ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Ο Ζίκο αναφέρθηκε  στα φαινόμενα βίας που είδε στη θητεία του στην Ελλάδα. «Στη Ρωσία οι ποδοσφαιριστές πέφτουν θύματα ρατσισμού, στην Τουρκία οι οπαδοί πετούν αντικείμενα. Εδώ την περασμένη Κυριακή έγινε πραγματική μάχη. Πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία και αντίπαλους οπαδούς. Οι παίκτες αναγκάστηκαν να κλειστούν στα αποδυτήρια τη στιγμή που οπαδοί έριχναν πλαστικά μπουκάλια και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.


Ήμασταν οι στόχοι της μάχης. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να προφυλαχθώ, ένας από τους αναπληρωματικούς μας ( Γιάννης Παπαδόπουλος) δεν είχε την ίδια τύχη και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Μετά το τέλος του αγώνα τα επεισόδια επεκτάθηκαν γύρω από το στάδιο. Έζησα μια κατάσταση που πιστεύω δεν άξιζα. Έπρεπε να έχω κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου 10 ανθρώπους για την ασφάλειά μου. Το λεωφορείο μας συνοδευόταν από περισσότερα από 12 περιπολικά της αστυνομίας. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι δουλεύοντας για το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου και ότι θα απειληθεί η σωματική μου ακεραιότητα ενώ εργάζομαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...