O Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη zougla.gr



Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
Μετά από 13 χρόνια σπουδαίας καριέρας στον Ολυμπιακό, και με μία ανεκτίμητη «προίκα» 18 τίτλων (σ.σ.: 12 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ) ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τον προηγούμενο Μάιο, έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, σε ηλικία 37 ετών, να κρεμάσει τα παπούτσια του.
 
Στο άκουσμα του «αντίο» του μεγάλου αρχηγού των «ερυθρολεύκων», ο οποίος ήταν εκ των θεμελιωδών λίθων στο χτίσιμο της εντός των τειχών παντοκρατορίας των Πειραιωτών, μία ομάδα… ξεφύσησε λίγο παραπάνω από ανακούφιση. Αυτή δεν είναι άλλη από την ΑΕΚ.

Ο «Τζόλε» είχε εξελιχθεί σε… εφιάλτη για την «Ένωση», με τα 12 γκολ που είχε πετύχει εις βάρος της να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μάλιστα, κάποια εξ αυτών έκριναν τίτλους και συνδυάστηκαν με πραγματικά σπουδαίες εμφανίσεις, ενώ υπήρχαν και προσωπικές του ενέργειες που «σημάδεψαν» τα ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

«Τον πρώτο λόγο για τη νίκη ο Ολυμπιακός»

Ο «μεγάλος αρχηγός» των «ερυθρολεύκων», του οποίου ο αντικαταστάτης ακόμη… αναζητείται σε συνέντευξή του στη zougla.gr μίλησε για το αυριανό ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ο «Τζόλε» βέβαια ξεκαθάρισε ότι «η ΑΕΚ δεν πρέπει να υποτιμηθεί, γιατί παρά τα προβλήματά της παραμένει μεγάλη ομάδα», υπογράμμισε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ενώ μεταξύ άλλων μας αποκάλυψε ότι στους πρώτους μήνες μετά την αποχώρησή του δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Όσο για το ποιος πιστεύει ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα; Ο Τζόρτζεβιτς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους «ερυθρόλευκους», τονίζοντας ότι «ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα για τον τίτλο».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς

-Ξεκίνημα στο 2010 με ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, με την ομάδα του Πειραιά να καίγεται για τη νίκη, για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου και την Ένωση να προσπαθεί να συνέλθει από τα διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Τζόλε» θέλω να μας κάνεις ένα σχόλιο για το ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα για τη νίκη;

Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Αφενός γιατί είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ και αφετέρου διότι θα έχει την συμπαράσταση των φιλάθλων του. Πάντως, επειδή σε τέτοια κάστας παιχνίδια καμία φορά ελλοχεύουν κίνδυνοι, η ομάδα του Ζίκο θα πρέπει να μην υποτιμήσει την ΑΕΚ, γιατί παρά τα προβλήματά της παραμένει μεγάλη ομάδα. Χρειάζεται αρκετή προσοχή λοιπόν.

-Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί στο ντέρμπι;

Εκεί που κρίνονται όλα τα ντέρμπι. Στις λεπτομέρειες.

-Ποια ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη σου και γιατί;

Κάθε ντέρμπι είχε τη δική του σημασία. Πάντως, βέβαια δεν μπορώ να ξεχάσω το 4-3 το 2001, όπου νικήσαμε και κατακτήσαμε τον τίτλο. Φοβερό παιχνίδι. Ακόμη ένα ματς που ξεχωρίζω είναι το 2-3 στη «Νέα Φιλαδέλφεια», όταν η ΑΕΚ είχε προηγηθεί δύο φορές, ωστόσο, με δύο γκολ στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Φοβερό παιχνίδι.

-Μετά την αποχώρησή σου από την ενεργό δράση, βλέποντας κάποιον αγώνα του Ολυμπιακού έχεις πιάσει τον εαυτό σου να λέει «μακάρι να έπαιζα και εγώ τώρα».

Ναι, σίγουρα. Ειδικά τον πρώτο καιρό μετά την αποχώρησή μου από την ενεργό δράση δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι έχω σταματήσει. Πάντως, τώρα έχω συνειδητοποιήσει ότι τα χρόνια που έπαιζα ποδόσφαιρό ανήκουν στο παρελθόν. Δυσκολεύτηκα αλλά τα κατάφερα.

-Βλέπουμε ότι το φετινό «μπράντεφερ» μεταξύ των δύο «αιωνίων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι αρκετά αμφίρροπο. Αν και είναι αρκετά νωρίς για προγνωστικά φρονείς ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να διατηρήσει τα σκήπτρα του;

Κοιτάξτε να δείτε, όπως βλέπουμε φέτος, ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά μαχητικός φέτος, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Αν και είναι ακόμη νωρίς για προγνωστικά, δεδομένου ότι υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος μπροστά μας, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, όσον αφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πάντως, πιστεύω ότι ο τίτλος θα κριθεί στα παιχνίδια χαμηλής επικινδυνότητας, δηλαδή στα παιχνίδια των αιωνίων με τις «μικρές» ομάδες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...