Ράμπο της ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνες για την ντόπα



Στέφανος Χίος


Προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί εάν σε επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία, ομάδες στίβου και ερασιτεχνικά σωματεία γίνεται εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών, αναβολικών και κατ’ επέκταση απαγορευμένων ουσιών έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με αφορμή δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, που απασχόλησαν τη δημοσιότητα το προηγούμενο φθινόπωρο.


Αφορμή στάθηκαν καταγγελίες για διακίνηση αναβολικών ουσιών σε πρωταθλητές στίβου και σε ποδοσφαιριστές από γνωστούς Έλληνες και ξένους προπονητές που δρουν στην Ελλάδα και έχοντας διασυνδέσεις με κράτη της Βαλκανικής αλλά και με τις ΗΠΑ, εισάγουν στην ημεδαπή φορτία θανάτου. Στη συνέχεια, ανενόχλητοι και εκμεταλλευόμενοι το σαθρό νομοθετικό πλαίσιο αλλά και τον ποινικό κώδικα που ρίχνει στα μαλακά τους διάφορους εμπόρους, τα διοχετεύουν με τη βοήθεια επιτήδειων στην ελληνική αγορά.


Η λαθρεμπορία και η εμπορία ναρκωτικών, αλλά και αναβολικών βρίσκεται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ
Η λαθρεμπορία και η εμπορία ναρκωτικών, αλλά και αναβολικών βρίσκεται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια έχει υπόψη της (γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει την έρευνα) συγκεκριμένους Έλληνες παράγοντες, οι οποίοι φέρεται να έχουν προτείνει ακόμα και σε ανήλικα παιδιά που διεξάγουν ερασιτεχνικό αθλητισμό, να «πάρουν φάρμακα για να διακριθούν και να κάνουν ρεκόρ».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχει στη διάθεσή της και συγκεκριμένες καταγγελίες γονέων αλλά και μαθητών που ενοχλήθηκαν από τέτοια κυκλώματα μαφίας, τα οποία δίνουν χάπια και ουσίες αλλά απαιτούν μεγάλα χρηματικά ανταλλάγματα για παραγωγή υπεραθλητών μέσα στα σωματεία. Η έρευνα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στρέφεται σε ακριβείς κατευθύνσεις και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξουν εκπλήξεις με εμπλοκή μεγάλων ονομάτων, που θα συζητηθούν. Ειδικά μετά τα όσα έγιναν τις «μαύρες» μέρες του 2004, που κάποιοι αθλητικοί παράγοντες διέσυραν τον ελληνικό αθλητισμό. Υπόθεση, η οποία εκκρεμεί ακόμα στη δικαιοσύνη και είναι ανοιχτή στο γραφείο του ανακριτή.

Από πληροφορίες, το «ΟΚ» για διεξαγωγή εξονυχιστικής έρευνας δόθηκε από το διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Γιάννη Δικόπουλο, στο διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και αυτός σε έμπειρο αξιωματικό της Δίωξης Ναρκωτικών, ο οποίος, τις επόμενες μέρες, θα καλέσει επώνυμους και αναγνωρίσιμους μάρτυρες για να καταθέσουν όσα ενδεχομένως γνωρίζουν.

Υπάρχουν καταγγελίες για διακίνηση αναβολικών ουσιών σε πρωταθλητές στίβου και σε ποδοσφαιριστές από γνωστούς Έλληνες και ξένους προπονητές.
Υπάρχουν καταγγελίες για διακίνηση αναβολικών ουσιών σε πρωταθλητές στίβου και σε ποδοσφαιριστές από γνωστούς Έλληνες και ξένους προπονητές.
Το γεγονός της προκαταρκτικής εξέτασης δεν είναι ανεξάρτητο από τη νέα διάρθρωση που επιχειρεί στην Αστυνομία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Σύμφωνα με αυτή, δημιουργείται Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος με τρεις ή τέσσερεις υποδιευθύνσεις (έχει παραλληλιστεί με το αμερικάνικό FBI). Μία από τις υποδιευθύνσεις θα ασχολείται με τη λαθρεμπορία και την εμπορία ναρκωτικών, αλλά και αναβολικών, που διακινούνται από σκληρά και επικίνδυνα κυκλώματα ντόπιας μαφίας, η δράση των οποίων αποφέρει «μαύρα» κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...