Αϊτή: Διάσημος δημοσιογράφος-γιατρός του δικτύου CNN κλήθηκε να χειρουργήσει μια 12χρονη Αϊτινή.


 Ένας διάσημος τηλεοπτικός αστέρας, δημοσιογράφος του δικτύου CNN που ταυτόχρονα είναι και γιατρός, κλήθηκε να χειρουργήσει μια 12χρονη Αϊτινή πάνω σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο, στα ανοιχτά του Πορτ-ο-Πρενς.Η ιατρική ομάδα του αεροπλανοφόρου Carl Vinson είχε ήδη πραγματοποιήσει μία επέμβαση στο κορίτσι, όμως χρειαζόταν και δεύτερη εγχείριση επειδή στο κρανίο του είχε σφηνωθεί ένα θραύσμα μήκους 1,2 εκατοστών. Ούτε στο πλοίο, ούτε στην ευρύτερη περιοχή της αϊτινής πρωτεύουσας υπήρχε νευροχειρουργός και έτσι κλήθηκε ο Σαντζάι Γκούπτα, ο οποίος είναι γιατρός σε νοσοκομείο της Ατλάντα και ταυτόχρονα καλύπτει τα θέματα υγείας για λογαριασμό του CNN.

    "Τηλεφωνήσαμε στην Ατλάντα (όπου βρίσκεται η έδρα του CNN) και μας έφεραν σε επαφή με το δόκτορα Γκούπτα που βρισκόταν στο Πορτ-ο-Πρενς", ανέφερε ο εκπρόσωπος της πλωτής αμερικανικής βάσης, Έρικ Σνάιντερ.
 Έτσι, ο 40χρονος δημοσιογράφος άφησε στην άκρη το μικρόφωνο, φόρεσε τα γάντια του και χειρούργησε το κορίτσι, μαζί με έναν άλλο γιατρό του πλοίου. Το θραύσμα αφαιρέθηκε και η μικρή αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως, διαβεβαίωσε. "Είναι τιμή μου που βοήθησα" είπε ο δόκτωρ Γκούπτα
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο Γκούπτα αφήνει το ρεπορτάζ για να βοηθήσει συνανθρώπους του. Παλαιότερα, όταν κάλυπτε τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, είχε πραγματοποιήσει άλλες πέντε χειρουργικές επεμβάσεις.

Πέρσι ο Γκούπτα, που είναι ινδικής καταγωγής, είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να αναλάβει επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, ωστόσο τελικά αρνήθηκε τη θέση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...