Καρβέλας:Καλύτερα τώρα, παρά να εγκαταλείψω στα μέσα της παραγωγής»


«Θέλετε να μιλήσουμε από ψυχής; Αισθάνομαι ότι έφυγε ο ενθουσιασμός! Καλύτερα τώρα, παρά να εγκαταλείψω στα μέσα της παραγωγής». Σε αυτό το κλίμα φαίνεται ότι κινήθηκε η τελευταία και καθοριστική συζήτηση ανάμεσα στον Νίκο Καρβέλα και τους Γερμανούς συμβούλους του Alpha. Ηταν το δεύτερο ραντεβού την ίδια μέρα και έγινε στο σπίτι Καρβέλα - Πάνια στην Εκάλη, μετά την εκπομπή της Αννίτας στο Alter.

Ηταν μια βραδιά που εξελίχθηκε σε θρίλερ. Εκεί που προσπαθούσαν να βρουν οι δύο πλευρές συμβιβαστική λύση, λίγη ώρα αργότερα τα δεδομένα άλλαξαν. Σε καμία περίπτωση ο Νίκος Καρβέλας δεν μπορούσε να δεχθεί την έλευση της Αντας Λιβιτσάνου χωρίς πρώτα να έχει ερωτηθεί. Η πρώτη συνάντηση στο σπίτι, πριν από την εκπομπή της Αννίτας, ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του συνθέτη ότι θα απαντήσει το πρωί. Οι Γερμανοί σύμβουλοι του Alpha φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να περιμένουν. Λίγο αργότερα, τηλεφωνικώς, ζητούν εσπευσμένα νέο ραντεβού, έστω και τις πρωινές ώρες. Η πίεση φαίνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά για τον συνθέτη που -αμετακίνητος- δήλωσε την αποχώρησή του.
espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...