Δεν αντάλλαξαν ούτε... βλέμμα!


Στην αίθουσα του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου της Αμφισσας, οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα μεταξύ τους.

Η «ψυχική συνδρομή» που φέρεται -κατά το βούλευμα- να παρείχε...
ο Βασίλης Σαραλιώτης στον Επαμεινώνδα Κορκονέα κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας του 15χρονου Αλέξη δεν θα υφίσταται και κατά τη διάρκεια της δίκης. Σύμφωνα με τη χθεσινή εικόνα τους μέσα στη δικαστική αίθουσα, φαίνεται πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν θα έχουν μόνο διαφορετικούς συνηγόρους, αλλά και διαφορετικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς.

Η δίκη πάντως -που ξεκίνησε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- διακόπηκε για αύριο, εξαιτίας κωλύματος που πρόβαλε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου, με τη συναίνεση και της πολιτικής αγωγής. Η είσοδος των δύο κατηγορουμένων στην αίθουσα σήμανε συναγερμό για τους φωτογράφους στους οποίους επιτράπηκε να τους απαθανατίσουν. Αξύριστος, φορώντας σπορ ρούχα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έμοιαζε χαμένος στις σκέψεις του και έστρεψε το βλέμμα του μόνο σε κάποια από τα μέλη της οικογένειάς του που είχαν έρθει να του συμπαρασταθούν. Αντίθετα, ο Βασίλης Σαραλιώτης, που κατηγορείται ως συνεργός της δολοφονίας, έμοιαζε περισσότερο χαλαρός και αντάλλαξε μερικά αμήχανα χαμόγελα με τους συναδέλφους του που έμοιαζαν και αυτοί «παγωμένοι».

Παρούσα διά των εκπροσώπων της, των δύο δικηγόρων της Χρήστο Μυλωνόπουλο και Αλέξανδρο Κατσαντώνη ήταν η μητέρα του θύματος Τζίνα Τσαλικιάν. Και τους δύο εξουσιοδότησε μόλις την προηγούμενη μέρα να παραστούν αντ’ αυτής καθώς η επιδείνωση της υγείας της μητέρας της που νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο δεν της επέτρεψε να βρίσκεται στο δικαστήριο. Η μητέρα του Αλέξη, η υπέργηρη γιαγιά του, αλλά και η ανήλικη αδελφή του δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, όχι όμως και ο πατέρας του, ο οποίος παραβρέθηκε στην έναρξη της δίκης, αλλά απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Μετά την απόφαση για τη διακοπή της δίκης οι δικηγόροι της οικογένειας υπέβαλαν αίτημα στο δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει ο ιατροδικαστής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης που διενήργησε πραγματογνωμοσύνη ως διορισμένος από την υπεράσπιση τεχνικός σύμβουλος. Οπως ανέφεραν, η κατάθεση του ιατροδικαστή κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική. Ωστόσο, τα μέλη του δικαστηρίου, δικονομικά δεν είναι σε θέση σε αυτή τη φάση να προχωρήσουν στην κλήτευση μάρτυρα και μάλιστα εν απουσία του συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων.

espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...