"Οι μεγάλοι μύθοι γύρω από το sex"


"Το σημείο G, η ερωτογενής ζώνη που όταν διεγείρεται οδηγεί σε ισχυρούς οργασμούς, αποτελεί θέμα συζήτησης ανδρών και γυναικών για 60 χρόνια από τότε που ο Γερμανός γυναικολόγος Ερνστ Γκρέφενμπεργκ διατύπωσε τις θεωρίες του γύρω απ΄ αυτό. Ωστόσο, μία πρόσφατη μελέτη σε δείγμα 1.800 Βρετανίδων από...


το Κing΄s College στο Λονδίνο δημιούργησε σοβαρές αμφιβολίες για την ύπαρξή του.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ζεύγη ομοζυγωτικών διδύμων από 23 έως 83 ετών, επειδή οι πανομοιότυποι δίδυμοι έχουν... τα ίδια γονίδια, άρα αν υπάρχει το σημείο G θα έπρεπε να το έχουν και οι δίδυμες. Πράγμα που φάνηκε ότι δεν συμβαίνει.

Οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με περιτομή
Στο Ίντερνετ γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν οι γυναίκες προτιμούν να είναι περιτμημένο το πέος των συντρόφων τους. Συζητούνται θέματα όπως αν το περιτμημένο πέος είναι πιο ελκυστικό, αν προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση (τόσο στον άνδρα όσο και στη σύντροφό του) και αν η περιτομή είναι καλύτερη για την υγιεινή. Πέρυσι στην Ουγκάντα 500 γυναίκες που ερωτήθηκαν είπαν ότι η ικανοποίηση στο κρεβάτι είναι η ίδια τόσο από τους περιτμημένους όσο και από τους μη περιτμημένους συντρόφους τους. Το 1999, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη βρετανική Διεθνή Επιθεώρηση Ουρολογίας αποκάλυψε ότι οι άνδρες που υφίστανται περιτομή ως ενήλικοι αναφέρουν μείωση της αίσθησης, όμως μεγαλύτερο έλεγχο της εκσπερμάτωσης. Πάντως φαίνεται πως είναι τελικά θέμα προσωπικού γούστου.

Οι γυναίκες δένονται συναισθηματικά μετά το σεξ
«Μπορεί μία γυναίκα να κάνει σεξ σαν ένας άνδρας;» ρωτάει στο «Sex and the City» η Κάρι Μπράντσο. Εννοεί αν οι γυναίκες μπορούν να μη συνδέουν στο μυαλό τους το σεξ με γάμο και μωρά. Οι σεξοθεραπευτές συμφωνούν ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο ευάλωτες από τους άνδρες στην κατάθλιψη έπειτα από ευκαιριακές σχέσεις. Και στη διάρκεια του οργασμού, το σώμα απελευθερώνει οξυτοκίνη, που αποκαλείται η «ορμόνη του αγκαλιάσματος» και η οποία πιστεύεται ότι αυξάνει τα αισθήματα της αγάπης και της προσκόλλησης μετά τη συνουσία σε αμφότερα τα φύλα. Ωστόσο μία έρευνα στο περιοδικό «Μarie Claire» έδειξε μεικτές απαντήσεις από γυναίκες που συζητούν το θέμα. Το ένα τρίτο δήλωσε πως απολαμβάνει το ευκαιριακό σεξ χωρίς συναισθηματικές επιπτώσεις.

Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε 52 δευτερόλεπτα
Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για το πόσο συχνά το μυαλό των ανδρών σκέπτεται το σεξ - κάποιοι λένε κάθε 3 δευτερόλεπτα, άλλοι κάθε 7 δευτερόλεπτα, οι περισσότεροι κάθε 52 δευτερόλεπτα. Ωστόσο ο μέσος άνδρας το πιθανότερο είναι πως θα σάρκαζε τις εκτιμήσεις αυτές. Πώς μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει στα πρωινά μποτιλιαρίσματα, την πίεση της δουλειάς και τις φυσιολογικές ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις, αν κάθε 52 δευτερόλεπτα του έρχονται απρόσκλητες στον νου ερωτικές εικόνες;

Ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση
Ένας από τους πιο τρομακτικούς μύθους για τον αυνανισμό φαίνεται πως δημιουργήθηκε για να σταματήσουν οι έφηβοι να αυνανίζονται. Άλλοι μύθοι γύρω από τον αυνανισμό είναι ότι θα βγουν τρίχες στην παλάμη ή ότι προκαλεί στειρότητα. Όλες αυτές οι θεωρίες έχουν επανειλημμένα απορριφθεί από γιατρούς, αλλά συνεχίζουν να επανεμφανίζονται- πιθανόν αντανακλώντας την ενοχή που συνδέεται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το μέγεθος μετράει
Είτε το μέγεθος του πέους ενός άνδρα έχει σημασία για τη σύντροφό του είτε όχι, είναι σίγουρο πως έχει σημασία για τον ίδιο. Το μέσο μέγεθος του πέους είναι από 12 έως 15 εκατοστά όταν βρίσκεται σε στύση και γύρω στα 9 εκατοστά σε ηρεμία. Μία δημοσκόπηση που έγινε το 2005 στο Ίντερνετ μεταξύ 52.000 ανδρών και γυναικών αποκάλυψε ότι μόνο το 55% των ανδρών που απάντησαν ήταν ευχαριστημένοι με το μέγεθος του πέους τους, ενώ 85% των γυναικών που συμμετείχαν είπαν ότι είναι «πολύ ικανοποιημένες» από το πέος του συντρόφου τους. Από άλλες μελέτες έχει βρεθεί ότι πολλοί άνδρες που πιστεύουν ότι το μέγεθος του πέους τους είναι ανεπαρκές, στην πραγματικότητα έχουν πέος μεσαίου μεγέθους.

Η εκσπερμάτωση μειώνει τη διάρκεια ζωής του άνδρα
Στο αμφιλεγόμενο βιβλίο «Ο πολυ-οργασμικός άνδρας: σεξουαλικά μυστικά που κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει» των Μαντάκ Σία και Ντάγκλας Έιμπραμς διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι η συχνή εκσπερμάτωση απομυζεί την ενέργεια του άνδρα και μειώνει τη διάρκεια της ζωής του. Η άποψη αυτή είναι επίσης ευρέως διαδεδομένη στην κινεζική ιατρική. Εξάλλου σε μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2009 διαπιστωνόταν ότι υπάρχει μείωση στα κρούσματα καρκίνου του προστάτη μεταξύ των ανδρών με τη λιγότερη συχνότητα εκσπερματώσεων στις ηλικίες 40 έως 49. Ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν αποδείξει το αντίθετο, ότι ο συχνός αυνανισμός μπορεί στην πραγματικότητα να μειώνει τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο του προστάτη.

Γυναικεία «εκσπερμάτωση»
Η γυναικεία «εκσπερμάτωση» αμφισβητείται έντονα από σεξολόγους. Σε έρευνες, περίπου 35% με 50% των γυναικών είπαν ότι είχαν εμπειρία ενός «αναβλυστικού» οργασμού. Υπάρχουν αναφορές σ΄ αυτόν στο Κάμα Σούτρα, καθώς και σε αρχαίες ελληνικές και ρωμαϊκές αφηγήσεις.

Το ευκαιριακό σεξ είναι συναισθηματικά βλαβερό
Πάντως όχι σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο: ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αυτοεκτίμηση και η ευεξία των νεαρών ενηλίκων που είχαν τελευταία μια ευκαιριακή σεξουαλική επαφή- το ένα πέμπτο των 1.311 που ερωτήθηκαν- έδειξε μια συναισθηματική κατάσταση όχι διαφορετική από εκείνη των τεσσάρων πέμπτων που είχαν αποκλειστικές σχέσεις με τους/τις σεξουαλικούς συντρόφους τους.

Οι άνδρες έχουν την ανάγκη να διαδώσουν το σπέρμα τους
Οι διαφορές στη σεξουαλική πολιτική μεταξύ ανδρών και γυναικών συχνά αποδίδονται στην ιδέα ότι οι άνδρες έχουν «ανάγκη» να κάνουν σεξ με διάφορες συντρόφους για να «διαδώσουν το σπέρμα τους», πριν «νοικοκυρευτούν» με μια γυναίκα. Οι κυρίες μπορεί να αντιδρούν στην ιδέα αυτή, όμως φαίνεται πως υποστηρίζεται από κάποια επιστημονική έρευνα. Ο δρ Αχίμ Σίτσβολ του Πανεπιστημίου Μπρουνέλ ζήτησε από 427 άνδρες και 433 γυναίκες, φοιτητές και φοιτήτριες από τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, να καταγράψουν τις απαντήσεις τους στις σεξουαλικές προτάσεις από μέλη του αντίθετου φύλου που κατατάσσονται στις κατηγορίες «ελαφρώς μη ελκυστικός/ή», «μέτρια ελκυστικός/ή» ή «εξαιρετικά ελκυστικός/ή». Διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πολύ πιθανότερο να αποδεχθούν μια σεξουαλική πρόταση απ΄ ό,τι οι γυναίκες, καθώς και ότι είναι πολύ λιγότερο επιλεκτικοί όσον αφορά το πόσο ελκυστική είναι αυτή με την οποία έχουν την προοπτική να κάνουν σεξ.
tanea"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...