O Ζαν-Πολ Γκοτιέ στην Ελλάδα


O Ζαν-Πολ Γκοτιέ στην Ελλάδα

Ο γνωστός μετρ της μόδας Ζαν-Πολ Γκοτιέ έχει πολλούς λόγους να προτιμά την Ελλάδα. Αγαπά τη Μύκονο, στην οποία εδώ και χρόνια διαθέτει σπίτι, έχει καλούς Ελληνες φίλους και συνέδεσε το όνομά του με την ελληνική σόουμπιζ όταν πριν από τρία χρόνια έφτιαξε τα ρούχα που φόρεσε η Αννα Βίσση στη Eurovision.


Ο Γκοτιέ είναι δηλωμένος «φαν» της χώρας μας και δεν διστάζει να βάλει για λίγες ημέρες τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στην άκρη και να πεταχτεί μέχρι εδώ με το αεροπλάνο και βέβαια πάντα πρώτη θέση. Για φέτος λοιπόν απαρνήθηκε τη στολισμένη Πόλη του Φωτός, αλλά και τη Νέα Υόρκη, από την οποία είχε επίσης πρόσκληση, για να αισθανθεί τι θα πει ελληνική Πρωτοχρονιά.
Λέγεται μάλιστα ότι η παρουσία του στην Αθήνα οφείλεται σ’έναν Ελληνα, τον οποίο γνώρισε στη Μύκονο και έκτοτε έχει γίνει καρδιακός του φίλος. Η φιλική τους σχέση διατηρήθηκε όλο τον χρόνο κι έτσι η έκπληξη που του έκανε φέτος ο διάσημος σχεδιαστής μόδας ήταν να μην πάει στα πολυδιαφημισμένα πάρτι που ήταν καλεσμένος ανά την υφήλιο, προκειμένου να βρεθεί με αυτούς που αγαπά και εκτιμά στην Ελλάδα. Η Πρωτοχρονιά είχε έντονο ελληνικό άρωμα, μια και στο σπίτι όπου φιλοξενήθηκε τηρήθηκαν τα πατροπαράδοτα έθιμα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που σημάδεψε τη διεθνή μόδα με τους εκκεντρικούς κορσέδες του, δεν χόρταινε να τρώει κουραμπιέδες και μελομακάρονα, ενώ ενδιαφέρον έδειξε και για ελληνικούς μεζέδες, όπως οι ντολμάδες και τα μύδια γιαχνί. Εντύπωση του έκανε μάλιστα και το έθιμο της βασιλόπιτας και τα απανωτά χτυπήματα της πόρτας για τα κάλαντα. Οι γιορτές για τον Ζαν-Πολ Γκοτιέ ήταν σπιτικές, αφού εξουθενωμένος από τις έντονες επαγγελματικές του δραστηριότητες, θέλησε απλά και μόνο να ξεκουραστεί, προτιμώντας να αποφύγει τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις.
http://www.protothema.gr/content.php?id=58305

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...