Εγγραφα-φωτιά για κύκλωμα με φάρμακα

Non papers, με βάση τα οποία καταγγέλλεται εκτεταμένη λειτουργία μεγάλου κυκλώματος προώθησης και πώλησης πολλών συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα μέσω δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, με τη συνδρομή διοικητών, γιατρών και φαρμακοποιών, βρίσκονται στα χέρια της «Ε» και, σύμφωνα με την καταγγελία, στα χέρια εισαγγελέα, καθώς και στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Μερικά αποσπάσματα από το πακέτο των εγγράφων που, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα αλλά έχουν φτάσει και στο γραφείο του πρωθυπουργού

Μερικά αποσπάσματα από το πακέτο των εγγράφων που, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα αλλά έχουν φτάσει και στο γραφείο του πρωθυπουργού Στα σημειώματα αυτά περιλαμβάνονται εκτενείς αναφορές για:


- Φάρμακα που δεν... καταναλώνονται και απαιτείται «ανεύρεση ιατρών για παραγγελία».
- Φαρμακοποιούς που προκαλούν «προβλήματα» καθώς έβαλαν «άλλες εταιρείες».
- Ανθρώπους διοικητών που εξ αυτού του λόγου και μόνον ορίζονταν πρόεδροι σε επιτροπές-κλειδιά.
- Ονόματα, διευθύνσεις και κινητά τηλέφωνα διοικητών νοσοκομείων, γιατρών και πανεπιστημιακών, φαρμακοποιών κ.ά.
- Λεπτομέρειες για τα πολιτικά αλλά και τα... αθλητικά πιστεύω συγκεκριμένων γιατρών με τους οποίους «έγινε επικοινωνία».
Το κύκλωμα, σύμφωνα με τα σημειώματα, εμφανίζεται να έχει λεπτομερή εσωτερική πληροφόρηση για το πώς διακινούνται τα φάρμακα μέσα στα νοσοκομεία ώστε στη συνέχεια να προσεγγίζει τους κατάλληλους ανθρώπους για να προωθηθούν συγκεκριμένα φάρμακα.
Οι παραπάνω λεπτομερείς πληροφορίες δίνονται με έγγραφες αναφορές σε ενδιάμεσο κρίκο, του οποίου το όνομα αναφέρεται και που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ήταν παράγοντας του υπουργείου και τι ρόλο έπαιζε. Ο άνθρωπος αυτός ενημερωνόταν εκτενώς για δεκάδες ραντεβού, τα οποία κλείνονταν κυρίως με υπεύθυνους κλινικών και νοσοκομείων που διαθέτουν φαρμακεία, αλλά και για συστάσεις που γίνονταν αρμοδίως για την προώθηση συγκεκριμένων φαρμάκων.
Πού παραπέμπει
Τα ονόματα όμως και κάθε άλλο προσωπικό στοιχείο, π.χ. οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων που περιλαμβάνουν τα έγγραφα αυτά, δεν δημοσιεύονται, καθώς δεν έχει ακόμη επιληφθεί η αρμόδια εισαγγελική αρχή. Το ύφος και το περιεχόμενό τους όμως δεν αποκλείει να παραπέμπει σε ευρύ κύκλωμα που δρούσε μέσω μηχανισμού, ο οποίος είχε στηθεί εντός του υπουργείου Υγείας. Δεν αποκλείεται όμως να πρόκειται για καταγγελία προς τον συγκεκριμένο αποδέκτη προκειμένου να διερευνήσει το μείζον αυτό σκάνδαλο. Για το τι από τα δύο συμβαίνει είναι αρμόδια να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Πολιτών-ΣΕΑ, Δημ. Γεωργακόπουλο, που, όπως υποστηρίζει, έχει ήδη από 2/1/2010 καταγγείλει την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, με αποστολή -μέσω φαξ- των επίμαχων στοιχείων, και με κοινοποίηση για να λάβει γνώση στο γραφείο του πρωθυπουργού, το έγγραφο υλικό πετάχτηκε... στα σκουπίδια από τις καθαρίστριες του υπουργείου Υγείας στις 30/12/09 και ώρα 18.30 και όπως προκύπτει από τις ημερομηνίες που φέρουν τα επίμαχα reports, ο μηχανισμός ήταν σε απόλυτη δράση τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο της περασμένης χρονιάς, δηλαδή επί των ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Τι καταγγέλλει
Συγκεκριμένα στο έγγραφό του προς τις αρμόδιες αρχές ο κ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος ΣΕΑ, γνωρίζει ότι: «Την 30/12/09 και ώρα 18.30 έξω από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οδό Αριστοτέλους 17 οι καθαρίστριες του υπουργείου έβγαλαν 10 μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών και τις έβαλαν με τα άλλα σκουπίδια. Τέσσερις από τις σακούλες αυτές, τις οποίες πήρα, περιείχαν εκατοντάδες έγγραφα του υπουργείου (από γραφεία κ.κ. υπουργού, υφυπουργού, γενικών γραμματέων, γενικών διευθυντών, επιτρόπων και υπηρεσιακών παραγόντων) έτους 2009 και κατά το πλείστον μήνες 10/11/12/09. Ανάμεσα στα έγγραφα που ήταν πεταμένα και στη σακκούλα από το γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου (αναφέρεται ο προγενέστερος και ο νυν γενικός γραμματέας) ήταν κομμένα σε μικρά κομμάτια το από 26/03/09 report 10 και το από 20/05/09 report 31 υπ' όψιν (σ.σ. αναφέρεται το όνομα), τα οποία αποκαλύπτουν ότι εντός του υπουργείου είχε στηθεί μηχανισμός πώλησης και προώθησης φαρμάκων, υπάρχουν δεκάδες ονόματα και τηλέφωνα διοικητών, καθηγητών ιατρικής, ιατρών, γραμματέων, νοσοκομειακών, φαρμακοποιών, ραντεβού και ώρες συνάντησης, γνωρίζουν μάλιστα και σε ποιο κόμμα είναι ο ιατρός που προσεγγίζουν, π.χ. είναι ΠΑΣΟΚ και ΑΕΚ! γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος της επιτροπής... είναι άνθρωπος του διοικητή του νοσοκομείου, αυτό γινόταν σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με Report 10 και 31 έως τον 5/09, μπορεί όμως αυτό να γίνεται και σήμερα, για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνει έλεγχος των στοιχείων που σας στέλνω και είναι όλα όπως τα βρήκα, διότι μέχρι σήμερα αυτό κυκλοφορούσε ως φήμη, τώρα υπάρχουν τα ντοκουμέντα και όταν μάλιστα με εντολή του λαού μας ο κ. πρωθυπουργός είπε ότι θα δώσει τέλος στη διαφθορά, να μια μεγάλη ευκαιρία για να τσακίσουμε το κύκλωμα (της καλής κοινωνίας) αυτό.
»Σημαντική επισήμανση: το κύκλωμα αυτό είχε στη διάθεσή του τα οικονομικά στοιχεία όλων των νοσοκομείων της χώρας (ο σχετικός κατάλογος είναι και στη διάθεση της "Ε").
»Σημείωση: τα άλλα έγγραφα που βρήκα, είναι και αυτά πολύ σοβαρά και θα επανέλθω με νεότερη αναφορά διότι χρειάζεται προσεκτικός έλεγχος για να εντοπίσω τις παράνομες πράξεις αυτές». *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...