Πήγαν να λυντσάρουν τον οδηγό του Καλλίνικου



Στέφανος Χίος
Δυσάρεστες εκπλήξεις επεφύλαξε η σημερινή παρουσία στο Α Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς του 36χρονου πρώην υπαλλήλου της Μητρόπολης Πειραιά, Ανδρέα Ντουμάνη, που θα καθόταν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της κατ’ εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας 12χρονης μαθήτριας του Εκκλησιαστικού Σχολείου.

Οι γονείς του φερόμενου ως θύματος (σε μια υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο τον προηγούμενο μήνα), οι συγγενείς της οικογένειας, αλλά και… ναυτεργάτες που βρίσκονταν στο δικαστήριο του Πειραιά για άλλη υπόθεση, αποπειράθηκαν να λυντσάρουν τον κατηγορούμενο, ο οποίος αποχώρησε τρέχοντας. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και της Αστυνομίας, ο πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου ξεγλίστρησε από τα χέρια των μαινόμενων γονέων που διαμαρτυρήθηκαν για την εκ νέου αναβολή της δίκης.

Το δικαστήριο, λόγω παρέλευσης ωραρίου, όρισε τη διαδικασία για τις 17 Μαρτίου 2010. Ωστόσο, τα ερωτήματα για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης σε σοβαρά αδικήματα με θύματα ανήλικους και η διελκυστίνδα των αναβολών με αποτέλεσμα να εκκρεμούν για μήνες υποθέσεις που τραυματίζουν και εξουθενώνουν αθώες παιδικές ψυχές, είναι ένα ζήτημα που κάποια στιγμή πρέπει να απασχολήσει τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο 36χρονος κατηγορούμενος, πρώην πνευματικό παιδί και οδηγός του αποχωρήσαντος το 2005 Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλινίκου, καταφέρνει και αποφεύγει για τρίτη συνεχόμενη φορά το εδώλιο, χωρίς να έχει ακόμα δικαστεί για αυτόφωρο αδίκημα εναντίον 12χρονου κοριτσιού. Γεγονός που επεσήμανε στη zougla.gr η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Κατερίνα Κατσαρού.

Tα πρόστυχα μηνύματα τον έκαψαν

Ο Ανδρέας Ντουμάνης είχε συλληφθεί το βράδυ της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2009 σε ένα ημιφωτισμένο στενό του Ρέντη. Η μαθήτρια, το πιο μεγάλο κορίτσι από τα άλλα δύο μιας οικογένειας βιοπαλαιστών του Πειραιά και ανθρώπων με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, τις τελευταίες εβδομάδες (όπως είχε καταθέσει η ίδια στην ασφάλεια) δεχόταν μηνύματα στο καρτοκινητό τηλέφωνο που της είχαν αγοράσει οι γονείς της «για να την προσέχουν και για να τους ειδοποιεί, εάν χρειαζόταν τίποτα». Τα μηνύματα, όπως φέρεται να προκύπτει από την δικογραφία, είναι αχρεία. Κατά χρονολογική σειρά ήταν: «Τι κάνεις; Πώς σε λένε; Θέλω να γνωριστούμε», «Θέλω να σε αλείψω με σοκολάτα και να σε γλύψω», «Σε είδα γυμνή στον ύπνο μου», «Θέλω να στον β… από μπροστά και από πίσω». Η ανήλικη η οποία απαντούσε με φράσεις όπως «δεν ξέρω», «θα δούμε» και έσβηνε τα μηνύματα (όπως την είχε προτρέψει ο κατηγορούμενος) απασχολείτο πολλές ώρες την μέρα με το καρτοκινητό και η μητέρα της ανησύχησε. Σε ανύποπτη στιγμή η μάνα πήρε την συσκευή στα χέρια της. Κοκάλωσε, κατά τις περιγραφές της στην αστυνομία. Ενεργώντας γοργά, άρχισε να απαντά μονολεκτικά στον Ντουμάνη ενώ παράλληλα ειδοποίησε το Τμήμα Ανηλίκων. Στο επόμενο μήνυμα, το ραντεβού είχε ήδη κλειστεί με τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου. «Δεν θέλω να πάω εκεί, δεν θέλω να τον ξαναδώ», είπε η μικρή στην αστυνομία βάζοντας τα κλάματα, όταν οι αξιωματικοί της ασφάλειας της πρότειναν να παρουσιαστεί υπό την διακριτική παρακολούθησή τους. Στο στενό του Ρέντη πήγε η μάνα. Όταν ο 36χρονος εμφανίστηκε, συνελήφθη. Από το σημείο αυτό αρχίζει το οργιώδες παρασκήνιο που συνοδεύεται από μια σειρά αναπάντητων μέχρι στιγμής ερωτημάτων.

Δικηγόρος του κατηγορούμενου είχε αναλάβει, λίγες ώρες πριν αυτός παρουσιαστεί στο πρώτο δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας δεν προσήλθε στα δικαστήρια Πειραιά αφού παρίσταται ως συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη για την δολοφονία του Αυστραλού Ζάμιτ Ντουζόν, ο οποίος δολοφονήθηκε πέρσι το καλοκαίρι στη Μύκονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...