ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Πριν λίγες ημέρες τα Γαλλικά συνδικάτα, με επικεφαλής την αντίστοιχη δική μας ΓΣΕΕ, διαμήνυσαν στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ, ότι τυχόν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης θα αποτελέσει «αιτία πολέμου». Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω ότι η ηλικία συνταξιοδότησης στην Γαλλία, αλλά και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τα 60. Η γαλλική κυβέρνηση είναι πλέον αναγκασμένη να εξετάζει όλες τις πιθανές εκδοχές για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος. Μία σκέψη που συζητούν στο Παρίσι είναι η αύξηση των εισφορών για τις συντάξεις, με αντίστοιχη μείωση των εισφορών για την ανεργία. Δεν προτίθεμαι να κρίνω ή έστω να αναφέρω τεχνικές ή οικονομικές λεπτομέρειες για το πώς τα άλλα κράτη σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το ασφαλιστικό. Θέλω όμως να σταθώ στην στάση των συνδικάτων και των Μ.Μ.Ε. Αιτία πολέμου είπαν οι γάλλοι εργαζόμενοι, τυχόν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τα Μ.Μ.Ε. στο σύνολό τους, στηρίζουν την θέση αυτή. Εδώ, στην Ελλάδα όπου οι λεγόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις ήταν και είναι ενεργούμενα του κομματικού κράτους και τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. ως ευσυνείδητες μισθοφορικές οργανώσεις της εξουσίας, προκαλούν θλίψη με την στάση τους.

Κάνουν την … πάπια

Τόσο ελαστική ηθική ανοχή, τόσο μικρή αγωνιστική διεκδίκηση, απέναντι σε μία κυβέρνηση που εξευτέλισε την έννοια της αλήθειας, και πρόδωσε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και δεν είναι για καλό του τόπου. Όταν λέω καλό του τόπου αναφέρομαι βεβαίως στους πολίτες και όχι σε αφηρημένες έννοιες και ιδεολογικά εφευρήματα. Η μνήμη και η λήθη είναι ίσως από τις σπουδαιότερες αλλά και χρησιμότερες λειτουργίες του εγκεφάλου, είναι όμως προφανές ότι στους συνδικαλιστές και στους εργολάβους της ενημέρωσης έχουν υποστεί αλλοιώσεις που οφείλονται σε κομματικούς ιούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση της SIEMENS. Γεμίζουν κάθε βράδυ τα τηλεπαράθυρα από διάφορους περίεργους τύπους, άλλοι δηλώνουν βουλευτές, άλλοι δηλώνουν δημοσιογράφοι κλπ.

ΙΔΟΥ : «ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»

Προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι για το σκάνδαλο της SIEMENS με το περίφημο ΣΗ ΦΟΡ ΑΪ (C4I) ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία. Είμαι ίσως ο τελευταίος που έχω διάθεση να υπερασπιστώ την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά θα είμαι ο πρώτος στην μάχη για την αλήθεια και την πάταξη της διαφθοράς. Όσο και να προσπαθούν να μπερδέψουν την υπόθεση τα διάφορα τρωκτικά και οι υπάλληλοί τους, τα πράγματα είναι απλά, μα πάρα πολύ απλά. Όταν αναλάβαμε τους Ολυμπιακούς αγώνες, το 1997, η τότε κυβέρνηση γνώριζε τις υποχρεώσεις μας στον τομέα της ασφαλείας. Έξι χρόνια αργότερα το 2003 δεν είχε προχωρήσει στην διενέργεια διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού. Έτσι το 2003 το ΚΥΣΕΑ ανέθεσε στην αμερικανική εταιρεία SAIC, της οποίας εκπρόσωπος στην Ελλάδα ήταν ο κ. Τρεπεκλής, φίλος και συνεργάτης του σημερινού πρωθυπουργού, την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας ΣΗ ΦΟΡ ΑΪ. Υπεργολάβος για το σύστημα ασυρμάτου επικοινωνίας ήταν, ποιός άλλος : η SIEMENS. Οι συσκευές ασυρμάτου, περίπου το ένα τρίτο της παραγγελίας, έφθασαν μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν είχαν όμως τα συμφωνηθέντα τεχνικά χαρακτηριστικά (κρυπτοφωνία κλπ). Η κυβέρνηση άλλαξε, οι Ολυμπιακοί αγώνες πέρασαν στην ιστορία και το μόνο που έμεινε ως πικρή ανάμνηση από το «υπερσύστημα» ασφαλείας C4I, είναι χιλιάδες κουτιά με ασυρμάτους στην εργοστασιακή συσκευασία τους, να σαπίζουν σε κάποια αποθήκη γιατί …. περίσσεψαν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκε μέχρι το 2008 να παραλάβει το σύστημα για τους λόγους που αναφέρθηκαν προηγουμένως. ΟΜΩΣ…. η σύμβαση που είχαν υπογράψει τα σαΐνια του ΚΥΣΕΑ το 2003 είχε και έναν πονηρό όρο. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί έστω και μέρος της παραγγελίας από τις Ελληνικές αρχές, συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη παραλαβή της παραγγελίας, έστω και αν δεν πληρούνται οι συμφωνηθείσες προδιαγραφές. Έτσι η κυβέρνηση Καραμανλή αναγκάστηκε να πληρώσει. Για την ιστορία θυμίζω την σύνθεση του ΚΥΣΕΑ το 2003:

Υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου

Υπουργός Εθνικής αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου

Υπουργός δημοσίας τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αντιπρόσωπος SAIC Τρεπεκλής (αμοιβή : 6,5 εκατομμύρια ευρώ).

Αυτοί επέλεξαν, συμφώνησαν, υπέγραψαν και μας δέσμευσαν να πληρώσουμε 256 εκατομμύρια ευρώ, έτσι για πλάκα. Κατά τα άλλα κάνουν εξεταστικές επιτροπές για να «ανακαλύψουν» τους ενόχους; ή μήπως κάνουν εξεταστικές επιτροπές για να καλύψουν τους εαυτούς τους;



ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...