινώσεις.
Στο περιθώριο των όσων είπε για την άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ, ο Νικόλας Πατέρας κλήθηκε να απαντήσει και στα όσα καταλογίζονται στην ομάδα του περί διαιτητικής εύνοιας στο ματς με τον Πανιώνιο.
«Τα ίδια και τα ίδια. Βαρεθήκαμε τα δημοσιεύματα» τόνισε ο κ. Πατέρας και πρόσθεσε: «Το περασμένο καλοκαίρι και φέτος ρίξαμε πολλά λεφτά για να κάνουμε μεταγραφές ποιότητας και αυτό τώρα φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Μας δίνουν οι αντίπαλοι δικαίωμα να λέμε διάφορα και να μιλάμε για πέναλτι που δεν δίνονται και όμως δεν το κάνουμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Τώρα όλα τα άλλα που λέγονται και ακούγονται είναι καραγκιοζίλικια. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό αλλά συνεχίζουμε και ελπίζουμε στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας».

Από το Δ.Σ απουσίαζαν οι Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί ακόμη τον Ερασιτέχνη αν και δεν είναι πρόεδρος, ο Παναγιώτης Δάβαρης και Νικόλαος Βαρδινογιάννης του Θεωδώρου.

Οι επιλογές και ο Τζίγγερ

Από κει και πέρα, και όσον αφορά την επόμενη μέρα υπάρχουν δύο... δρόμοι για την ΠΑΕ. Ο ένας είναι να γίνει αυτό που αποφασίστηκε και να πραγματοποιηθεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να καλυφθεί μόνο η «τρύπα» που υπάρχει και να συζητηθεί νέα αύξηση μετά το τέλος της χρονιάς και ο άλλος να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία εκτός από τα 15 εκατ. ευρώ θα προβλεφθεί και το ποσό για το μπάτζετ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι  μέτοχοι που εκπροσωπούσαν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ζήτησαν τον... δεύτερο δρόμο. Δηλαδή και να καλυφθεί η τρύπα και να προσθετεί το μπάτζετ της επόμενης σεζόν στην αύξηση. Ένα ποσό ανάμεσα σε 30 και 50 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως αναμένεται να γίνει νέα αποτίμηση της εταιρείας. Το 2008, το καλοκαίρι που έγινε πολυμετοχικός ο Παναθηναϊκός κοστολογήθηκε στα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Δυσαρέσκεια για πέναλτι και... Τοροσίδη!

Στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου, σε πηγαδάκι που δημιουργήθηκε μεταξύ ανθρώπων της ΠΑΕ και δημοσιογράφων προέκυψαν και δυο... ειδησούλες. Από την μία ο προβληματισμός των «πράσινων» για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ατρόμητο στο ματς της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα τονίζουν πως με... τεχνητές αναπνοές προσπαθούν να κρατήσουν τους «ερυθρόλευκους» εντός διεκδίκησης του πρωταθλήματος κάνοντας λόγο από και για... εποχές παράγκας.

Παράλληλα στο «τριφύλλι» είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με την ΕΠΟ όσο αφορά την μη κλήση του Τοροσίδη στην εθνική καθώς τονίζουν πως στην ομοσπονδία δεν το... έψαξαν όσο θα έπρεπε και θυμίζουν τι είχε συμβεί τον περασμένο Χειμώνα με την περίπτωση του Γιούρκα Σεϊταρίδη.
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...